Ezeket a nagy drónos konferenciákat érdemes követni minden évben

2021. augusztus 21.
130.9391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Minden évben van egy kazal konferencia, amely során a drónos újdonságok nagy szerepet kapnak, és minden érdeklődőnek érdemes ezeket követni. Még nincs arról szó, hogy esetlegesen követhetetlenek lennének ezek az expók, tekintve hogy egy fiatal ipar korai napjait járjuk, ellenben sokakban felmerül a kérdés, hogy mik azok a rendezvények, melyeket javasolt figyelemmel kísérni, és hol történhetnek olyan jellegű leleplezések és bemutatók, bejelentések, amik jelentőségteljesnek tekinthetőek. Az alábbiakban összeszedtünk pár ilyen konferenciát, melyek évente megrendezésre kerülnek, de mindig prezentálnak olyan dolgokat, amik felrázzák az ipart. Lássuk!


AUVSI Xponential

Ha drónos konferencia, akkor AUVSI Xponential. Ez talán a legismertebb mind közül, általában a nagy cégek, ha nem a később felsorolásra kerülő CES-re tartogatják a nagy leleplezésüket, akkor itt mutatnak új termékeket, technológiákat. Bár a katonai felhasználású technológiák kerülnek elő legtöbbször ezen az eventen, de a kereskedelmi drónok az évek során sokkal nagyobb részévé váltak a standoknak, mint eddig.

Ezeket a nagy drónos konferenciákat érdemes követni minden évben - 2. kép

Az AUVSI globális elérésének köszönhetően az XPONENTIAL az egyetlen összejövetel a pilóta nélküli rendszerek vezetői és végfelhasználói számára minden iparágban, hogy megosszák a használati eseteket, megtapasztalják az új technológiákat, új partnerségeket alakítsanak ki és megoldhassák a valódi problémákat a drónok segítségével.

InterDrone

Az InterDrone az iparág egyik vezető nemzetközi drónos konferenciája és kiállítása, ami tökéletes ahhoz, hogy az érdeklődők találkozhassanak az iparág vezetőivel, akik rendszerint tiszteletüket teszik ezen az eseményen. A konferencia legfőképp a hobbidrónokra összpontosít, de azóta kereskedelmi alkalmazásokra is kiterjedtek, nagy hangsúlyt fektetve a közbiztonsági ügynökségek munkájára.

Ezeket a nagy drónos konferenciákat érdemes követni minden évben - 3. kép

Mivel a legtöbbünket leginkább a hobbidrónok érdeklik, így az InterDrone a tökéletes konferencia ahhoz, hogy nyomon követhessük az ilyen-olyan iparági újdonságokat. Bár a legtöbb, nagynak mondható friss hardver nem itt szokott debütálni, általában azokat a cégek saját prezentációkra tartják meg, de még így is szokott csurranni-cseppenni néhány finomság.

Consumer Electronics Show (CES)

Á, igen - a híres-neves CES. Minden évben megszólít egy kazal iparágat a Consumer Electronics Show, tekintve hogy itt bizony mindenféle technológiai újdonság felvonultatásra kerül. Egyaránt szólítják meg a filmipart, a játékipart, a drónipart, a robotikai ipart és megannyi más területet, úgyhogy talán a lista összes darabja közül erről mondható el leginkább, hogy globális a célközönsége.

Ezeket a nagy drónos konferenciákat érdemes követni minden évben - 4. kép

Bár mostanság a koronavírus-járvány miatt inkább a digitális show-kat részesítik előnyben a szervezők, azonban remélhetőleg 2021 év elejére stabilizálódik a helyzet, és addigra a delta variáns már nem fog olyan mértékben gátat szabni, mint most. Az viszont biztos, hogy amikor CES van, akkor bizony dróntechnológiai újdonságok zöme kerül felvonultatásra, így minden évben árgus szemekkel figyeljük, hogy a kisebb-nagyobb cégek mivel rukkolnak elő.

DJI AirWorks

A Airworks a drónipar jelentős eseményévé vált, mivel a világ legnagyobb dróngyártója több ezer felhasználót hoz össze edukációs, együttműködési célokból, és hogy mindenféle izgalmas partnerkapcsolatok hálózata alakuljon ki. Az előadók jelentős sora vetekszik más nagy konferenciákkal, a DJI felhasználói bázisa pedig a rendőrségtől a szabadidős drónerekig várja a látogatókat és a különböző cégeket a bejelentéseikkel.

Ezeket a nagy drónos konferenciákat érdemes követni minden évben - 5. kép

Bár a koronavírus megtorpedózta mostanság az expót, azonban azok, akik amúgy sem képesek fizikai formában megjelenni a kiállításon, azok örülhettek, tekintve hogy nyomott áron lehetett online beszállni a buliba. Az idei felvonásról még nem tudni semmit, valószínűleg kihagyja a DJI a 2021-es esztendőt, hacsak nem szándékoznak az utolsó hónapokban villantani valamit.

DroneDeploy Conference

És ha már évenkénti drónos konferencia, akkor zárjuk a sort az egyik leginkább specializáltabb eventtel, ami már nevében is konkretizálja, hogy itt bizony a pilóta nélküli gépek kapják a rivaldafényt: ez a DroneDeploy Conference. A DroneDeploy Conference összehozza az ipar ökoszisztémájának közösségét, hogy megvitassák a legújabb dróninnovációkat, legjobb gyakorlatokat és a műveleteket érintő forró témákat - ahogyan azt a szervezők állítják.

Ezeket a nagy drónos konferenciákat érdemes követni minden évben - 6. kép

Rengeteg technológiai szakértő, üzleti fejes és megannyi más területen szuperáló személy fut össze ezen a konferencián, és bizony mindenféle üzletágon belül rendszeresen villantanak izgalmas újításokat. Igaz, nem itt történnek a legnagyobb bejelentések, de ettől függetlenül is előkerülnek olyan információk a DroneDeploy Conference-en, ami azért felkelti még a hobbidrónerek figyelmét is.

Ezeket a konferenciákat szedtük össze, miszerint a listában szereplő eventekre érdemes minden évben odafigyelni. Bár mi rendszeresen szállítjuk a híreket ezen rendezvényekről, ha történik valami fontosabb bejelentés, viszont teljesen más hangulata van, amikor magatok vételezitek szemügyre az online közvetítéseket.

Az is tény, hogy csak most a koronavírus idején jellemző az, hogy online formában, digitálisan tartják meg a műsorokat, ezáltal számunkra is sokkal elérhetőbbek a prezentációk, ugyanakkor elég valószínűnek tartjuk, hogy a komplett járvány lecsengését követően áttérnek arra a cégek, hogy akár otthonról is lehessen nyomon követni azokat a show-kat, amiket eddig nem lehetett. Kereslet lenne rá, az garantált.
3 hozzászólás

Chuck

2 éve, 10 hónapja és 19 napja

Nem sok van sajna.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 10 hónapja és 19 napja

Király infóbomba! mosolygó smiley

válasz erre

rami89

2 éve, 10 hónapja és 19 napja

De szuper tippek, köszi! mosolygó smiley

válasz erre