Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben!

2022. január 29.
136.8421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az idei esztendőtől is nagy elvárásaink vannak drónos vonatkozásban, és persze, mint minden évben, úgy most is az az egyik legizgalmasabb, legfontosabb kérdés, hogy vajon melyek lesznek azok a drónos vállalatok, amelyekre érdemes lesz odafigyelni. Most összeszedtük azokat a társaságokat, amiktől nagy dolgokat várhatunk idén, és valamilyen aspektusból villanthatnak valami olyasmit, amivel felrázzák a piacot valamilyen szempontból. Lássuk a felsorolást!


Drone Delivery Canada

A Drone Delivery Canada szoftvereket, hardvereket és szolgáltatásokat kínál a drónos teherszállításhoz. Hosszú távú, nehéz teherszállító Condor drónja, valamint a következő generációs Sparrow drónja tesztelés alatt áll, és várhatóan 2022-ben lesz kereskedelmi forgalomban.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 2. kép

Mint sok más kezdő vállalat, a Drone Delivery Canada is költekező üzemmódban van, hogy bővítse technológiáját és szolgáltatásait, de a nettó negyedéves veszteségét is egyre csökkenti.

Volansi

A Volansi az eVTOL drónszállítás egyik globális vezetője, és állításuk szerint ők építik a leginnovatívabb nagy hatótávolságú, nagy teherbírású pilóta nélküli légi rendszereket a piacon. Nyilván ezzel a kijelentéssel némileg vitába lehet szállni, de azzal nem, hogy az eVTOL piac élenjáró szereplői.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 3. kép

Végponttól végpontig tartó drónkiszállítási szolgáltatásokat nyújtanak az időkritikus alkatrészek és ellátmányok számára, időt, pénzt és akár életeket is megmentve ügyfeleiknek. Ez pedig pont most, a koronavírus-járvány idején különösen hasznos szolgáltatásnak tekinthető.

Matternet

A Matternet a világ egyik vezető technológiai platformjának fejlesztője a városi környezetben történő légi kézbesítéshez. A vállalat szolgáltatásként nyújtja technológiai platformját egészségügyi, e-kereskedelmi és logisztikai szervezetek számára. 2017 márciusában a Matternet a világon elsőként kapott engedélyt drónlogisztikai hálózatok teljes körű működtetésére Svájc sűrűn lakott területei felett.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 4. kép

2018 májusában a Matternetet választották ki az amerikai kórházak számára drónlogisztikai műveletek elvégzésére az FAA drónintegrációs programja keretében. Ilyen érdemrendek mellett mindenki jogosan várja, hogy 2022-ben is lesz néhány csemge a cég jóvoltából!

Draganfly

Ez a drónfejlesztő és üzemeltető a hadsereg mellett a közbiztonság, a bányászat, az olaj és gázipar, a mezőgazdaság és a biztosítási ágazat számára is kínálja a szolgáltatásait. A biztosítótársaságok a Draganfly technológiáját a kár előtti és utáni vizsgálatokhoz használhatják.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 5. kép

Októberben a cég legalább 9 millió dollár értékű gyártási megállapodást írt alá egy fogyasztói drón tervezésére és fejlesztésére a Digital Dream Labs videojátékokkal és személyi robotokkal foglalkozó vállalat számára, amely évente legalább 50 ezer darabot rendel majd, 2022-ben kezdődő szállítással.

EHang

Az EHang olyan drónokat készít, amelyek teljesen okostelefonos alkalmazással irányíthatók. A GhostDrone 2.0-juk rendelkezik néhány nagyszerű funkcióval, köztük az önvédelemmel, amely alacsony akkumulátor vagy kommunikációs zavar esetén automatikusan visszatér; valamint kettős érzékelőkkel, amelyek tartalékot biztosítanak, ha az első érzékelő meghibásodik.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 6. kép

Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a dróntaxis, eVTOL-os piacon is élenjárónak minősülnek már évek óta, úgyhogy egyértelműen érdemes rájuk odafigyelni 2022-ben, hiszen az előző esztendőben is megannyi izgalmas hírt kaptunk róluk. Kíváncsian várjuk, hogy hová fog fejlődni ezek után a társaság!

Skydio

A Skydio 2014-ben jött létre. Az R1-et 2018-ban adta ki, amelyet nagyrészt mérföldkőnek ismertek el a fogyasztói autonóm drónok terén, valamint a kereskedelmi fejlesztések platformjaként. A Skydio 2 2019-ben jelent meg, és egyetlen nap alatt ki is fogyott a készlet, ami jól mutatja, mekkora kereslet van a készülékeikre.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 7. kép

A Skydio 2 a Skydio Autonomy Engine-re épül, amely a világ legfejlettebb repülő mesterséges intelligencia rendszere. Ezek után nagy dolgokra számíthatunk tőlük a mostani évben, habár azt is meg kell jegyeznünk, hogy eltelt 3 év azóta, hogy érdemi újítást tettek volna le az asztalra. Talán most, hogy az USA egyik első számú drónvállalatként tetszelegnek, fellendülnek.

Autel

Az Autel 2022-ben új drónos szériával jelentkezik, úgyhogy ők azért messze nem annyira inaktívak, mint a Skydio, de ettől függetlenül azt joggal jelenthetjük ki, hogy annyira már nem pörögnek, mint amikor előhozakodtak a hobbiszféra első 4K kamerás drónjaival. Akkor dicsértük őket az innováció miatt, azóta viszont nem nagyon léptek nagyot.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 8. kép

Éppen ezért bízunk benne, hogy 2022-ben élnek majd olyan bejelentésekkel, amik megerősítik a tényt, hogy valóban jó kezekben van a hobbiszféra, és remélhetőleg letaszítják a DJI-t a trónról. Ha nem is az Autel, akkor bárki más.

Aquiline Drones

Az Aquiline Drones egy amerikai drón- és felhőmegoldásokkal foglalkozó vállalat, amely a Connecticut állambeli Hartford pénzügyi negyedében található. A nagy tapasztalattal rendelkező pilóták, rendszermérnökök, IT-guruk és üzleti stratégák által alapított AD a termékek és szolgáltatások vertikálisan integrált keverékét kínálja.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 9. kép

Ökoszisztémájához tartozik egy hibrid repülési felhő, amely kereskedelmi drónok széleinek képességeit, amerikai székhelyű dróngyártást, "karbantartás-javítás-felújítás" szolgáltatásokat, pilóta nélküli légi rendszerek megoldásait kínálja nagyvállalatok és kormányzatok számára.

DJI

És hát igen... nem hagyhatjuk ki a DJI-t sem, mint cég, akikre érdemes lesz 2022-ben odafigyelni. Rengeteg dróner elhatárolódott tőlük az elmúlt évek folyamán, egyre több kritika éri a vállalatot, és válljuk be - jogosan. Olyan szintű túlárazások és pofátlan húzások vannak mostanság a kínai vállalat körül, hogy minden kritika érthető.

Ezekre a drónos cégekre érdemes odafigyelni 2022-ben! - 10. kép

Ettől függetlenül nagyon kíváncsiak leszünk rá, hogy vajon az idei év során sikerül-e megváltaniuk magukat, és helyre tudják-e billenteni a cég renoméját. Mi személy szerint nem gondolnánk, hogy 2022 végére jobb lenne a helyzet, de a lehetőség adott - lepjenek meg minket!

Ezek lennének hát szerintünk azok a cégek, melyeket érdemes lesz nyomon követni 2022-ben, akár hírek tekintetében, akár innovációk formában. Egy valami biztos: izgalmas év vár ránk, és talán még erősebb esztendőt zárhatunk majd, mint 2021-ben.
4 hozzászólás

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 2 napja

De ****a kis összeállítás lett!

válasz erre

Chuck

2 éve, 4 hónapja és 4 napja

Bakker mennyi komoly, nagy cég van már az iparban! meglepett smiley

válasz erre

Levente

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

Felénk egyik sem terjeszkedik sajna. Merthogy nincs hova. szomorú smiley

válasz erre

Bandita

2 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nagyon kár hogy a Skydio nem nyit felénk igazán, pedig nagyon venném...

válasz erre