Az Autel bejelentései, kiszivárgott a DJI Mavic 3 - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2021. október 02.
71.0511
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ahogyan azt már a Dronerz magazin olvasói megszokhatták, most is előhozakodunk a legfrissebb drónos összefoglalónkkal. Ebben az elmúlt egy hónap legfontosabb történéseit igyekszünk összeszedni egy hírcsokor keretein belül, így az is értesüléhet az iparág kardinális eseményekről, akik egyébként nem követik lépten-nyomon a híreket. Az alábbiakban igyekeztünk összegyűjteni a fontosabb elemeket, lássuk is, hogy melyek ezek!


Az Autel bejelentései - új drónok, töltőállomás és szoftver

Igazi szőnyegbombázást produkált az utóbbi időben az Autel, mert bár ezer éve nem hallottunk újdonságról felőlük, most mégis egy sor friss terméket jelentettek be. Legyen szó akár a végeredményben csalódást Evo Lite és Evo Nano drónszériákról, akár az Evo Nest drónos töltőállomásról, akár a SkyCommand Center nevű szoftverről, mindegyiket egyszerre leplezte le a vállalat.

Az Autel bejelentései, kiszivárgott a DJI Mavic 3 - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

Hogy miért várt ezzel ennyit az Autel, és miért egyszerre jelentették be ezeket, azt magunk sem tudjuk, tekintve hogy nem feltétlenül kifizetődő hosszú időre eltűnni a nyilvánosság szeme elől, de végül csak megtörtént: az Autel jelentkezett az újdonságokkal, és bemutatott mindent, amire szüksége volt a közönségnek tőlük.

A gyújtogató, akit lencsevégre kaptak a drónnal

Olaszországban hogy egy újonnan kitört erdőtűz forrását próbálták megtalálni a rendőrök drónokkal, viszont a gyanúsított, akit megtaláltak végül, nem volt vele abszolút tisztában, hogy egy kamerával figyelik őt, és még azt is lencsevégre kapták, ahogyan lángra lobbantotta a száraz füvet.

Nézd nagyban ezt a videót!
Amint visszarepült a drón a rendőrökhöz, azonnal bilincsbe rakták az illetőt, viszont ekkorra a probléma már bekövetkezett, és egy óriási erdőtűz tört ki. Öt hektárnyi területen égett fel az erdő, azonban végül sikerült azt a tűzoltóknak. Még nem tudni egyelőre, hogy pontosan milyen ítélet született az ügyben.

Brendan Schulman lelép a DJI-tól

Bejelentették, hogy a DJI jól ismert ügyvédje, Brendan Schulman távozik a cégtől, miután hat évet húzott ott le. Karrierje a Boston Dynamics-nél folytatódik, habár pontosan nem tudni az okát annak, hogy miért távozott, ahogyan azt sem, hogy a Boston Dynamics-nél hasonló feladatot fog-e ellátni.

Az Autel bejelentései, kiszivárgott a DJI Mavic 3 - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 3. kép

Schulman tulajdonképpen a cég arcaként szerepelt, és sokan kötötték össze az ő nevével a DJI-t - még ha nem is a vállalat első emberéről van szó. A témával egyébként foglalkoztunk külön, egy komplett cikk keretein belül, melyben azt vizsgáltuk, hogy miért vannak problémák mostanság a brigád körül.

Kiszivárgott a DJI Mavic 3

Régóta vár már a drónos közönség a DJI Mavic 3 bemutatkozására, és most valaki néhány kép keretein belül kiszivárogtatta a készülék létezését. Sőt mi több, nemcsak, hogy készül, de már igencsak végleges formát kezd ölteni a masina, ami azt jelenti, hogy nem kizárt, hogy kanyarban van a premier.

Az Autel bejelentései, kiszivárgott a DJI Mavic 3 - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 4. kép

Ettől függetlenül semmiféleképp ne felejtsük el a DJI FPV drónjának esetét, amikor is a kínai cég konkrétan hónapokig húzta még a hivatalos bemutatót azután, hogy konkrétan már kint volt az emberek kezében a masina. Ettől függetlenül nagyon reméljük, hogy itt nem ez lesz a helyzet.

Az első hazai hidrogéndrón

A Goldi Mobility Kft. bemutatta az első hazai hidrogéndrónt az elmúlt hetekben, amely akár négy és fél órán át is képes repülni, és 5 kilométeres magasságban képes a levegőben maradni egy feltöltéssel, ami az adott drón 18 perces normál repülési idejével gyakorlatilag összehasonlíthatatlan.

Az Autel bejelentései, kiszivárgott a DJI Mavic 3 - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 5. kép

A Goldi megoldása, hogy a hidrogén palackkal meghajtanak egy mini töltőt, ami folyamatosan szolgáltatja az energiát egy viszonylag kis akkumulátornak, ez pedig hajtja a szerkezetet. A megoldás természetesen nem egyedi, viszont a magyar fejlesztés előnye Magyarországon a közvetlen kommunikáció és fejlesztés a célcsoporttal, ami óriási előrelépés lehet.

A Hyundai közreműködésével 65 eVTOL reptér épülhet világszerte

Az Egyesült Királyság fejlett mobilitási cége, az Urban-Air Port megerősíti partnerségét a dél-koreai autógyártó Hyundai légi mobilitási részlegével egy projektben, amelynek keretében 65 városi repülőteret építenek fel elektromos függőleges felszállás és leszállásos (eVTOL) gépek számára világszerte.

Az Autel bejelentései, kiszivárgott a DJI Mavic 3 - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 6. kép

Az új vállalkozás keretein belül 65 működőképes elektromos kikötő építését tervezik szerte a világon, kezdve egy további létesítménnyel Coventryben, ahol már készülőben van egy demonstrációs repülőtér, várva a megnyitót.

Ezek voltak hát szerintünk a legfontosabb történések, de osszátok meg velünk a kommentszekcióban mindenképp, hogy ti mit hiányoltok a listáról, illetve hogy szerintetek a fentebb felsoroltak közül melyek azok a hírek, amik a leginkább megmozgattak titeket. Beszélgessünk odalent!
5 hozzászólás

Direktor

2 hete

Autel felhozatal nagy csalódás, azt kell mondjam...

válasz erre

Levente

2 hete és 1 napja

Most meg majd jönnek a DJI drónjai. Télre.

válasz erre

Újfiú

2 hete és 2 napja

Autel nagyon megtolta, de sajnos nem úgy ahogy vártam.

válasz erre

rami89

2 hete és 3 napja

Mozgalmas hónap volt!

válasz erre

Repülős

2 hete és 3 napja

Autel nagyon megtolta ezt a hónapot!

válasz erre