Milyen változásokat hoz Magyarországon, hogy egy kézben van a DJI consumer üzletág?

2021. április 20.
84.2501
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Március végén érkezett a hír, hogy a továbbiakban egyetlen disztribútora lesz itthon a DJI consumer drónjainak, mégpedig nem más, mint az évek óta erős piaci pozícióban lévő Duplitec Kft, akik már eddig is több tekintetben voltak egyedülállóak, például a DJI drónok szervizelése is hozzájuk tartozik régóta. A bejelentés után számos érdeklődő hozzászólást, üzenetet, emailt kaptunk arra vonatkozólag, hogy mit jelent ez a hazai drónozásra , drónosokra tekintettel, és bennünk is merültek fel kérdések jócskán. Összeszedve a legfontosabb kérdéseket, Frikker Attilát, a Duplitec Kft. üzletfejlesztési igazgatóját kérdeztük.


Dronerz: Szia Attila, köszönjük hogy ismét a rendelkezésünkre állsz a hazai drónosok kérdéseire válaszolva!

Frikker Attila: Köszönjük a kérdéseket, és az érdeklődést mimdenkitől!


Dronerz: A Duplitec Kft lett Magyarországon a DJI consumer drónok kizárólagos disztribútora. Mit jelent ez pontosan a gyakorlatban? Külföldről sem hozhat be más ilyen drónt hivatalosan árusításra?

Frikker Attila: Ez ebben a formában versenykorlátozásnak számítana az EU-ban, így nem erről van szó. Arról van szó, hogy a Duplitec Kft képviseli egyedüli hivatalos disztribútorként a DJI Consumer termékcsaládot Magyarországon, azaz mindent a nem ipari eszközök kategóriában. Azzal együtt, hogy az ipari kategóriában is disztribútorok vagyunk, de ott nem egyedüliként.

Azaz más is hozhat be külföldről, de nem élvezi a gyártó támogatását a magyar piac vonatkozásában. Nem valósíthat meg hivatalos formában akciókat, nem kap időben megjelenésre új terméket, nem kap marketingtámogatást, és még sorolhatnám. A legfontosabb az, hogy Magyarország vonatkozásában a DJI Consumer termékcsaládot a Duplitec Kft képviseli a DJI felé.


Milyen változásokat hoz Magyarországon, hogy egy kézben van a DJI consumer üzletág? - 2. kép

Dronerz: Mely drónokat fedi le pontosan ez a jelenlegi kínálatot figyelembe véve?

Frikker Attila: Egészen pontosan így néz ki a lista: Tello, DJI Mini 2 és Fly More Combo, DJI Mavic Mini és FMC, DJI Mavic Air 2 és FMC, DJI Mavic 2 Pro, DJI Mavic 2 Zoom és ezek Smart Controlleres változatai, DJI FPV Drone és Combo. De nem csak drónokról van szó, hanem a komplett OSMO és Ronin termékcsaládról is. Ezek ma már csak a Duplitec Kft forgalmazásában érhetők el Magyarországon.


Dronerz: Aki nem Duplitec Kft által forgalmazott DJI drónt vásárol, annak nem lesz hivatalos garanciális javításra lehetősége?

Frikker Attila: A Duplitec Kft szervize, a Mydroneservice átvesz minden ilyen irányú feladatot. Így aki korábban, az elmúlt 1,5 - 2 évben vásárolt DJI terméket más magyar forgalmazótól, az ma már nyugodtan hozhatja szervizünkbe a drónját garanciaidőn belül, kezelni fogjuk a problémáját. Mint ahogy egyébként tettük azt korábban is, ha ilyen drónt hoztak be hozzánk.


Dronerz: Eddig nagyon nagy szórások voltak ár tekintetében az érintett drónoknál, akár több tízezer forint is volt a különbség a különféle boltoknál. Ez most egységárra fog változni? Ha igen, lefelé, vagy felfelé tendál majd a jelenlegiekhez képest?

Frikker Attila: Egy disztribútor nem szólhat bele közvetlenül a végfelhasználói árak viszonteladó általi végleges kialakításába. Természetesen vannak gyártó által javasolt végfelhasználói árak, de amint a megfogalmazásban benne van, ezek javasolt árak.

Azt gondolom az mindenképpen változás lesz, hogy sokkal hatékonyabb, attraktívabb akciókat fogunk tudni hozni, mint amit eddig a piac megszokott. Illetve az egységes és átgondolt marketingnek köszönhetően mindezt látványossá is tudjuk majd tenni.


Milyen változásokat hoz Magyarországon, hogy egy kézben van a DJI consumer üzletág? - 3. kép

Dronerz: Az olyan boltok, amik nem Duplitec által forgalmazott drónt árusítanak, fel fog lépni a cég, vagy a DJI szankcionálja azokat a nagykereskedőket, ahonnan azok a drónok származnak?

Frikker Attila: természetesen nem, hiszen ez megint csak a piaci versenyt korlátozná, ami tilos. A viszonteladók szabadsága megmarad, de bízom benne értékelni fogják az erőfeszítéseinket, és minket választanak.

Itt arra gondolok, hogy meggyőző lesz számukra továbbra is a termékválaszték (jelenleg több mint 2000 féle DJI termékkel foglalkozunk raktárról), a budapesti állandó raktárkészlet, a gyártói promóciók, a marketingaktivitások, és a disztribútori támogatás. Merthogy disztribútorként egységesen kívánunk tenni a piacért, a végfelhasználókért.


Dronerz: A sajtóközleményben jeleztétek, hogy ki szeretnétek állni a a piac és a felhasználók érdekei mellett. Ez miben nyilvánul meg most illetve mit várhatunk a jövőben?

Frikker Attila: Igen, így van. Első körben a szabályos drónhasználat, és az aktuális szabályozás alkalmazása kapcsán szeretnénk segítséget nyújtani. Ezért indítottuk el webináriumos formában ingyenes konzultációnkat a témában, ami bárki számára javasolt, függetlenül attól, hogy van-e már drónja, ha igen, akkor kitől és mikor vette. Nem számít. Csak az, hogy érezze és tudja, hogy tudatosan, tájékozottan, minden szempontból biztonságosan és megbízhatóan használja a drónját.


Milyen változásokat hoz Magyarországon, hogy egy kézben van a DJI consumer üzletág? - 4. kép

Erre a konzultációra az alábbi linken lehet jelentkezni:
https://mydroneschool.hu/ingyenes_konzultacio.html

A későbbiekben ezt elérhetővé tesszük tantermi, valamint e-learning formában is. Mindemellett a vírushelyzet alakulása függvényében nagyszabású eseményeket, rendezvényeket, aktivitásokat tervezünk olyan léptékben és formában, amire még nem volt példa hazánkban. Valamint igyekszünk majd képviselni és tolmácsolni a piaci igényeket mind a hazai szervezetek, mind a DJI, mint gyártó irányába.

Mert a drón a jelen és a jövő eszköze, a magyar piac pedig nagyon adaptív a drónok irányába. Így igyekszünk mindent megtenni azért, hogy továbbra is töretlen legyen ez a fejlődés, és hazánk nemzetközileg is élen járjon a drónok felhasználása, a dróntechnológia területén.

Dronerz: Attila, köszönjük hogy rendelkezésünkre álltál, a jövőben is keresni fogunk, többek közözz az olvasókban felmerülő kérdésekkel.

Frikker Attila:
Mindig szívesen állunk a drónos társadalom rendelkezésére!
egyetlen disztribútora lesz itthon a DJI consumer drónjainak, mégpedig nem más, mint az évek óta erős piaci pozícióban lévő Duplitec Kft, akik már eddig is több tekintetben voltak egyedülállóak, például a DJI drónok szervizelése is hozzájuk tartozik régóta. A bejelentés után számos érdeklődő hozzászólást, üzenetet, emailt kaptunk arra vonatkozólag, hogy mit jelent ez a hazai drónozásra , drónosokra tekintettel, és bennünk is merültek fel kérdések jócskán. Összeszedve a legfontosabb kérdéseket, Frikker Attilát, a Duplitec Kft. üzletfejlesztési igazgatóját kérdeztük. '>
6 hozzászólás

Repülős

3 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ez jó cikk volt, köszönjük!

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 3 hónapja és 8 napja

Regeltem a konzultációra, ez nem rossz!

válasz erre

Újfiú

3 éve, 3 hónapja és 9 napja

Köszönjük a korrekt válaszokat! Ez az ingyenes konzultáció meg rohadt jó, rspect.

válasz erre

Levente

3 éve, 3 hónapja és 9 napja

Köszönjük a válaszokat, és nektek is hogy megkérdeztétek! mosolygó smiley

válasz erre

rami89

3 éve, 3 hónapja és 10 napja

Ez az ingyenes konzultáció nagyon jó ötlet, köszönet a szervezőknek!

válasz erre

Bandita

3 éve, 3 hónapja és 10 napja

Jó cikk. Érdekes volt ezt olvasni és látni mit jelent ez most.

válasz erre