Így ne repülj soha: íme 10 óriási drónos baki-videó!

2019. július 06.
43.9651
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Óhatatlan, hogy előbb-utóbb átessen minden dróner az első balesetén, már ami a drónját illeti. Egy ütközés, egy zuhanás, bármi, ami kárt tehet a drónban, a legtöbbünk esetében már megesett legalább egyszer, aminek természetesen a pilóta sosem örül. Ám akadnak olyan helyzetek is, amik bár lehet, hogy a pilóta számára nem viccesek, ám külső szemmel az igazán hasfalszaggató esetek közé tartoznak, és most ezek közül csemegéztünk.


A végtelenbe és tovább!

Szelfizni drónnal nem szokatlan dolog, rengetegen előszeretettel lőnek efféle fotót a repcsijükkel, ám az alábbi videóban sikerült egy orbitális bakit összehozni.

Egy családot láthatunk egy domboldalon, majd a pilóta úgy határoz, hogy felrepteti a készüléket egy szelfi erejéig. Igen ám, viszont amint leteszi a kontrollert, az azon nyomban lejtmenetnek indul, gazdája pedig nem győz kapkodni és mászni utána. Óriási!Amikor lemerül az akkumulátor...

Valljuk be, sokunkkal előfordult már, hogy megfeledkeztünk az akkumulátor lecsekkolásáról felszállás előtt, ezért rémesen gyorsan az üzemidő végéhez ért a drón. Bár ilyen esetben is megannyi megoldás van arra, hogy ne végződjön tragikusan a leszállás, de az alábbi mozgóképen látható apuka friss pilótaként nem volt tisztában ezekkel a praktikákkal (konkrétan a második repülése a DJI Phantom 2-vel).

Ő maga vélhetően kihordott egy kisebb szívrohamot, amikor meglátta a vízbe ereszkedő drónját, de az igazán komikus pillanat az, amikor sorra dobálja el a nála lévő cuccokat, hogy berohanjon a vízbe...Kutya vs. DJI Spark

A háziállatok reakciói az általunk mindennaposnak vélt tényezőkre többnyire komikusak, így most vegyünk szemügyre egy olyan anyagot is, melyben egy négylábú szédületes lelkesedéssel rohan le egy DJI Sparkot, merthogy bizony nem látja többnek a kisállat a drónt egy szimpla repülő játéknál.

Mint az a videóhoz kapcsolódó kommentszekcióból kiderül, végül a drónnak nem lett semmi baja, ám így is piros pont jár a mókás megvalósításért és vágásért!A gördeszkás időzítés

Betudhatjuk a videón látható drónpilóta elképesztő bénaságának, avagy a szerencsétlen időzítésnek, viszont tény, hogy a gördeszka pályán megvalósított anyagban gyakorlatilag minden összejátszott, hogy egy orbitális fail szülessen belőle.

Pont a deszkázásra való medencében ugratott egy fiatal gördeszkás titán, amit a videó készítője rögzíteni akart, ám egy ugratásnál sikerült pont ütköznie a két félnek.Kapás van! Vagy várjunk csak...

Az Amazon és az egyéb cégek drónszállítási metodikáit várja tűkön ülve megannyi fogyasztó, hiszen bőségesen leegyszerűsödhet az egész procedúra, ha a drón nemes egyszerűséggel leszállítja a kijelölt pontra a rendelt csomagot.

Bár az alábbi videón fontos kiemelni, megtévesztő a cím, merthogy nem egy Amazon-féle drónt láthatunk, ám maga a szituáció még így is roppant mód mulatságos. Remélhetőleg az Amazon drónok tényleges életbe lépésekor nem fog ilyen eset előfordulni...Ó, az a gyönyörű esküvő...

A legtöbb ember szeretné valamilyen formában megörökíteni, amikor életének szerelmével egybekel, éppen ez ad munkát az esküvői fotózással foglalkozó egyéneknek. A drónok berobbanásával megjelentek a kis gépek a frigykötéseken is, így madártávlatból lehet rögzíteni a csodás momentumokat.

Alábbi esetünkben is egy ilyen szituációt láthatunk, ám a végeredmény... nos, maradjunk annyiban, hogy nem várt. Azért remélhetőleg a friss házasoknak nem csak csupa ilyen felvétellel lesz tele az esküvőhöz köthető archívumuk.Orbitális baki a védelmi minisztérium előtt

A fél internetet körbe járta a 2014-es videó, amelyben azt láthatjuk, ahogyan a portugál tengerészgyalogság készül demonstrálni drónját, mindezt úgy, hogy közben a nemzet védelmi minisztériuma is a helyszínen van, és figyelemmel kísérik a történéseket.

A probléma csak az, hogy a nagy csinnadrattával felvezetett bemutató orbitális módon becsődöl, viszont nem lőjük le a poént, lessétek meg magatok is - higgyétek el, a kacagás teljes mértékben garantált!Az állatvilág nem kímél!

Természetesen az állatok biztonsága érdekében nem ajánlott drónozni élővilág közelében, ám alábbi videónkban összeszedtek több mint két percben olyan anyagokat, mely során a fauna csapást mér a drónokra.

Találunk itt zsiráfos, medvés, macskás videórészletet is, azonban az egyik leghumorosabb, amikor a harmincadik másodperc környékén egy madár földre kényszerít egy repcsit, majd teljes büszkeséggel kvázi "körülöleli", hogy márpedig ez az ő zsákmánya.Itt már jógázni sem lehet?!

A következő videó talán távolról sem lenne ennyire humoros, amennyiben az "áldozat" nem fogná fel komikus pillanatként, de szerencsére az ütközést követően nem szenvedett semmilyen komoly sérülést, a helyzet abszurdságán pedig ő maga is jót kacag.

Egy jógázó párt láthatunk, akik a szabadban élnek a hobbijuknak, miközben mellettük egy ismerősük drónozik - nagy valószínűséggel elkallódott a pilóta figyelme, merthogy a gép egyenesen a pár közé csapódik.A világgá repülő kutya

Végül, de nem utolsó sorban egy igazi ínyencséggel készültünk. Aktuális alanyunk egyfajta kakukktojásnak is betudható, merthogy egy (egyébként elképesztően zseniálisan) megszerkesztett videóról van szó, amely során azt láthatjuk, ahogyan egy pilóta sétáltatja a kutyáját egy drónnal, majd egyszer csak elveszti a kontrollt a masina felett.

Nem is kérdéses, hogy nem valódi videóról beszélhetünk - ha rosszmájúak akarnánk lenni, azt mondanánk, fake -, főképp azért, mert esélytelen, hogy a látható repcsi elbírja egy kutya súlyát, ám kétségtelen, hogy egy szörnyen humoros jelenetsorról van szó.Ezek lennének hát szerintünk azok a drónos bakik, failek, amik mindenképpen megérnek egy misét. Amennyiben szeretnéd elkerülni a hasonló baleseteket, ajánljuk figyelmedbe a kezdő pilótáknak szánt cikksorozatunkat, amivel elsajátíthatod a biztonságos drónozás alapjait.

A kapcsolódó anyagokat itt találod:
Kezdő drónpilóták kézikönyve - 1. rész: a biztonság mindenek felett
Kezdő drónpilóták kézikönyve - 2. rész: tippek és trükkök
Kezdő drónpilóták kézikönyve - 3. rész: Az FPV rejtelmei
Kezdő drónpilóták kézikönyve - 4. rész: kezdő drónok, kezdő drónereknek
Kezdő drónpilóták kézikönyve - 5. rész: alapfogalmak
Kezdő drónpilóták kézikönyve - 6. rész: képkészítési alapok
Kezdő drónpilóták kézikönyve - 7. rész: az éjszakai képkészítés alapjai
6 hozzászólás

zender

11 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ez rohadt jó volt, feldobta a napomat!

válasz erre

Bandita

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Na neeeee, mennyi bal****!

válasz erre

Levente

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Sírok bakker, ennyi hülyét!

válasz erre

Újfiú

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Bakker szakadok!!!

válasz erre

rami89

11 hónapja, 3 hete

Hatalmas!!! Egyik másik döbbenet, például amikor leteszi a hegyen a távirányítót.... Nme hiszem el!

válasz erre

csirkee

11 hónapja, 3 hete

Óriásiak

válasz erre