DJI-újdonságok, drónvideós tévécsatorna, Kína válasza az USA-nak - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2020. október 03.
45.9581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Újabb mozgalmas hónapon vagyunk túl, már ami a drónos fejleményeket illeti, mi pedig ismételten jelentkezünk egy összefoglalóval annak érdekében, hogy felzárkózzatok az elmúlt 4-5 hét eseményeivel. Történt itt nagyon sok minden, mind pletykák, mind hivatalos bejelentések, mind politikai színtéren, úgyhogy ne is húzzuk tovább az időt, nézzük meg, hogy mi történt szeptemberben a dróniparhoz kapcsolódóan!


Kína betiltja több drón exportálását is

Régóta megy a politikai viaskodás a kínaiak és az USA között, ami leginkább abból áll, hogy Trumpék kedvük szerint ugráltatják előbbit az ilyen-olyan üzleti megszorításokkal. Kína azonban most végre visszavágott, lévén számos drón exportálását is megtiltották, ezzel elvágva Kínát sok remek üzleti lehetőségtől.

Reagált Kína az amerikai szankciókra, de elég lesz ez?

Reagált Kína az amerikai szankciókra, de elég lesz ez?


Persze nemcsak drónok betiltásával szúrtak oda, hiszen többek között 3D-s nyomtatók, lézerek és sok más készülékek megvonásával büntetik Amerikát. Nem a hobbidrónokra vonatkozik a szóban forgó tilalom, sokkal inkább a kereskedelmi, üzleti felhasználású gépezetekre, viszont ez is lehet akkora gyomros Amerikának, hogy kicsit visszább vegyenek a lendületből.

Mavic Mini 2 a láthatáron

OsitaLV-ben szinte sosem kell csalódni, ha drónos információk idő előtti kiszivárogtatásáról van szó, a legfrissebb értesülései pedig, hogy készülőben van a Mavic Mini 2. Ugyan szinte semmit nem tudni még erről, azt sem, hogy hivatalos-e a hír, ugyanakkor mi kapva kaptunk az alkalmon, és egy komplett cikket áldoztunk rá, hogy valójában mit is várnánk egy második iterációtól.

Vajon miben fejlődhet a Mavic Mini 2?

Vajon miben fejlődhet a Mavic Mini 2?


Merthogy az kétségtelen, hogy nagyon szeretnénk látni egy Mavic Mini 2-t, remek kis belépődrónt adott ki tavaly év végén a DJI, csak ugyebár joggal merül fel a kérdés, hogy miben tud fejleszteni a kínai brigád anélkül, hogy egyrészt meghaladnák a 250 grammos súlyhatárt, másrészt pedig nem emelnek különösebben árat.

Mavic Air 2 támogatással gazdagodott a Smart Controller

Ahogyan sokan mások sem, úgy mi sem igazán tudjuk hová tenni a tényt, hogy a DJI egészen mostanáig várt azzal, hogy integrálja a Mavic Air 2 támogatását a Smart Controllerbe. Holott minden adott volt, mégis csak most került be a funkció, ugyanakkor valahol érthető is, hiszen többek között a koronavírus sem könnyíti meg a munkálatokat mostanság.

Sokáig kellett jönni, de végre megérkezett a kompatibilitás!

Sokáig kellett jönni, de végre megérkezett a kompatibilitás!


De tény, ami tény: mostanra már kompatibilis a rendszer a drónnal, amire azért már jó ideje számíthattunk, tekintve hogy az OcuSync 2.0 jelenléte már alapjaiban megágyazott ennek a háziasításnak. Talán ez az a példa, amikor el lehet sütni az a gondolatot, hogy jobb később, mint soha!

Megnyíltak a Volocopter dróntaxi-foglalások

A jövőre nézve az egyik legizgalmasabb innováció határozottan a dróntaxik felbukkanása, mivel ez megannyi potenciált hordoz magában, mind üzleti, mind közlekedés szempontjából. A Volocopter technológiája talán az egyik, ami a leginkább úttörőnek tekinthető ebben, és ha minden jól megy, akkor 2023-ban történnek meg az első repülések.

Még mindig lehet foglalni!

Még mindig lehet foglalni!


A foglalások már élnek a dróntaxira, mindezt pedig 300 eurós áron. 30 euró a foglalás, illetve van egy olyan opció is, hogy 20 euró / perc alapon foglaljanak az emberek utakat. Még nem telt be az összes foglalás, ami azért meglepő, mert az ember azt hinné, hogy pillanatok alatt elhappolnak minden férőhelyet, de úgy fest, ez esetben mégsem így történt!

Októberben bejelenthet valamit a DJI?

Elképesztően sok újdonság van láthatáron a DJI háza tájáról, hiszen régóta pletykálnak rengeteg finomságot, valamint egyes dolgok hivatalosan is meg lettek erősítve, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje, hogy leleplezzenek olyan friss megjelenéseket, amikről régóta hallunk. Nem kizárt, hogy erre október 14-én kerülhet sor.

Kevés esély van egy bejelentésre, de örülnénk neki...

Kevés esély van egy bejelentésre, de örülnénk neki...


Az Intergeo 2020 expó keretein belül fog előadást tartani a DJI, ami kapcsán nem kizárt, hogy egy új bejelentést is várhatunk, habár azt is hozzá kell tenni, hogy mivel nem az ő rendezvényükről van szó, így lehet, hogy itt nem lesz nagyon meglepetés. Azért bízunk a legjobbakban, jó lenne, ha végre például bemutatnák a régóta emlegetett FPV drónt!

Astro néven új filmes drónt mutatott be a Freefly

A Freefly kapcsán már hallottunk korábban arról pletyka szintjén, hogy friss filmes drónnal fognak előhozakodni, és végül ez meg is lett erősítve. Astro néven hirdették meg a friss masinát, ami 30 perces akkumulátoridővel bír, illetve hivatalos keretek között 9 különböző, sokszor használt filmes kamerát támogat.

Megjelenés még idén, árat viszont nem tudni.

Megjelenés még idén, árat viszont nem tudni.


Még a 60 megapixeles Sony A7R4-gyel is kompatibilis, illetve szoftveresen mindezt az Auterion Enterprise PX4 támogatja meg. 2020 utolsó negyedében fogják kiadni a gépet, ha minden jól megy, egyelőre ismeretlen az árcédula. Természetesen a profi szcénának szól az Astro, akik komolyabban is foglalkoznak filmkészítéssel, úgyhogy vaskos árra lehet számítani!

Drónvideós tévécsatorna indul

A Loop Media és az AirWuz úgy határozott, hogy létrehoznak egy külön platformot a drónvideók kedvéért, ebből fakadóan kvázi egy tévécsatornát hoznak tető alá. Számos készüléken elérhető az újdonság, példának okáért Roku streaming kütyükön, és megannyi kategóriát magába foglal a felület: az utazás, az akció, a sport, a trópusi és természet témakörök a legjellemzőbbek.

Netflix helyett drónvideókat nézhetünk a tévén!

Netflix helyett drónvideókat nézhetünk a tévén!


Magyarországon nem kell keresgélni a kérdéses megoldást, hiszen itthonra száz százalék, hogy nem hozzák be a csatornát, mégis bízunk benne, hogy egy napon az ilyesfajta megoldások elterjednek, és netán a magyarok is részesülnek valami hasonlóban.

Jön a Ronin Raveneye, a DJI új videóátviteli rendszere

Ha már szó volt arról, hogy mindenféle dolog szivárog a DJI-tól, akkor ne feledkezzünk meg a Ronin Raveneye-ról sem, amit úgyszintén OsitaLV juttatott napvilágra. Egy új videóátviteli szisztémáról van szó, ami gyakorlatilag borítékolható, hogy az új Ronin gimballal lesz használatos, csak éppen a konkrétumok hiányoznak egyelőre a képletből.


Nem kizárt, hogy nem az FPV drón, hanem ez lesz bemutatva az Intergeo 2020-on, bár általában akkor szokott valami ilyen kaliberben kiszivárogni, ha annak érkezése tényleg a kanyarban van. Kíváncsian várjuk a további információkat!

Ezek lennének hát az elmúlt hónap legfontosabb hírei. Mindenképp osszátok meg velünk a ti kedvenc fejleményeiteket is, illetve kicsit játszunk el a gondolattal: ti milyen híreket vártok az elkövetkezendő hónapra? Van valami konkrét újdonság, amit szívesen látnátok?
5 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 10 hónapja

Drónos tévét tudnám itthon is értékelni...

válasz erre

Repülős

3 éve, 10 hónapja és 2 napja

Volocopteren még mindig ki vagyok akadva! röhögő smiley

válasz erre

Bandita

3 éve, 10 hónapja és 3 napja

Kár hogy nálunk nem lesz ez a drónvideós csatorna, inspirálódnék azért...

válasz erre

Újfiú

3 éve, 10 hónapja és 3 napja

Igen pörgős hónap volt ez is. Kiváncsi leszek, télen milyen hírek lesznek. Mert akkor ugye nincs fókuszban a repkedés... mosolygó smiley

válasz erre

Levente

3 éve, 10 hónapja és 3 napja

Komoly felhozatal volt megint, csak ilyenkor tűnik fel! mosolygó smiley

válasz erre