Beszéljünk az új Parrot drónról! Mit várunk, mik a kilátások?

2020. június 27.
44.3961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nehéz lenne egyértelműen kijelenteni, hogy felhőtlenül boldogak vagyunk. Történt ugyanis a minap, hogy belengette a Parrot: készül egy új drónnal. Ez önmagában még nem is meglepő, mivelhogy egy dróngyártóról van szó, viszont minden bizonnyal egy hobbikészülékről van szó. Benne van a pakliban, hogy az utolsó pillanatban fordítanak egy nagyot az egészen, és kiderül, hogy egy új munkásdrónt vezetnek fel, úgyhogy álljon ez a bekezdés itt annak vétójogaként, hogy fel vagyunk készülve erre az eshetőségre. Azonban mi most azzal a forgatókönyvvel fogunk foglalkozni, miszerint hobbidrón-bejelentésre készül a cég, és ennek kapcsán fogunk írni.


Kezdjük azzal a bizonyos elefánttal a porcelánboltban... Talán mindenki hallott már arról a botrányos marketingről, amit a Parrot engedett meg magának, de amennyiben ez elkerült eddig, akkor engedd meg, hogy röviden felvázoljuk számodra, hogy mi akasztotta ki a drónos közösség java részét.

A franciák olyan promóanyagokkal kezdték el hirdetni a közeledő bejelentésüket, melyben az amerikai kormány bizalmatlanságát lovagolják meg a DJI-jal szemben. Konkrétan olyan szövegekkel kezdték el reklámozni a közelgő bejelentést, ami közel sem megengedhető attitűd, legyen szó bármilyen versenyhelyzetről:

Bízol a DJI drónokban? Jegyezd meg a dátumot, hogy megismerd a drónt, amiben bízhatsz.


Ne bízz a kínai drónokban. Jegyezd meg a dátumot, hogy megismerd a drónt, amiben bízhatsz.


Talán ti is érzitek, mi a probléma ezekkel a mondatokkal. Bár viszonylag gyorsan kapcsolt a Parrot, hiszen sietve helyettesítették ezeket a promóanyagokat egy sokkal barátibbra, korrektebbre, azonban a probléma megtörtént. Illetve azt is meg kell jegyeznünk, hogy a legfrissebb promóanyagon feszítő "Egy drón, amiben megbízhatsz" szlogen azért még mindig meredek, de az elődhöz képest egy fokkal jobb.

Ha a piaci versenyt is szemlézzük, és igyekszünk a szakma szemével nézni a dolgokat, akkor nem lehet elmenni emellett. Rendkívül undorító húzás ez a Parrot részéről, viszont nem kizárt, hogy ezzel nagyobb előnyük lesz, mint hátrányuk, lévén bár páran biztosan elfordulnak ezért tőlük, de sok vásárló legfeljebb az interneten szájhős, de a kész termék megjelenése után mégis beruház a kütyüre, ha bejön neki.

Nagyot ment anno a Bebop, szóval nem kizárt, hogy a Bebop 3-ra készülődik a cég

Nagyot ment anno a Bebop, szóval nem kizárt, hogy a Bebop 3-ra készülődik a cég


Egy ilyen botránnyal pedig bőven vertek akkora farvizet maguknak, hogy most mindenki ráfigyeljen, és a komplett közönség tisztában van vele, hogy az egykoron hobbidrónjaival elhíresült Parrot visszatér - legalábbis az eddigi infók határozottan arra utalnak, hogy visszatérnek, és nem egy munkásdrónt vezetnek fel.

Most, hogy letudtuk a kötelező köröket, térjünk rá magára a cikk lényegére, avagy hogy mit is várunk valójában a Parrot újdonságától, már ha az ténylegesen hobbidrón lesz. A Bebop 2 sokak szívébe belopta magát, illetve az FPV szcénában mindmáig használatos Mambo is jókora teret nyert magának.

Ha a legegyértelműbb úton akarunk haladni, akkor kapásból azt mondanánk, hogy a Bebop 3 van készülőben. Taglalni talán nem is nagyon kell, hogy miért: olyan széria ez, aminek a nevét mindenki tudja, mindenki a Parrottal azonosítja, egy ilyen jellegű kapcsolódási, biztos pontot pedig nem szabad elengedni.

A Mambo is nagy sikernek örvend mindmáig

A Mambo is nagy sikernek örvend mindmáig


Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mi van, ha egy totál új szériát készül útnak indítani a vállalat, és friss lappal kezdeni az új fejezetet? Meglepő lenne mindenképp, de nem kizárt, hogy másfajta mentalitást fog felvenni ezúttal a francia brigád, mint korábban a Beboppal, magyarán érdemes lesz felkészülni egy új sorozat leleplezésére is.

Tegnap posztolt egyet a közösségi médiájában a Parrot, amely azt hirdeti, hogy szeles időkben is ellenállónak fog bizonyulni az új gép, némileg pedig be is lóg a repcsi, úgyhogy nagyjából ennyi információval ki is merül a tudásunk tárháza. A hivatalos leleplezést június 30-ára időzítette a cég, úgyhogy jövő héten megtudjuk, valójában mit is sütögettek a srácok az elmúlt hónapokban, években.

Továbbá nagyon rámentek az adatbiztonság kérdésére is, merthogy például külön közzétettek egy olyan posztot, hogy a GDPR-nek megfelelően járnak el az új gép esetében, így az adatokat Európában tárolják, természetesen a felhasználó beleegyezésével. Ismét egy pont, ahol próbálják meglovagolni a DJI körüli balhét, de már meg sem lepődünk.


Viszont azért felmerül a kérdés: miért ültek fel ilyen szinten a hype vonatra? Pontosan azért, amit az imént már megpendítettünk: óriási reklám ez nekik, mindenki róluk beszél most, és az egyszerűbb gondolkodású réteget egészen biztosan megnyerik így maguknak.

Amire mindenképp számítunk az új gép esetében, az a 4K kamerázási lehetőség, ami szinte alapnak számít, illetve az autonóm megoldások sem ártanának, ha jelen lennének. Továbbá a strapabírás sem lenne utolsó, amivel például a Mavic Mininél sokunknak meggyűlt a baja.

Ezenfelül ki kell térnünk arra az aspektusra is, amit a múlt heti cikkünk keretein belül megpendítettünk, miszerint: kell egy extra. Egy olyan feature, aminek köszönhetően elkülöníthetővé válik a gép a többitől. Sok vevő ezt szereti látni, amikor nemcsak a kötelezőt hozza egy termék, hanem egy olyan tulajdonsággal bír, amivel más, mint a többi.

A Mavic Mininél a strapabíróság sokaknál gondot okozott, remélhetőleg itt nem lesz gond

A Mavic Mininél a strapabíróság sokaknál gondot okozott, remélhetőleg itt nem lesz gond


Túl sokat viszont nem kell arra várnunk, hogy megtudjuk, mi ez, lévén napokon belül lerántják a leplet a készülékről. Egy biztos: nagyon komoly versenyhelyzetet teremthet a Parrot, ha nagyot gurítanak, és ismételten jöhet egy olyan lépcsőfok, amely megszorongatja a DJI-t.

Az Autel és a Skydio már kőkeményen odasózott egyet az egyre inkább elkényelmesedő társaságnak, viszont a mostanában rebesgetett Olympus és az aktuális cikk fókuszában álló Parrot végérvényesen elérheti, hogy a DJI kapja össze magát, és álljanak neki ők is a nagyobb villantásoknak, ne csak a kötelezőt hozzák.

Arról még nincs hír, hogy a bemutató után mennyit kell várni a megjelenésre, de vélhetően egy pár hetes differencia minimum lesz, legalábbis kizártnak tartjuk azt a forgatókönyvet, hogy 30-án prezentálják a drónt azzal a szöveggel, hogy már rendelhető a friss masinéria.

Pár nap és minden kiderül

Pár nap és minden kiderül


Végezetül pedig felmerül a tyúk vagy a tojás kérdése: azért állt neki újra hobbidrónt készíteni a Parrot, mert látták, hogy a DJI-t egyre jobban szorongatják, és egy ideális alkalmat láttak ennek kihasználására? Vagy már jóval korábban megkezdték a gép előállítását, az amcsi balhé pedig pont kapóra jött?

Ha utóbbiról van szó, akkor kétségtelenül tökös húzás ez a franciák részéről, habár ez sem jogosítja fel őket arra, hogy olyan promóanyagokat dobáljanak ki, amiket a cikk elején említettünk. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk, mit villantanak, értelemszerűen a Dronerz magazin hasábjain egyből olvashattok majd a nagy bejelentésről!
készül egy új drónnal. Ez önmagában még nem is meglepő, mivelhogy egy dróngyártóról van szó, viszont minden bizonnyal egy hobbikészülékről van szó. Benne van a pakliban, hogy az utolsó pillanatban fordítanak egy nagyot az egészen, és kiderül, hogy egy új munkásdrónt vezetnek fel, úgyhogy álljon ez a bekezdés itt annak vétójogaként, hogy fel vagyunk készülve erre az eshetőségre. Azonban mi most azzal a forgatókönyvvel fogunk foglalkozni, miszerint hobbidrón-bejelentésre készül a cég, és ennek kapcsán fogunk írni. '>
6 hozzászólás

Levente

4 éve, 1 hónapja és 17 napja

Nálam leírták magukat a megnyilvánulásukkal. Egy időre legalábbis biztosan.

válasz erre

rami89

4 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nem ismerem a régebbi drónjaikat személyesen, de olvastam hogy elég jók voltak, gondolom a jövőben sem lesz ez másképp. Jó ha van verseny és többen kínálnak jó minőségű drónokat. de egyelőre én nagyon elvagyok a Minimmel. mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Kíváncsi leszek mit villantanak. Sokszor hallottunk már nagy szavakat amikből semmi nem lett...

válasz erre

Direktor

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Nagyon jó, elmélkedős cikk ismét. mosolygó smiley Gondolom azért ekkora az arc, mert a DJI-t támadja az amerikai vezetőség, és így próbálnak hatni az emberekre.

válasz erre

Újfiú

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Ekkora arccal nagyon nagyot kell gurítani. Egyébként közröhej tárgya lesz a banda.

válasz erre

Bandita

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Kíváncsi leszek a visszatérésre. Egyelőre nem szimpatikus a mentalitás.

válasz erre