Hat zenés videoklip, amikben a drónok kiemelt szerepet játszanak

2021. március 06.
82.0611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Elég gyakori a zeneipar körében is, hogy egyre többször és többször alkalmaznak a zenészek drónos snitteket, légifelvételeket a videoklipjeikhez. Nagyjából egy időben bukkantak fel a pilóta nélküli gépek ebben a szférában, mint ahogyan a mozifilmes szcénában egyre többször kezdték használi ezt a technológiát, és bizony itt is egyértelműen kijelenthetjük, hogy abszolút színesítette a videoklipek műfaját a drónok megjelenése. Az alábbiakban hat olyan videoklipet szedtünk össze, amikben kiemelkedő módokon használják fel a gépeket, úgyhogy jó mazsolázást kívánunk ezekhez!


Juice WRLD - Conversations

Juice WRLD neve egészen biztosan ismerősen dereng azoknak, akik egy kicsit jártasabbak a zenében, tekintve hogy korunk egyik legnépszerűbb Soundcloud rapperéről van szó, aki viszont sajnálatos módon eltávozott közülünk pár éve. Tény, a zenéje nem épp azoknak szól, akik nem vevőek az újhullámos rap zenékre, viszont van egy igazán különleges tényezője az egyik muzsikájának, ami miatt fel tudott kerülni a néhai előadó erre a listára.

Nézd nagyban ezt a videót!




Posztumusz kiadták a Conversations című zenéjéhez a videoklipet, amelyben nem akárki működött közre, mint maga JohnnyFPV, avagy az egyik legismertebb, legtehetségesebb FPV drónvideós, aki napjainkban tevékenykedik. Sokszor látjuk magát Juice WRLD-öt a klipben, ellenben megannyi alkalommal bevágják az említett alkotó FPV-s snittjeit. Motorosokat rögzített a drónjával emberünk, amik tökéletesen beleillenek a nóta hangulatvilágába. Egy igazi profi munka, amit láthatunk!

Drake - God's Plan

Ismételten a rapzene világába kalauzoljuk el a kedves olvasóinkat, mégpedig ezúttal egy Drake zene keretein belül. Talán nem sokaknak kell bemutatni őt, hiszen még a régi motorosok számára is ismerősen csenghet a neve, bár itt is meg kell ismételni, hogy eléggé megosztó alkotásai vannak. Ettől függetlenül tény, hogy ő még inkább a régi iskolát követi, ergo nem autotune-nal van feltupírozva minden műve, és a God's Plan egyértelműen az egyik legjobbja.



Tény, a God's Planben nem éppen a drónos felvételek vannak többségben, azonban szép számmal akadnak légifelvételek, amik során Florida gyönyörű látképét prezentálja számunkra az operatőr, illetve egy középiskola is fókuszba kerül. Ha felmerül a drónos zeneklipek kérdése, akkor nagyon sokszor dobják be az elsők között a God's Planet, lévén határozottan egy élenjáró darabról van szó.

BTS - ON

Ingoványos terepre érkezünk, tekintve hogy ezúttal a koreai poptermés egyik terméséről fogunk értekezni. A BTS egy világszerte ismert K-pop banda, akik rendszeresen járják Amerikát is a fellépéseikkel, és persze töretlen sikernek örvendenek a debütálásuk óta. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennek ellenére nem lennének ők is bitang megosztóak, mint az összes K-pop banda: főleg férfiak számára szinte borítékolható, hogy nem lesz érdekes hét férfiú énekes/táncos látványa.



Azonban az vitathatatlan, hogy a produkcióik rendszerint felnőnek a "világszínvonalú" jelzőhöz, akár a koncertjeik, akár a videoklipjeik tekintetében. Tökéletes példa erre az ON című daluk, amiben szintúgy számos drónos felvétel található. Ha esetleg nem tudod megemészteni ezt a zenei irányt, akkor tudjuk javasolni, hogy csapj alá egy jófajta üvöltős death metalt, halkítsd le a kérdéses videoklipet, így a zenei résszel nem kell bajlódnod, csak és kizárólag a videóra tudsz fókuszálni.

OK Go - I Won't Let You Down

Ha definitív drónos zeneklipről van szó, akkor semmiképp nem mehetünk el szó nélkül az OK Go 2014-es műve mellett, amely gyakorlatilag kimaxolja a drónos snittek életérzését. Rengeteg légifelvételt sorakoztat fel, amiben az a legszebb egyébként, hogy mindössze egyetlen egy folyamatos snittből áll a videoklip, így egy megszakítás nélküli operatőri munkával szemezhetünk az alábbiakban. Ritka az ilyen, úgyhogy érdemes megbecsülni a látványt!



Mindeközben egyébként minden egyes jelenet olyan embereket helyez a fókuszba, akik különféle figurákat és szimbólumokat alakítanak ki együtt, így esztétikailag is lehengerlő az, amit láthatunk. Kicsit több mint öt perces a komplett zenés videoklip, és bizony ezúttal már egy olyan zenei aláfestést fülelhetünk, amire talán joggal mondhatjuk azt, hogy igazán mainstream - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a több mint 45 milliós megtekintés a videón.

VWLS - High in Heaven

Oké, tisztázzuk: ez a klip messzemenőleg kiemelkedik az összes többi közül. Itt ugyanis nemcsak arról van szó, hogy fogtak a videó rendezői egy drónt, amit aztán megreptettek, hogy néhány motívumot a levegőből rögzítsenek, de egy komplett drónos fényshow-t is kerítettek, amit konkrétan több mint 200 készülékkel koreografáltak meg - már-már lélegzetelállító, mesteri pontossággal, ami ritka ebben a műfajban. Aki ismeri a drónos fényshow-kat, azok pontosan tudják, hogy milyen bonyolult egy ilyen megszervezése.



Mégis a VWLS álmodott egy nagyot, amikor a High in Heaven című dalához forgatott egy zseniális klipet, így azontúl, hogy légi felvételek sokasága fogadja a nézőt, még egy bámulatos drónfény-show-val is gazdagodunk, úgyhogy minden tekintetben egy igazi aduászról van szó. És nem mellesleg a kérdéses dal is igencsak kellemes audioélményt nyújt, úgyhogy tudjuk ajánlani!

Samsung - Over The Horizon 2018

Minden egyes Samsung mobilgeneráció egy tök új csengőhangot szállít le, amely valamilyen módon a tradícióként szuperáló Over The Horizon dallamot alakítja át egy kicsit. 2018-ban egy egészen őrült vállalkozást tett a dél-koreai vállalat, miszerint egy zenekarra, vonós hangszerekre ültették a dallamvilágot, így a végeredmény egy elképesztő színházi élmény, aminek minden egyes rezdülését öröm hallgatni.



Elképesztő, hogy egyáltalán ilyen eszébe jutott a Samsungnak, hiszen bár egyértelműen azért készült az anyag, hogy ezzel is promózzák a mobiltelefonjukat, viszont kétségtelen, hogy egy szörnyen izgalmas és kreatív gondolatról van szó, ami kellő módon kiaknázza a lehetőségeket, amik ebben rejlenek. Természetesen megannyi drónos snitt van jelen ebben a klipben, így audiovizuálisan abszolút tökéletes az, amit a Samsung megálmodott.

Ezt a hat videoklipet választottuk ki tehát, mint kiemelkedő, drónt használó zenés alkotások, azonban mindenképp osszátok meg velünk az alábbiakban, hogy miféle elemekkel tudnátok kiegészíteni ezt a listát, és szokás szerint ha úgy látjuk, hogy összegyűlt egy újabb kis pakk, akkor egy második felvonás keretein belül folytatjuk a cikksorozatot.
6 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 4 hónapja és 17 napja

Soha nem nézek klipeket úgyhogy nekem ez most mindegyik bejött ebben a kontextusban. mosolygó smiley

válasz erre

rami89

3 éve, 4 hónapja és 17 napja

De jó kis válogatás!

válasz erre

Bandita

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Király válogatás, köszi!

válasz erre

Levente

3 éve, 4 hónapja és 18 napja

Nem nézek klipeket (zenét se nagyon hallgatok, ha belegondolok röhögő smiley) úgyhogy ez nekem mind újdonság volt. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

3 éve, 4 hónapja és 19 napja

Egyik zene se az én világom, de a videók tök jók a drónokkal. mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 4 hónapja és 19 napja

Nagyon állat gyűjtemény!

válasz erre