Megjelent a DJI Air 2S, világrekord született - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2021. április 24.
94.4351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ismételten egy hírekben gazdag hónapon vagyunk túl a drónipar szemszögéből, megint csak érkezett egy kazal érdekesség, amiket igyekeztünk összeszedni egy csokorba. Többek között friss drónmegjelenések, világrekord és még tudományos áttörés is sikerült, úgyhogy joggal mondhatjuk ki, hogy az elmúlt hetekben távolról sem unatkoztunk. Lássuk is, hogy mik voltak az elmúlt időszak legfontosabb hírei a dróniparban:


Sikeres volt az Ingenuity marsi drónhelikopter első repülése

Az Ingenuity a Perseverance marsjáró "hasában" érkezett meg a vörös bolygóra, a NASA csapata pedig meg is tette vele az első repülést. Ez több szempontból is tudományos áttörésnek tekinthető, a legfontosabb szempont, hogy az emberiség most először repült egy teljesen másik világon - korábban ehhez hasonló példa még nem volt, sőt azóta már egy második repülés is történt.

Nézd nagyban ezt a videót!




Ez egyfajta demonstrációként szolgál, hogy igenis lehetséges a közvetett módon való repülés más planétákon, így az Ingenuity bemutatója a jövőben megannyi kaput nyithat meg az űrkutatás előtt, és talán hamarosan eljutunk abba az érába, amikor olyan bolygókon repülhet majd drónhelikopter, mint a Vénusz, a Jupiter, vagy éppenséggel az Uránusz.

Megjelent a DJI Air 2S

Tény, villámgyorsan repül az idő, de azt azért semmiképp se feledjük el, hogy az elmúlt hetekben történt egy nagyszabású drónmegjelenés is, ugyanis a kínai DJI vállalat kiadta legújabb üdvöskéjét, az Air 2S-t. Lényegében a Mavic Air 2 továbbfejlesztett variánsáról van szó, ami minden téren ráver az elődre kisebb-nagyobb mértékben, mégis az árcédula sokakat visszavetett.



Ezenfelül a DJI részéről megszületett az a furcsa döntés, hogy a megjelenés időszakában csak bizonyos üzletekben árulják a céget, míg a többi boltba csak április 29-étől kerülhet be a kínálat sorába. Bárhogyan is, végeredményben egy ütős kis kütyü született a masinériából, bár azért azok, akik egy high-end profi cuccot várnak, azok vélhetően most is csalódtak.

3281 drónos fényshow-val állított be világrekordot a Hyundai Genesis

A Hyundai luxusjármű-márkája, a Genesis egy elképesztő Smart Controllert, ami értelemszerűen a gyártó egyik legfrissebb készülékéhez, az EVO 2 Próhoz készült. Az egyik legnagyobb kvalitása ennek a hardvernek, hogy 2000 nites fényerővel képes operálni, ami az átlagos tabletek és mobiltelefonok kijelzőinek fényerejének négyszerese körülbelül.



Az aksiidő 4,5 órára tehető 50%-os fényerőnél, 128 GB-os a tárhely, illetve a belső tárhely mellett 1 TB-ig terjedő SD-kártya támogatással dolgozik. Egyedi Android operációs rendszeren fut, és teljes körű támogatást nyújt a rendszer a harmadik féltől származó alkalmazások letöltésére.

Elektromos autó készült a DJI autopilóta rendszerével

Régóta pletykálták már, hogy a DJI megpróbálkozhat az önvezető elektromos autók világában, azonban a Shanghai Auto Show 2021-en ez be is bizonyosodott. Kiállítottak ugyanis egy járgányt, amiben a DJI autopilóta rendszere ketyeg, és ezt nem is voltak restek feltüntetni, mivel a Baojun KiWi verdán nagybetűkkel ott figyel a "Powered by DJI" felirat.


A DJI beépített intelligens vezetési rendszere pörög az autóban, magyarán autopilóta szenzorokkal és szoftverrel lett felvértezve a Baojun KiWi. Ha ez még nem lenne elég, akkor ott van az a tény is, hogy a DJI különböző szintű autopilóta funkciókat biztosít az ügyfeleknek, ezáltal széles körű lefedettséget biztosít felhasználás terén.

A DJI új drónja állítólag egy Mavic 2, Skydio 2 és Autel EVO 2 Pro hibrid lesz

OsitaLV, a neves leaker olyan információt eresztett meg nemrégiben, ami minden drónrajongó figylemét felkeltette, lévén állítása szerint a DJI egy olyan drónon dolgozik, ami elviekben összegyúrja a Mavic 2, a Skydio 2 és az Autel EVO 2 Pro legjobb tulajdonságait. Egy olyan új Mavicről szól a fáma, ami két felfelé és két lefelé néző rotorral lett felfegyverezve, ez pedig egyértelműen a Skydio 2-re utal.

Megjelent a DJI Air 2S, világrekord született - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

Szigorúan csak pletykáról van szó, még véletlenül sem tudni egyelőre, hogy tényleg megvalósul-e ez a ketyere, azonban mindenképp egy ígéretes trióról van szó, ha tényleg ezeknek a drónoknak a kvalitásait akarja a kínai cég egybegyúrni.

A Duplitec lett a DJI consumer drónok kizárólagos disztribútora itthon

Hazai téren is volt egy fontos fejlemény, miszerint a Duplitec Kft. vált a DJI consumer drónok exkluzív disztribútorává Magyarországon, ami a hazai viszonylatot tekintve egyértelműen példátlannak tekinthető. Lényegében arról van szó, hogy egységes kommunikációval, érthető módon szeretnék a felhasználók tudását fejleszteni a legális drónozás lehetőségeivel kapcsolatban, bemutatni azt, hogyan lehet ma Magyarországon drónt reptetni.

Megjelent a DJI Air 2S, világrekord született - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 3. kép

Később mindezt Frikker Attila, a Duplitec Kft. üzletfejlesztési igazgatója ki is bővítette információkkal, lévén exkluzív interjút adott a Dronerz magazinnak, amelyben válaszolt kérdéseinkre, így egy kicsit jobban megtudtuk, hogy mit is jelent a hazai drónvilág számára ez a lépés.

Ezek lennének hát szerintünk az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei, amiket összeszedtünk, azonban mindenképp osszátok meg velünk kommentben, hogy nektek mi volt a kiemelkedő fejlemény, és mi az, amit esetleg hiányoltok erről a listáról!
3 hozzászólás

Bandita

3 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ez mondjuk nem volt egy olyan pörgős hónap amit indokolt volna a tavaszi időzítés. Több újdonságra számítottam.

válasz erre

Levente

3 éve, 2 hónapja és 26 napja

Pörgős hónap volt ez basszus, csak most látom! mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

3 éve, 2 hónapja és 26 napja

Air 2S drón teszt mikor várható srácok?

válasz erre