A 2021-es év első harmadának legfontosabb drónos üzleti hírei

2021. május 08.
78.7251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egyszer már átrágtuk magunkat azon, hogy 2021 első harmadában mik voltak a legfontosabb dróntudományos hírek, azonban most ugyanezt az időintervallumot egy picit más szegmensből is szeretnénk megvizsgálni, mégpedig az üzleti szféra oldaláról. Az alábbiakban olyan híreket szedtünk össze az idei év első harmadából, amik szerintünk a leginkább kiemelkednek, és valamilyen szempontból fontosnak tekinthetőek, úgyhogy most ezen fogunk átmenni egy felsorolás keretein belül. Lássuk hát!


Életbe léptek a drónversenyes fogadások

A drónversenyzés, mint olyan, egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, és amennyire egy gyorsan növekvő ágazatról beszélünk, elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb itt is megjelenjenek a hivatalos fogadási felületek. A Drone Racing League ennek érdekében partnerkapcsolatba lépett a DraftKings-szel, így Nyugat-Virginiában, New Hampshire-ben, Tennessee-ben, Coloradoban és New Jersey-ben már lehet fogadni.

A 2021-es év első harmadának legfontosabb drónos üzleti hírei - 2. kép

Mai napig gőzerővel dolgoznak azon, hogy kiterjesszék azon amerikai államok sorát, ahol legálisan működhet ez az üzletág, és nem lepődnénk meg, ha évek leforgása alatt az európai régióban is megjelenne ugyanaz. Nyilván nem Magyarországon, hiszen mint azt tudjuk, mi legalább 5+ évvel lemaradásban vagyunk külföldhöz képest...

A Skydio az első cég az USA-ban egymilliárd dolláros érték felett

A DJI ellehetetlenítése zajlik már egy ideje Amerikában, köszönhetően Trump intézkedéseinek, ami jelenleg még a Biden Adminisztráción keresztül is kitart, viszont ahol bezárul egy kapu, ott kinyílik egy újabb. Bár a kínai cégóriás nem tud így nagyot menetelni az államokban, viszont a Skydionak gyakorlatilag ez megterítette a vörös szőnyeget a siker irányába.

A 2021-es év első harmadának legfontosabb drónos üzleti hírei - 3. kép

A Skydio lett ugyanis az első amerikai drónos vállalat, amely elérte az 1 milliárd dolláros értéket, miután egy friss finanszírozással újabb 170 millió dollárral tudták megnövelni az értéküket, és a továbbiakban ez egyre inkább csak nőni fog. Remélhetőleg ez megszellőztet egy vadonatúj hobbidrónt is, ideje lenne...

Közel 8 ezer forintos áron akarnak dróntaxis utakat bevezetni Kínában

A dróntaxizás a jövő nagy biznisze, ebben pedig számos ország és nagyvállalat meglátta az orbitálisan nagy potenciált. Az egyetlen probléma ezzel, ami miatt sokaknak fáj a feje, hogy óriási összegeket emészthet fel egy-egy út, viszont Kínában szörnyen baráti megoldást eszközölhetnek, ha minden a tervek szerint fog alakulni.

A 2021-es év első harmadának legfontosabb drónos üzleti hírei - 4. kép

A Seaplan Hong Kong néven futó vállalat elmondta, hogy a céljuk, hogy a drón bérlése ugyanolyan egyszerű legyen, mint egy sima taxi kérése. Továbbá bíznak benne, hogy a drónok az év vége előtt megkezdhetik a működéseket, de ez a szükséges jóváhagyásoktól is függ. Azért ez így máris barátibb lenne, mint sok más cég üzletpolitikája!

A Duplitec lett a DJI consumer drónok magyar forgalmazója

Több cikkünkben is megemlékeztünk már az elmúlt hetek legfontosabb történéséről, mely szerint Magyarországon példátlan módon a Duplitec Kft. lett a DJI consumer drónok kizárólagos forgalmazója. Első blikkre sokan nem igazán tudták hová tenni ezt a bejelentést, ellenben Frikker Attila, a cég egyik első embere segített értelmezni a hírt egy exkluzív interjú keretein belül, melyet a Dronerz magazinnak adott.

A 2021-es év első harmadának legfontosabb drónos üzleti hírei - 5. kép

Ebben az interjúban több dologra is kitér, amely érdekelheti az átlag vásárlókat, szót ejt arról is, hogy várható-e bármiféle változás az értékesítés terén, illetve hogy egyáltalán mit is jelent a gyakorlatban az, hogy valaki kizárólagosan forgalmazza egy adott cég adott termékeit.

DJI az autós szférában

Szintén egy olyan történés, melyről már több cikkben is megemlékeztünk, azonban nem mehetünk el mellette szó nélkül semmiképp, amennyiben a legfontosabb üzleti történésekről van szó: a DJI belépett az autós szektorba. Persze ezt ne úgy képzeljétek el, hogy hirtelen teljes értékű járgányokat gyártanak, azonban a Baojun KiWi elektromos verdában a DJI beépített intelligens vezetési rendszere funkcionál.

A 2021-es év első harmadának legfontosabb drónos üzleti hírei - 6. kép

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy autopilóta szenzorokkal és szoftverrel lett felruházva az autó, ezáltal pedig egy totálisan új szegmensben próbálhatja ki magát a DJI - de felfoghatjuk úgy is, hogy egy újabb lábon állnak, ami főleg most, hogy Amerikában ellehetetlenítik őket, borzasztóan fontosnak tekinthető, Kíváncsian várjuk, hogy innen hova tovább!

Drón-fényshow egy mobiljáték miatt?!

Végezetül egy óriási poént hoztunk nektek, mely szerintünk az idei évben az eddigi legfurfangosabb, legviccesebb hír drónos tekintetben. Az nem újdonság, hogy egyes cégek fényshow-kkal hívják fel a figyelmet egy-egy történésre, de az, hogy egy mobiljáték letöltési QR-kódját rajzolják ki az égen pilóta nélküli gépekkel, az egyenesen példátlan.

Nézd nagyban ezt a videót!




Mindez Kínában, Sanghajban történt, ami azért máris keretbe helyezi a dolgokat, hiszen ott azért mégiscsak másképp mennek a dolgok, mint itt nyugaton. Ettől függetlenül kíváncsiak lennénk, hogy azon a napon hányan töltötték le a Princess Connect: Re:Dive című mobiljátékot a fényshow hatására, arra meg pláne kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire lesz ebből trend ezek után.

Az év első harmadára vonatkozóan ezeket a drónos híreket szedtünk össze, azonban semmiképp ne legyetek restek megosztani velünk az általatok vélt legfontosabb üzleti történéseket, eseményeket, és beszélgessünk róluk a kommentszekcióban. Ti mit hiányoltok erről a listáról? Mivel egészítenétek ki? Esetlegesen a fentebb írtak közül mit tartotok kedvencnek, már ha van ilyen? Várjuk a véleményeteket!
7 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 1 hónapja és 13 napja

Úgyis nagyon le vagyok most maradva a mindennapi hírolvasással, úgyhogy igen meglepődve olvastam egy két dolgot! mosolygó smiley

válasz erre

Levente

3 éve, 1 hónapja és 15 napja

Milyen menő már ez a drónataxizás. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

3 éve, 1 hónapja és 17 napja

DJI teljesítményére kiváncsi leszek az autó iparban. Alig működnek a szenzoraik drónokban is?

válasz erre

Bandita

3 éve, 1 hónapja és 18 napja

Ismét jó sok hír és újdonság volt.

válasz erre

rami89

3 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nekem a drón fényshow ezek közül a kedvencem. mosolygó smiley Nagyon jól néz ki, imádom amikor így összehangolnak valamit.

válasz erre

Repülős

3 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nagyon jók ezek az összefoglalók, azt kell mondjam. mosolygó smiley

válasz erre

zender

3 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nagyon kemény, hogy vannak már fogadások ezekre.

válasz erre