5 ok, ami miatt sikerre van ítélve a DJI FPV drónja

2021. március 20.
83.5591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Megjelent a DJI FPV drónja a minap, mindezt azután, hogy közel fél éve mindenféle forrásból kiszivárgott már nemcsak a készülék létezésének ténye, de még magáról a használatáról is jött rengeteg videó és egyéb leak. A mi tesztünket is olvashatjátok már magazinunk hasábjain, így ha szeretnél kapni egy képet arról, hogy miként is szuperál a gyakorlatban a kínaiak újdonsága, akkor ne habozz, kattints IDE, és lesd meg, hogy mik voltak a tapasztalataink a géppel. Azonban ebben a cikkben nem magáról a tesztről lesz szó egy az egyben, sokkal inkább elmélázunk azon, hogy mik azok az indokok, amik miatt sikeres lehet a kérdéses kütyü a piacon. Lássuk is tehát azt a néhány érvet, ami a borítékolható népszerűség mellett szól!


1. Kezdőknek tökéletes

Ahogyan az várható volt, a DJI egyfajta hibridet fog képezni az FPV-s szegmens és a hagyományos drónipar között, és az új készülékük éppen ezért megfelel mindenféle kezdőigénynek, ami felmerülhet az újoncok körében. Többféle ízben is kiválónak bizonyul a kezdők számára a drón, de a legfontosabb talán, hogy előre összeállított állapotban kapnak a vásárlók valami olyasmit, amit egyébként súlyos utánajárással lehetne csak összetákolni.

Egy igazi kezdőbarát FPV drónról van szó

Egy igazi kezdőbarát FPV drónról van szó


Hoz mindent tulajdonképpen pepitában, ami az FPV-s szcénát jellemzi, és ahogyan arra a tesztünkben is kitértünk, gyakorlatilag azért is fizetünk felárat, hogy a DJI-ra jellemző kényelmet és megbízhatóságot kapjuk kézhet. Ha valaki nem szeretne megannyi helyen utánanézni a dolgoknak, nem akar belemerülni az FPV világba, csak repülne, akkor bizony a DJI megoldása tökéletes lesz.

A DJI FPV Combo már megvásárolható a Play 24/7 webshopban 499.900 forintos áron: DJI FPV Combo megvásárlása.


2. Maga a DJI, mint név

Mára már szinte garantálható, hogy amit a DJI kiad, az sikerre van ítélve. Valljuk be, emögött azért rengeteg munka van, hiszen szinte mindig minőséget szállít a kínai vállalat, ezzel pedig megalapoztak egy olyan bizalmat a közönség körében, hogy ha kiadnak valami friss terméket, akkor arra úgy csapnak le a kiéhezett, potenciális vásárlók, mint a gyöngytyúk arra a bizonyos takonyra. És hogy ez probléma-e? Nos, elnézve, hogy ismételten nem hibázott a vállalat, így egyértelműen kijelenthető, hogy megérdemelt a siker.

Valljuk be, a DJI egyelőre nem tett azért, hogy a nevük ne legyen egyenlő a minőséggel

Valljuk be, a DJI egyelőre nem tett azért, hogy a nevük ne legyen egyenlő a minőséggel


Persze azért kíváncsian várjuk, hogy mikor következik el az az időszak, amikor a DJI neve nem lesz egyenlő a minőséggel, merthogy bizony eddig nem nagyon akar ez az éra beköszönni. Mostanában legfeljebb riválisok tűnnek fel a színen, gondolván itt a Skydio agresszív térnyerésére, de oda még szerencsére nem jutottunk el, hogy a DJI nevével fémjelzett produktumok ne tűnjenek ki a közegből.

3. Brutális marketing

Annak ellenére, hogy a DJI már milyen kaliberű névnek számít a piacon, mégis elképesztő marketingkampányt toltak a készülék megjelenésére. Elég csak arra a rengeteg sajtóorgánumra, tartalomgyártóra gondolni, akikkel együttműködik a társaság annak érdekében, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a friss jövevény híre. Ez persze nem azért van, mert a DJI túl sok pénzen ül, és nem tud már örömében mit kezdeni a bevétellel, sokkal inkább a reklámozás elkerülhetetlensége az oka.

A reklámhadjárat meghozza gyümölcsét!

A reklámhadjárat meghozza gyümölcsét!


No meg persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a drónos közönség még mindig nem akkora, hogy csak úgy ki lehessen adni valamit minimális marketinggel, főleg egy ekkora megjelenés esetében. Egyébként érdekes lenne egyszer meglátni, hogy valójában mekkora pénzek is mennek el egy-egy marketingkampányra, merthogy bizony az elmúlt hónapokban tele voltak a hírek a DJI FPV drónjával, ami jól példázza, hogy valamit nagyon tudnak ezen a téren.

4. Megnyerik vele a tapasztalt FPV-seket is

Bár sok tapasztal FPV drónos fejezte ki csalódottságát a DJI új terméke kapcsán, az azért joggal kijelenthető, hogy sokan rettentően támogatják a gépet. Nem is feltétlenül magát a drónt éltetik a profik, hanem azt a jelenséget, ami övezi ezt az egészet. Merthogy tisztázzuk, végül is mi történt: megjelent egy olyan drón, ami sok újoncot vezet be az FPV világba, rengetegen fognak mélyebben is belehuppanni ebbe az egészbe, ezáltal pedig jóval nagyobb üzlet születhet az FPV-zésből.

Nyerő helyzetben landolt a DJI FPV!

Nyerő helyzetben landolt a DJI FPV!


Nyilván sokan rossz véleménnyel vannak a DJI FPV drónjáról, viszont szerény véleményünk szerint ez inkább csak szimpla utálkozás eredménye lehet, mintsem megalapozott vélemény. A termék bőven szállítja azt, amit vállal: egy belépő drón azoknak, akik ki szeretnék próbálni az FPV-t. Hogy nem személyre szabható? Hogy egy egyénileg összeállított FPV drón többet tud? Hogy vannak hibái? Lehet, de előbb fognak ezzel próbát tenni az újoncok, mint bármi mással a piacon...

5. Tényleg minőségi darab lett!

Ha már olvastátok a korábban említett tesztünket, akkor bizony ti is megbizonyosodhattok róla, hogy abszolút egy remek drónról van szó. Értelemszerűen vannak hiányosságok, vannak hibák, mi sem voltunk maradéktalanul elégedettek vele, de kétségtelen, hogy teljes mértékben a prémium minőséget hivatott képviselni a masinéria. Azért azt valljuk be, hogy igazából az ember ezt is várja egy közel félmillió forintos eszközért...

Ha a tesztünket olvastad, akkor valószínűleg már tudsz róla - igazi prémium kategória a drón!

Ha a tesztünket olvastad, akkor valószínűleg már tudsz róla - igazi prémium kategória a drón!


Ha viszont arról van szó, hogy mi miatt sikerre ítélt a DJI FPV drónja, akkor nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ténylegesen értéket kínál a vállalat az emberek pénzéért. Kínálhatna többet, lehetne több extra rajta, de ahogyan azt a tesztünkben is számolgattunk, hellyel-közzel indokolt az ára a szóban forgó FPV drónnak.

Ez lenne tehát az az öt indok, ami miatt szerintünk sikerre van ítélve a DJI FPV drónja. Habár mi azért reméljük, hogy megosztjátok velünk a tapasztalataitokat a készülékkel, feltéve hogy vásároltatok egyet, ugyanakkor ha külsős szemlélőként álltok csak a drónhoz, akkor meg örömmel várjuk az észrevételeiteket, hogy szerintetek mi szól a népszerűsége mellett.

Másfelől nemsokára jelentkezik ugyanezen cikk második felvonásával, amiben pedig azokat a pontokat fogjuk taglalni, hogy vajon mi okozhat problémát a közönség körében, mi miatt taszíthat el magától potenciális vásárlókat ez a drón, és mik azok a hiányosságok, amik összességében gondot okoznak.
IDE, és lesd meg, hogy mik voltak a tapasztalataink a géppel. Azonban ebben a cikkben nem magáról a tesztről lesz szó egy az egyben, sokkal inkább elmélázunk azon, hogy mik azok az indokok, amik miatt sikeres lehet a kérdéses kütyü a piacon. Lássuk is tehát azt a néhány érvet, ami a borítékolható népszerűség mellett szól! '>
3 hozzászólás

Levente

3 éve, 3 hónapja és 25 napja

-1 az ár. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 4 hónapja és 2 napja

Nagyon kíváncsi leszek, bejönnek-e a jóslataitok. mosolygó smiley Esélyes.

válasz erre

Bandita

3 éve, 4 hónapja és 2 napja

Én a marketingből még nem sokat láttam amúgy, szerintem a DJI abban nagyon béna. Ettől függetlenül egyetértek, nagyot fog menni és magán az FPV-zésen is sokat lök, biztos vagyok benne.

válasz erre