Ez volt eddig a tíz kedvenc FPV drónvideónk 2020-ban

2020. október 10.
46.2261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ütős drónvideókból idén sem volt hiány, és bár még van hátra két hónap az esztendőből, úgy határoztunk, hogy megemlékezünk egy kicsit a 2020-as év legjobb FPV anyagairól. Hogy miért pont most, miért nem az év végén, hogy egy összefoglalót gyártsunk? Nos, erős hónapok elé nézünk, elég csak például a DJI háza tájára gondolni, illetve rengeteg cikktémánk van, ami már feldolgozás alatt áll az idei évre levetítve, úgyhogy úgy éreztük, most lenne itt az optimális ideje annak, hogy összegezzük az aktuális évet drónvideók szempontjából. Igyekeztünk a tíz kedvencünket úgy kiválasztani, hogy minél változatosabbak legyenek, hovatovább fontos adalék, hogy nem rangsorolva listázzuk ezeket az alábbiakban. Lássuk is!


A hullámvasút és az FPV drónvideó kombója

Az FPV videók általában már alapból egy olyan plusszal rendelkeznek, ami versenyelőnyt jelent minden más videóval szemben, viszont fontos, hogy nem elég, ha valaki FPV-zik - jól is kell azt művelni. Nos, az alábbi anyagban abszolút kimaxolták a "jó" fogalmát, hiszen egy hullámvasutat és az FPV-zés élményét háziasították.

Két hasonló kaliberű dologról van szó, hiszen az FPV-zés gyakorta hajaz egy intenzív hullámvasutazásra, nyilvánvalóan a drón mozgásából fakadóan, viszont ebből a párosításból csupa jó eredmény sült ki. Lessétek meg ti is az alábbiakban, mi a mai napig vissza-visszatérünk ehhez a munkához:

Nézd nagyban ezt a videót!




Amikor a magyarok villantanak: bringások az erdőben!

Újabb FPV felvétel, viszont ezúttal merőben más tematikával és stílussal megáldva, mint az előző pontunkban. Magyar alkotók hoztak tető alá egy olyan felvételt, amely során az erdőben bringázó egyének kerültek lencsevégre, és nem elég, hogy maga az FPV-zés remekül sikerült, de még a biciklisek is pazar munkát végeznek.

Óriási fegyverténye ennek a videónak, hogy nem dobtak be egy hangos háttérzenét, hanem ténylegesen kiélvezhetjük a környezeti zajokat és hangokat, így megalkotva a tökéletes harmóniát, és ezzel átadva az erdő által árasztott hangulatot.



Féktelenül motokrosszozás

Talán némileg kakukktojásként is tekinthetünk erre a pontra, hiszen ahogyan azt már anno a hírezésünkkor is kiemeltük, ez nem éppen egy tökéletes videó. Sokkal dinamikusabban össze lehetett volna rakni, ha több időt áldoznak az utómunkára, így némileg hiányérzetünk lehet, ha meglessük a motokrosszozós FPV videót.

Akkor miért kerülhetett fel mégis a listánkra? Egyszerű: mert bődületesen erős lett a vizualitás még így is, hovatovább maga a téma is annyira el lett kapva, hogy egy rossz szavunk sem lehet. Mi nem tudunk betelni vele, még annak ellenére is, hogy itt-ott el tudnánk képzelni effekteket, zenei bevágásokat.



Ász, avagy egy ütésből a lyukba

Oké, tény, a golfozás nem a világ legizgalmasabb sportja, és ezt talán még a legnagyobb rajongók is beismerik. A golfozás szépsége pont hogy annak nyugodtságában rejlik, a visszafogottságában, illetve van egyfajta hangulata annak, amikor mindenki egy olyan suhintásra vár, melynek végkimenetelét nagy valószínűséggel nem is látja a közönség.

Éppen ezért amikor a feje tetejére állítják ezt a koncepciót azzal, hogy FPV drónvideóra veszik a procedúrát, akkor az egy olyan frenetikus egyveleget alkot, hogy arra szavak nincsenek. Az ilyesfajta kontrasztok szinte mindig jól működnek az alkotás világában!


Házibuli drónerékkal

Sajnos a koronavírus miatt most nem éppen a bulizás az, ami a leginkább kivitelezhető, lévén a vírus terjedésének lassítása érdekében nem árt, ha az ember nem vonul be a több száz fős heringpartiba, ám a kisebb összejöveteleknél, házibuliknál is tud olyan hangulat lenni, mint egy nagyobb megmozdulásnál.

No de mi a helyzet akkor, ha egy házibuli keveredik az FPV drónozás élményével? Az alábbi videó minden kérdésünkre választ ad, hiszen a készítők fogták a szórakozásukat, videóra vették, és olyan végeredmény született belőle, hogy öröm minden egyes pillanatát nézni. Ajánlatos rálesni:



Bal kanyar, padlógáz!

Azért valljuk be, az FPV drónvideó és az autókkal való driftelés olyannyira egymásnak lett kitalálva, hogy arra szavak nincsenek, hiszen két mozgalmas, dinamikus tevékenységről van szó, amik bár önmagukban is látványosak, mégis együttműködve olyasfajta összhangot adnak ki, amire ritkán van példa.

Az meg már csak a bónusz, a cseresznye a tortán, hogy egy ütős zenei aláfestést is kapott az alábbi videó, így még izgalmasabbá és intenzívvé téve az egyébként is pazar alkotást. Nem is vitás, egyértelműen az egyik kedvencünk 2020-ban.



A Harry Potteres drónvideó, aminek köze sincs Harry Potterhez

Milyen érdekes, hogy egy bizonyos képi világgal és zenei aláfestéssel máris emlékeztetni tudja valamire egy alkotás az embert, nem? Az alábbi drónvideónak gyakorlatilag semmi köze nincs tematikájában a Harry Potter-filmekhez, mégis a színezésnek és az aláfestő muzsikának köszönhetően kapásból a varázslós franchise juthat eszünkbe.

Tipikusan az az agykikapcsolós, alváshoz remek drónvideó ez, no de persze nem azért, mert unalmas lenne, pont ellenkezőleg: kiválóan szállítja a megnyugtató miliőt minden egyes másodpercével, amiből fakadóan békésebb momentumokat tud okozni az anyag.



FPV drónozás Svájc tájain

Ha elolvassa az ember, hogy készül egy FPV drónvideó Svájcról, annak látványosságairól, akkor könnyen meglehet, hogy mindössze egy vállrándítással le is rendezi a dolgot - és valljuk be, érthető, hogy miért. Papíron nem ez a legizgalmasabb topik valaha, ennek ellenére úgy ragadták meg a kérdéses témakört, hogy a végeredmény egy kiemelkedő drónvideó lett.

Persze itt azért az utómunka sokat nyom a latba, hogy a kész munka ennyire ütős legyen, de azt azért ne feledjük, hogy az utómunka legalább annyira fontos része egy drónvideónak, mint mondjuk maga a felvétel.



Johnny FPV a homokbuckákhoz kalauzol minket

JohnnyFPV nevét talán senkinek nem kell bemutatni, aki egy picit jobban mozog FPV körökben, hiszen az ember konkrétan az egyik legnagyobb zseni ebben a szubzsánerben. Sorra szállítja a minőségibbnél minőségibb darabokat, sokszor pedig azon kapjuk magunkat, hogy úgy ugorja meg a felső kategóriát jelző lécet, hogy azt már korábban is ő maga helyezte fel a térképre.

Ez egy idén kijött videója, amely során Abu Dhabiban FPV drónozott, és a homokbuckák látványán legeltethetjük a szemünket. Főleg az őszi idők beköszöntével jó látni egy ilyen hőségtől duzzadó művet!



Végül, de nem utolsó sorban: szlalomozás a Nyugati Pályaudvarnál!

A magyarok több ízben is megmutatták a nagyvilágnak idén, hogy kis hazánkat sem kell féltetni, ha brutál jó FPV felvételekről van szó. Listánkat azzal a produktummal zárjuk, amely során a Nyugati Pályaudvar lett berepülve, szédületes megoldások mellett.

Főleg a szlalomozós rész a kedvencünk, de ha esetleg még valaki nem látta a videót, az most mindenképp vesse rá magát, mert az egyik legjobb idei darabról van szó!



Ezek lennének hát a mi idei kedvenceink. Hasonlóan ütős felvételekről egyébként rendszeresen hírezünk, úgyhogy kövesd a Dronerz magazin hasábjait, ha nem akarsz lemaradni a minőségi darabokról!
6 hozzászólás

Direktor

3 éve, 9 hónapja és 24 napja

Magyar srác nagyon ügyes!

válasz erre

Repülős

3 éve, 9 hónapja és 24 napja

De jó volt ezeket visszanézni!

válasz erre

Bandita

3 éve, 9 hónapja és 25 napja

Év végén is lehetne ilyen az egész évre vetítve. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

3 éve, 9 hónapja és 25 napja

Autós de rohadt jó!

válasz erre

rami89

3 éve, 9 hónapja és 25 napja

Nagyszerű gyűjtemény!

válasz erre

Levente

3 éve, 9 hónapja és 26 napja

Bringás a kedvencem. mosolygó smiley

válasz erre