Állítólag készül az Air 2S és a Mavic 3 - íme minden, amit a DJI pletykált újdonságairól tudunk!

2021. április 03.
101.2041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
The Show Must Go On - énekelte meg Freddy Mercury, a Queen frontembere 1991-ben. Egy örökérvényű üzenet, amelyet a DJI is átvett, mivelhogy tökéletesen leírható a karrierjük ezzel az egyszerű mondattal. Folyamatosan hajtanak előre, nincs megállás, igyekeznek újabb jóságokat előhúzni a tarsolyból, és bizony most is így áll a helyzet. Alig vagyunk túl még a DJI FPV drón kijövetelén, máris egy új kütyüről pusmognak a források, ráadásul megint csak olyan mennyiségben, hogy már most borítékolhatjuk a gépezet valódiságát. Egészen pontosan a DJI Air 2S-ről van szó, amelyen elviekben gőzerővel dolgoznak a kínaiak. No de mit is lehet tudni róla? Összeszedtünk minden fontosabb információt az alábbiakban!


Gyakorlatilag egy fejlesztett Mavic Air 2-ről van szó, ami már csak azért is fontos, mivelhogy ez a széria a Mini-sorozat óta el van hanyagolva, és a fősodronyos masinériák semmiféle törődést nem kaptak. A DJI ezen szeretne változtatni az Air 2S-sel, amely ráadásul már gyártásban is van, ha minden igaz. A források nem egy szimpla újradizájnolásról szónokolnak, sokkal inkább egy evolúciós ugrásról.

Mindezt alátámasztják az FCC-s levédetések is, amik felbukkantak nemrégiben, azonban mire is számíthatunk az Air 2S képében? Nos, nem feltétlenül egy sor új funkciót érdemes várni tőle, hanem nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Mavic Air sorozaton meglévő feature-öket turbózzák fel, dolgozzák át egy kicsit a cég tervezői, hogy egy sokkalta modernebb élményt szállítson le a drón.

A DroneDJ munkatársai által megszólaltatott, megbízhatónak titulált kínai forrás azt állítja, hogy szerinte az év legjobb drónja lesz az Air 2S, és olyan kvalitásokkal fog bírni, ami a mai piacon elengedhetetlen: nem lesz túl drága, tökéletes lesz az újoncok számára, illetve hosszú repülési idővel fog rendelkezni. Hogy utóbbi mit jelent, arra irtózatosan kíváncsiak leszünk, merthogy számtalanszor volt már ilyen ígéret, és sosem tudtunk 30-40 percnél feljebb menni...

Generációs ugrás helyett némi fejlesztés várható

Generációs ugrás helyett némi fejlesztés várható


Tovább erősíti a tényt, hogy nem generációs ugrás lesz várható, hogy a DJI inkább az Air 2S név mellett tette le a voksát, mintsem a Mavic 3 mellett. Ezáltal egyértelműen következtethetünk arra, hogy a Mavic Air 2-t fogja némileg módosítani a friss széria, azonban joggal merül fel a kérdés, hogy ezek után mi lesz a sorsa a sokak által várt DJI Mavic 3 drónnak?

Itt jön azonban a hab a tortán, mivelhogy a DroneDJ srácai által megszólaltatott forrás azt is elmondta, hogy a kínaiak műhelyében már készül a Mavic 3, sőt mi több, ha minden igaz, akkor 2021 harmadik-negyedik negyedévében már piacra is dobhatják. Elviekben az Air 2S egyfajta tesztüzem lesz több funkció számára, amelyek majd a Mavic 3-ban teljesednek ki, habár egyelőre itt nem tért ki konkrétumokra emberünk.

Viszont ez egy eléggé gyakori megjelenési időintervallumot eredményezne, hiszen az első negyedévben debütált a DJI FPV, és ha az év végén érkezik a Mavic 3, majd valamikor az esztendő közepe felé az Air 2S, akkor az példátlan sűrűséget prezentálna a DJI megjelenési ciklusában. Ettől függetlenül persze nincs kizárva, hogy tényleg így lesz, de mi azért óva intenénk mindenkit, hogy készpénznek vegye az információt.

Tényleg idén jönne az Air 2S és a Mavic 3 is?!

Tényleg idén jönne az Air 2S és a Mavic 3 is?!


Főleg azért, mert a koronavírus-járvány, mint olyan, továbbra sem hagyott alább, ami még mindig rengeteg premier halasztásáról tehet, és azért azt se feledjük, hogy a DJI mit művelt le az FPV drónjával. Konkrétan tavaly nyár végén már hallani lehetett a masináról, és eredetileg október környékére lehetett datálni a megjelenést, ami végül egészen mostanáig tolódott, úgyhogy azért óvatosan a kikiáltott dátumokkal.

Mire számítunk az Air 2S kapcsán? Sajnos itt egyelőre még eléggé visszafogott a hírcunami, nem nagyon hallani leakeket sem, amik erről árulkodnának, ellenben azért van néhány alapos tippünk erről. Példának okáért egy valami biztosan nem fog kimaradni, ami a DJI új játékszere tulajdonképpen: nevezetesen az OcuSync 3.0, ami az utóbbi DJI-produktumokban is jelen volt már.

Emellett a fejlesztett kamera, mint olyan, gyakorlatilag teljes mértékben borítékolható. Ahogyan a Mini 2 esetében is ugrást tapasztalhattunk a sima Minihez képest, úgy itt is garantálható, hogy kamera tekintetében fejlesztést eszközölnek majd a DJI-nál, sőt mi több, más pusmogják is, hogy egy IMX686 típusú szenzor lesz fellelhető az Air 2S-ben, amely 64 MP-ben, 4K / 60 FPS-ben tud majd rögzíteni.

Azt pusmogják, hogy kamera tekintetében erős fejlődés várható!

Azt pusmogják, hogy kamera tekintetében erős fejlődés várható!


A DJI Airsense, mint olyan, szintúgy elég valószínű, hogy fellelhető lesz a drónban, illetve ki tudja még, hogy mivel fog bepróbálkozni a DJI. Egy biztos: mivel a forrás szerint #lpver#egyfajta tesztüzem lesz az Air 2S a Mavic 3 számára, így joggal merül fel az a gondolat, hogy netán egy-két totálisan új feature-t is bevezetnek, legalábbis bemutató szintjén, melyek majd a Mavic 3-ban csúcsosodnak ki.

Ezenfelül arra is kíváncsiak leszünk, hogy vajon miféle árcédulával dobják piacra a drónt, ugyanis sokan már az FPV masina közel félmillió forintos árán is felvonták a szemöldöküket, de vélhetően most nem tervez a vállalat ilyen szinten elszállni az árral. Nyilván vaskosan függ majd a végösszeg attól is, hogy milyen kvalitásokkal ruházzák fel az Air 2S-t, azonban még azt meglátjuk, hogy mennyire lesz pénztárcabarát a végeredmény.

Egyelőre itt meg is szakad a pletykák is a leakek sora, de vélhetően a DJI drónokat ismerve, most is ki fog derülni minden a megjelenésig. Azért mi bízunk benne titkon, hogy a megjelenésig marad néhány meglepetés, ugyanis azért valljuk be, hogy sokat hozzá tud adni egy-egy friss premierhez, amikor sikerül titokban tartani néhány finomságot.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen áron fogják piacra dobni az Air 2S-t!

Kíváncsian várjuk, hogy milyen áron fogják piacra dobni az Air 2S-t!


Osszátok meg velünk mindenképp a kommentszekcióban, hogy ti mit is vártok az Air 2S-től, illetve ha már megpendítettük néhány sor erejéig, akkor a Mavic 3 kapcsán is mondjátok el a véleményeteket. Szerintetek tényleg megjelenne mindkét drón még idén? Miféle funkciókra, feature-ökre számítotok, illetve mi lenne az a lélektani határ, ami még beleférne számotokra árcédula tekintetében?

Addig is figyeljük tovább a pletykák színterén, hátha előbb-utóbb ismét kiszivárog valami fontos adalék eme új drón(ok) kapcsán, és természetesen ha berobog valami hír, akkor azt azon nyomban közöljük számotokra. Csak egy valamiben bízunk: hogy a DJI nem fogja eljátszani még egyszer azt, amit az FPV drónnál, és nem kell majd 5-6 hónapig leakekből táplálkoznunk, mire végre hajlandóak lesznek kiadni a kütyüt...
4 hozzászólás

Levente

3 éve, 3 hónapja és 18 napja

Új Mavic Air? meglepett smiley Az bizony jól hangzik! mosolygó smiley

válasz erre

Bandita

3 éve, 3 hónapja és 18 napja

Ez nagyon érdekes cikk volt.

válasz erre

Repülős

3 éve, 3 hónapja és 19 napja

Szuper összefoglaló ismét, köszönjük!

válasz erre

Újfiú

3 éve, 3 hónapja és 19 napja

Új Mavic Air nagyon várós!

válasz erre