5+1 tavaszi látnivaló Magyarországon, amit Neked is körbe kell repülnöd a drónoddal

2019. március 26.
46.4381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Csiripelnek a madarak, süt a nap, a hőmérséklet pedig szépen lassan konvergál a mínuszos tartományból az egyre melegebb felé. Hogy ez mit jelent? Természetesen azt, hogy hivatalosan is hátunk mögött hagytuk a sokak által kevéssé szívlelt telet, és beköszöntött a tavasz, és bár a drónpilóták szuperképességének tekinthető, hogy minden évszakban gyönyörű felvételeket tudnak lőni a repülőjükkel, most szeretnénk egy kicsit azoknak segítséget nyújtani, akik szeretnének kimozdulni, ellátogatni valami szép helyre, majd drónjukkal elkapni pár csodás pillanatot. Íme az 5+1 legszebb tavaszi drónhely Magyarországon!


1. Repceföldek a Bakony lábánál

Amennyiben a Bakony közelében laksz, netalántán egyébként is terveztél már egy kiruccanást az említett röghegységhez, az egyik leginkább ajánlott hely a drónozásra, így a tavasz szellemiségében, azok a Bakony lábánál lévő Repceföldek. Az ember első kézből talán azt hinné, hogy az itt látható képek a területről utólag valamilyen módon meglettek szerkesztve, azonban hihetetlen, de ugyanez a csodálatos tájkép fogad minket akkor is, ha személyesen látogatunk ki!

A sárga színű repcevirágok nagyszerű kontrasztot adnak egy fotón

A sárga színű repcevirágok nagyszerű kontrasztot adnak egy fotón


Bár alapvetően repcét nem csak itt találhatunk kicsiny hazánkban, ilyen álomszép kompozícióban nem fogjuk máshol látni őket. És hogy drónos szemszögből miért különösen ajánlott ez a hely? A sárga virágokkal tarkított környék több kilométeres távolságig terjed, így bármerre repkedünk drónunkkal, mindenhol ez a csodás kilátás vár ránk. Annyit azért hadd jegyezzünk meg, hogy április környékén érdemes kilátogatni ide, ugyanis ekkor virágzik a repce, előbb nem nagyon érdemes menni.

2. A kanyargó Dunakanyar

Ha a tavasszal ajánlott drónhelyeket vesszük sorra, akkor elkerülhetetlen, hogy felmerüljön a Dunakanyar, lévén számtalan látványosságával szinte üvölt érte, hogy felülről, madártávlatból csodálkozzunk el gyönyörű tájain. A Verőcei Duna-part élből megadja az alaphangulatot az egész drónélménynek, Vác főtere és a helyi székesegyház sem piskóta, ám ami valóban felteszi a koronát az egészre, az természetesen a Visegrádi Fellegvár.

A Dunakanyar mindig jó téma egy drónos számára

A Dunakanyar mindig jó téma egy drónos számára


Pletyka szól róla, hogy egykoron még maga Freddy Mercury is szemet vetett a szóban forgó várra, ami nem meglepő, elég csak egy röpke pillantást vetni a fotókra. Ami a legjobb az egészben, hogy ezeken felül is további érdekességekkel kecsegtet Dunakanyar, például az Esztergomi bazilika is ritka különleges élményt az égből vizsgálva. Prédikálószékről lőhetitek a legjobb fotókat drónnal, érdemes a kilátóhoz ellátogatni.

3. A mesebeli Lillafüred

A Szinva patak völgyében elterülő Lillafüred leginkább úgy írható körül, mintha egyenesen egy álomból szakadt volna ki, és került volna a Földre. A hotelként szolgáló palota a mellette lévő Hámori-tóval nem mindennapi együttest alkot, mondhatnánk úgyis, hogy igazi ínyencség a drónpilóták számára, lévén felülről belátni az egészet, már önmagában kiváltságnak bizonyul, és ez valóban csak Lillafüred egy része, ezenfelül is tonnányi látnivalót biztosít a hely!

Varázslatos fotó Lillafüredről, melyet Tóth Balázs készített

Varázslatos fotó Lillafüredről, melyet Tóth Balázs készített


Ilyen például a Lillafüredi vízesés, amihez foghatót itthon nem nagyon fogtok találni. Egész Lillafüredet az emberi érintetlenség jellemzi, így hibátlan választásnak fog bizonyulni, amennyiben a tavaszi nagy drónozásunkat szeretnénk egy olyan területen eltölteni, ahol egy kicsit eggyé tudunk válni a természettel.

4. A mindig izgalmas Hortobágy

A Hortobágy tipikusan az a hely, ahová ha az ember még drónozni is megy, képtelenség, hogy ne teljen el azzal a megérkezést követő egy óra, hogy saját szemével csodálja meg a tájat. A Kilenclyukú hídat körülölelő folyó akkor nyújt igazán fantasztikus látványosságot, amikor a nap sugarai finoman visszaverődnek az elképesztően szép vízéről, és úgy általánosságban is azért tudjuk szívből ajánlani egy drónnal való kirándulás erejéig a Hortobágyat, mert egyike azon magyar kuriózumoknak, amik egy az egyben árasztják magukból hazánk sajátosságait.

Nem csak a Kilenclyukú hidat érdemes lefotózni ha a Hortobányon járunk

Nem csak a Kilenclyukú hidat érdemes lefotózni ha a Hortobányon járunk


Hallottunk már olyanról, aki tervezett kimenni a Hortobágyhoz, viszont végül azzal a jelmondattal elengedte az ötletet, hogy a képek, melyek az interneten keringenek a tájról, biztosan csak utólag lettek feldolgozva, hogy ennyire frenetikusan nézzen ki, majd amikor végül emberünk elszánta magát, hogy drónozzon egyet itt, majd utána csak annyit tudott mondani: "igen, még szebb is a valóságban, mint képeken". Ráadásul tavasszal megindul a mezőgazdaság, így azt is lekaphatod, hogyan dolgoznak a nagy gépek a hatalmas földeken.

5. Cseresznyefa virágzása Nagykörűn

Amennyiben a tavas tájak nem kerülnek közel a szívünkhöz még képek alapján sem, akkor mindenképp érdemes egy pillantást vetni Nagykörűre, avagy "az ország cseresznyéskertjére". Persze eme titulus nem légből kapott, a községben 200 hektáron terül el egy szenzációsan festő cseresznyéskert, ami felülről bőségesen olyan nyers látványt tár elénk, mintha már egy utómunkával teletűzdelt felvételt lesnénk.

Akár ilyen gyönyörű fotókat is készíthetünk a most virágzó cseresznyefákról

Akár ilyen gyönyörű fotókat is készíthetünk a most virágzó cseresznyefákról


Egyébiránt az itt lévő színek játékos együttest alkotnak, hiszen például a cseresznyéskert alapját képző fű olyan zöld, mintha ember még életében nem járt volna erre. Az ilyen izolált települések tökéletesek arra, hogy eggyé váljunk egy rövid időre a természettel, a drónunk pedig tökéletes eszköz lesz arra, hogy nagytotálban is szemügyre vegyük a meghökkentő látképet. Magát a cseresznyevirágzást nagyon kevés ember drónozta még le a környéken, így sajnos még nekünk sincs róla fotónk, helyette viszont a japán cseresznyevirágzásról tettünk be képet, hogy el tudjátok nagyjából képzelni, hogyan is fest egy ilyen jelenség.

+1. A lélegzetelállító Balaton

Többnyire a Balaton neve a nagy nyári vakáció tervezgetése során merül fel sokaknál, ellenben tavasszal is kiváló választásnak bizonyul, főleg ha az ember egy drón társaságában készül kibattyogni a helyre. Maga a tó egyfajta kuriózumként hat, nem is véletlen, hogy számtalan fotós, filmes vagy bármilyen művész a Balatont veszi alapul egy-egy művéhez, hiszen a kikapcsolódás és a pihenés mellett ihletgyűjtés szempontjából is kiváló hely.

A drónosok egyik kedvelt helyszíne a Balaton, nem hiába

A drónosok egyik kedvelt helyszíne a Balaton, nem hiába


Tavasszal itt is életre kel a természet, megjelennek az első hajók is a kikötőkben, melyek nagyon jó témát adnak egy-egy drónfotó elkészítéséhez. A Dronerz csapata is előszeretettel jár a Balcsira drónozni, ráadásul ilyenkor tavasszal kevesebb ember van még a tó körül, így nyugodtan (biztonságosabban) lehet megreptetni a "kicsikét".

Reméljük ez a néhány magyarországi hely a Te tavaszi drónos listádra is felkerül, de kommentben várunk minden más ötletet is, szerintetek hol érdemes ebben a szezonban megreptetni a drónokat a legjobb látvány érdekében!?
4 hozzászólás

Levente

5 éve, 5 hónapja és 26 napja

Igen klassz ajánló, remélem folyamatosan kapunk majd ilyeneket! mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

5 éve, 6 hónapja

Már megint nagyon betalált a cikk nálam. mosolygó smiley Hála!

válasz erre

rami89

5 éve, 6 hónapja

Szuper ajánló, köszi! mosolygó smiley

válasz erre

csirkee

5 éve, 6 hónapja és 1 napja

Hortobágy és a Balaton a kedvenceim. mosolygó smiley

válasz erre