A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét!

2021. október 09.
161.5601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Általában az összeesküvés-elméletek mellett szépen csendben elsétálunk, tekintve hogy többségükről már első blikkre meg lehet mondani, hogy zagyvaság az egész. A drónos szférában vajmi kevés olyan konspiráció van, amely lehetne bármiféle igazságalapról beszélni, viszont van egy konkrét teória, amiről mindenképp szerettünk volna szót ejteni. No de nem azért, mert azt gondolnánk, hogy bármilyen valóságalapot tulajdoníthatnánk neki, pont ellenkezőleg - számunkra a legmegmosolyogtatóbb drónos összeesküvés, hogy az égen látható madarak valójában nem igaziak, hanem azok pilóta nélküli gépek. Figyel mindenki? Vesézzük ki a témát!


A Birds Aren't Real név alatt futó összeesküvés-elmélet idestova több évre rúg vissza. A mai napig megtalálható a "kezdeményezés" honlapja, ahol konkrétan hosszú-hosszú leírásban olvashatunk ennek az egésznek az alapjáról. Egészen elképesztő, mennyi energiát fektettek bele, és itt-ott nem kizárt, hogy még érdekesnek is találhatjuk az alapvetést.

Nincs miért aggódni azonban, ugyanis ezt az elképesztő hosszú írást átveséztük, és a legfontosabb kulcsmondatokat és téziseket kiemeltük számotokra, hogy nagyjából értsétek, miről van szó. Kapaszkodjatok meg, ugyanis erős állításokkal fogunk a továbbiakban szembesülni...

A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét! - 2. kép

Szóval: valójában John F. Kennedyt a CIA merényelte meg, aki megtagadta azt a parancsot, hogy végezzen ki több milliárd madarat, hogy azokat drónokkal helyettesítsék. Mindeközben az amerikai adófizetők pénze egyenesen a Turkey X500 nevű robot megépítésébe megy, amely madarakra vadászik, valamint az 51-es körzetben egy csapat Boeing mérnök egy titkos katonai küldetésen ügyködik.

Azt állítják továbbá a már említett weboldalon, hogy a CIA 12 milliárd madarat irtott ki, mert a szervezet igazgatói bosszankodtak azon, hogy a madarak rátojtak ejtettek az autóik ablakára. Nyugi, innen csak meredekebb lesz, de még csak most kezdünk belemelegedni...

A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét! - 3. kép

Úgy vélik a konspirálók, hogy a madarakat 1959 és 1971 között irtották ki speciálisan átalakított B-52 bombázókkal, amelyek méreggel voltak feltöltve. Ekkor kiszorították őket madárszerű robotokkal, amelyekkel kémkedni lehetett az amerikaiak után.

Na jó, ha esetleg eddig valakinek nem esett le: ez egy vicc. Direkt alkották meg annyira ostobára, hogy a konzervatívok és a liberálisok is nevethetnek rajta, azonban néhány ember megtalálta benne a saját igazát. Igen, konkrétan van aki hisz ebben.

A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét! - 4. kép

Azonban most jön a Birds Aren't Real valódi zsenialitása: az említett leírás amely egy olyan webhelyre vezet, amely egy vásárláshoz kész áruval teli üzlethez vezet. Konkrétan az egész azért készült, hogy termékeket lehessen értékesíteni, és sokan be is dőltek ennek.

Az egész mögött a most 23 éves Peter McIndoe áll, aki először 2017 januárjában lépett fel élőben a Birds Aren't Real című előadásával a városában. Az eseményről készült videón McIndoe olyan dumákat lök be, mint a következő:

A madarak, mint olyan, csak mítosz, egy illúzió. Hazugságok. Ébredj Amerika! Kelj fel!


A Birds Aren't Real áruk értékesítésének ötlete szerinte azután jött, hogy az előadás megragadta az Instagramot, úgyhogy eredetileg nem is egy marketingfogásnak indult az egész. Jöttek aztán a hithű követők, és egyfajta fejőstehénné vált a projekt.

A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét! - 5. kép

McIndoe konkrétan végig karakterben maradt az Audubonnal folytatott 30 perces telefonos interjú során. Védte a mozgalom legitimitását, aminek köszönhetően rengetegen álltak be a mozgalom mögé. Bár a mai napig állítja emberünk, hogy ő valójában tényleg hisz ebben, akinek van egy kis józan esze, az átlát rajta, hogy mindez csak egy frenetikus marketing a részéről.

A közösségi médiában szédületes számokat produkál a dolog. Instagramon a cikk írásának pillanatában 337 ezer követővel büszkélkedhet a mozgalom, YouTube-on 11,2 ezer feliratkozója van, Twitteren pedig 68 ezren követik az összeesküvés-elméletet. Természetesen mindegyik profilon be van linkelve a honlap, hogy még véletlenül se kerülje el az emberek figyelmét a webshop...

A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét! - 6. kép

Na már most, alapvetően a drónok az égen, mint megfigyelő eszköz, mindennek tekinthető, csak sci-finek nem. Pontosan tudjuk manapság, hogy egyre általánosabb jelenséggé válik, hogy monitorozzák a világ lakosait, lassacskán már bele is törődik ebbe a nép - mondhatni anno Edward Snowden erőfeszítései süket fülekre találtak.

Azonban az a koncepció, hogy a komplett madárállományt drónokra cserélték volna... nos, alapvetően mi úgy gondoljuk, hogy egy vicc kielemzésével megöljük a poént, viszont elnézve, hogy sokan a másik oldalon is komolyan veszik ezt a teóriát, úgy gondoljuk, hogy egy komoly válasznak is születnie kell erre a kérdésre: nem, a madarak bizonyítottan nem drónok.

A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét! - 7. kép

A teória szerint meghatározott időintervallum óta eltelt 50 év. 50 év alatt nemes egyszerűséggel kiderült volna, ha valóban drónok lennének az égen valódi madarak helyett. A szakértők, akik nap mint na pezzel foglalkoznak a megannyi tényfeltáró kutató, mind-mind rátalált volna ennek a "turpisságnak" a gyökerére, ha lenne valóságalapja - de igazából már az is erős, hogy egy teljes bekezdést rá kellett szánnunk arra, hog megmagyarázzuk, miért lehetetlen ez a jelenség.

Maga a kezdeményezés mögötti koncepció és elme zseniális. Hogy miért is? Azért, mert egy annyira elrugaszkodott őrületről van szó, hogy egész egyszerűen aki viccet akar csinálni belőle, az is megveszi az ehhez kapcsolódó termékeket, és persze mint minden ostoba összeesküvés-elmélet, ez is megtalálta a hithű követőit, akik szintúgy veszik a termékeket.

A madarak valójában drónok lennének? Nézzük a világ egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletét! - 8. kép

És most jön a legszebb része az egésznek: ezzel tulajdonképpen senkinek nem árt McIndoe. A madarakról szól az összeesküvés-elmélet, akiket aztán egyáltalán nem érdekel, hogy mit gondolunk róluk. Lehetne mondani, hogy Kennedy elnök örökségének, a CIA-nek, vagy a gyengeelméjű amerikaiakat, akik könnyedén lehet befolyásolni, sérti ez az összeesküvés-elmélet, de valljuk be - ez egy ártalmatlan vicc, amit sokan komolyan vettek. Semmi több.

Sajnos még nincsenek igazán szaftos drónos konspirációk, amik igazán kiemelkednének a tömegből, úgyhogy egyelőre meg kell elégednünk ezzel. Reméljük azért ebben a szférában is jönnek majd a túlcsavart idétlenségek, habár már nem tudjuk, mit tudnának elővenni. Lehallgatják a lakosokat? Megfigyelnek minket? Ugyan, 2021-ben ezen ki lepődik már meg...
7 hozzászólás

Ronalddo

2 éve, 8 hónapja és 21 napja

Ez ******'>******* kőkemény. röhögő smiley

válasz erre

Újfiú

2 éve, 8 hónapja és 25 napja

Haláli, mennyi hülye van. röhögő smiley

válasz erre

Repülős

2 éve, 8 hónapja és 25 napja

Neeeeeeeee ezt nem tudom elhinni hogy ilyen van. röhögő smiley

válasz erre

rami89

2 éve, 8 hónapja és 25 napja

Erről még nem is hallottam. meglepett smiley Remélem soha többet nem is fogok röhögő smiley nem bírom a hülyéket.

válasz erre

Chuck

2 éve, 8 hónapja és 25 napja

Sírok mennyi hülye van. röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

Bandita

2 éve, 8 hónapja és 26 napja

Ilyen van?????? meglepett smiley

válasz erre

Levente

2 éve, 8 hónapja és 26 napja

És ******'>******* tényleg vannak ilyen idióták. Elképesztő! röhögő smiley

válasz erre