Parrot botrány, versenydrón a DJI-tól, olasz világrekord - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2020. július 11.
44.5431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Érdekes hónapon vagyunk túl. Általában minden egyes hó elteltével ki lehetne mondani, hogy eseménydús volt, azonban a mostani abszolút kiemelkedik a sorból, lévén akadt itt botrányos drónmegjelenéstől kezdve, izgalmas eseményen át, remek fejleményekig bezárólag minden jóság, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy egy picit összefoglaljuk számotokra az elmúlt hetek, avagy az elmúlt egy hónap legfontosabb történéseit, hogy azok is képbe kerüljenek, akiknek netán nem annyira van idejük napi szinten olvasni minket, esetleg lemaradtak a történések sodrásában. Lássuk is!


A Parrot botrányos módon jelenti be az új drónját

Erről talán még az is hallott, aki nem akart, hiszen elképesztően gerinctelen módon vezették fel a franciák az új gépüket. Bár egy ideig azt hihettük, hogy hobbidrón lesz, de végül mint az kiderült, főleg az amerikai régióra lőve jelentették be az ANAFI USA drónjukat.

Hogy mitől volt balhés a felvezetés? Nos, a marketingkampányát arra építette a Parrot, hogy a DJI-jal szembeni bizalmatlanságot és adatvédelmi aggályok hullámát lovagolták meg, és igyekezték magukat jobb fényben feltüntetni, hogy elnyerjék a tengerentúliak figyelmét, bizalmát és persze pénzét.

A Parrot öt perc hírnevet kapott - megérte ezért eladni a hitelességüket?

A Parrot öt perc hírnevet kapott - megérte ezért eladni a hitelességüket?


Abban is egészen biztosak vagyunk, hogy az év végi nagy összefoglalónkban és bérelt helye lesz ennek a lépésnek, ugyanis nem volt még ilyenre példa a legnagyobb vállalatok között, és szomorú, hogy egyáltalán erre kellett folyamodniuk. A drón megjelenése óta egyébként nem hallani a Parrotról, szóval mondhatni megvolt számukra az öt perc hírnév...

8K RAW Hyperlapse felvételt lehetővé tevő Mavic Air 2 frissítés

Sok esetben fontos az alkotók számára, hogy a fájlokat ne valamiféle tömörített formában kapják kézhez, hanem RAW-ban férjenek hozzá, a Mavic Air 2 e havi frissítése pedig megnyitotta a kapukat a felhasználók előtt ezen a téren, miszerint így is el lehet menteni a Hyperlapse felvételeket.

Hab a tortán, hogy 8K felbontás mellett történhet meg ez a metódus, szóval még kompromisszumokat sem kell kötni. Egy-két apróságot még hozott emellett a firmware update, például a HDR videók rögzítésénél csökkenthetjük a drón beszűrődő zaját, ami felvételeknél roppant mód hasznos lesz.

Fontos update volt ez a Mavic Air 2 felhasználók számára

Fontos update volt ez a Mavic Air 2 felhasználók számára


Egy sokak által régóta várt update-ről van szó, ami főleg azoknak szól, akik célzottan valamiféle projekthez igényelték a magas minőségű Hyperlapse felvételeket. Több drónnál is örülnénk egyébként, ha eljátszanák ugyanezt, hogy utólag implementálnak ilyen funkciókat...

Beléphet az Olympus a dróniparba?!

A fényképezőgépeiről híres Olympus kapcsán alaposan megmozdult az a bizonyos állóvíz, lévén kezdődött minden azzal, hogy drónos szabadalmat találtak a céghez kapcsolódóan, viszont rá nem sokkal jött a hír, hogy a vállalat eladja a kamerás részlegét. Azóta síri csend van, viszont még mindig nagyon is benne van a pakliban, hogy közeledik a belépésük az iparba.

Egyébként a lehető legjobbkor jönne ez a lépés, hiszen a DJI jelentősen hátrébb szorult, többek között az Autel Evo II-nek köszönhetően, így most már nem is lehet azzal érvelni egy potenciális bukás mellett, hogy egyeduralkodó a DJI. Talán az elkövetkezendő hónapokban hallunk a gépről többet, már ha tényleg készülődik valami.

Közeleg az Olympus..?

Közeleg az Olympus..?


A szabadalom alapján a készülék egyik különlegessége az lenne, hogy nagyobb kameramodulokat is rá lehetne aggatni, ebből kifolyólag a sokak által megkritizált kis kamerák kiiktathatóak lennének a képletből, ezzel megnyitva a kapukat egy teljesen új közönségi igény irányába.

78 millió forintos kárpótlás a gatwicki vádlottaknak

Megoszlanak a vélemények, hogy Paul és Elaine Gait biztosan megérdemelte-e a 78 millió forintos kárpótlást, amit bíróságon kívüli megegyezésen kapott a házaspár. Ők azok, akiket tévesen vádoltak meg a gatwicki reptérleállás kapcsán, elmondásuk szerint ezzel megkeserítve az életüket.

Drónjuk sem volt, de nem is voltak otthon az eset történtekor, éppen ezért perelt a házaspár, a komplett eset pedig most ért véget. Nyilván nehéz lenne egyértelműen kimondani, hogy mennyire jogos ez a kárpótlás, és hogy esetlegesen rájátszik-e a házaspár valamennyire a mártírszerepre, de egy biztos: most csillapodnak körülöttük a kedélyek.

Arról már lehet vitatkozni, hogy mennyire érdemeltek ekkora pénzösszeget

Arról már lehet vitatkozni, hogy mennyire érdemeltek ekkora pénzösszeget


Másfelől az igazi elkövetőket a mai napig nem találták meg. 2018 decemberében állt le a gatwicki reptér egy drónészlelés miatt, ami akkora hullámokat ver, hogy mindmáig érezni a hatását, például a különféle repterek védelmi rendszervásárlásait elnézve. Szerencsére mostanság nem volt példa leállásra drón miatt, de tartunk tőle, ami késik, nem múlik...

Világrekord Olaszországban

200 repülővel döntött világrekordot a Dronisos Olaszországban, ugyanis ennyi masinával produkáltak egy koreografált drón-fényshow-t beltéren, ezzel ráverve 40-et az előző csúcstartóra - merthogy 160-nal ült a trónon a korábbi rekorder, egészen mostanáig.

Egy hangyányit több mint két és fél percet ölelt fel a műsor, melyet nem mellesleg sugároztak a tévében is, hovatovább a tipikus olasz momentumok, elemek is feltűnnek ilyen-olyan formában. Már csak azért is érdemes megnézni az alábbi videót, mert általa kapunk egy csipetnyi szeletet az olasz kultúrából, ami meg mindig öröm.


A Dronisos vezetőnek minősül a drón-fényshow-k tekintetében, rendszeresen nagyokat villantanak, és van egy olyan sanda gyanúnk, hogy a közeljövőben megint fognak valami nagyot mutatni, nem kell túlzottan sokat várnunk arra, hogy megint nagyot gurítsanak. Talán még egy világrekord jön?!

Pletyka: versenydrón jöhet a DJI-tól?

Jó ideje szólnak már pletykák arról, hogy a DJI versenydrónnal készülődik, viszont tudjátok, miként érdemes a pletykákhoz állni: megfontoltan kell hozzáállni, mit hiszünk el, és mit nem. Mégis fontos felfigyelni arra, hogy a cég háza táján egy szabadalom, mely egy új optikai képstabilizátorhoz (OIS) és egy kameramodulhoz köthető.

Utóbbi igen érdekes, ugyanis csak és kizárólag fel és le mozgó darabról van szó, illetve a borítás alapján nagyon gyanús, hogy egy versenydrónt takar a szabadalom. Az OIS nagyjából a Mavic Air 2 kamerájával kokettál, legalábbis méretben, bár az sincs kizárva, hogy egy Mavic 3-hoz vagy Phantom 5-höz készül az újdonság.

Adná magát egy versenydrón a DJI-tól

Adná magát egy versenydrón a DJI-tól


Bárhogy is, túl sok mostanság a hangzavar akörül, hogy versenydrónon ügyködik a DJI. Nevezhetjük szimpla véletlennek, könnyen meglehet, hogy megcáfolják az egészet, de azért valljuk be, mindannyian szívesen látnánk a brigádtól egy készüléket erre a célra kihegyezve.

Ezek lennének hát ennek a hónapnak a legfontosabb drónos hírei, viszont reméljük, hogy az elkövetkezendő hetek is kecsegtetnek majd olyan kaliberű hírekkel, amikből érdemes lesz összefoglalót írnunk, és egy csokorba szedve őket elétek tárnunk. Ki tudja, talán már néhány, itt feltüntetett pletyka igazzá válik egy hónapon belül..?
5 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 10 napja

Az ilyen hírösszefoglalókat imádtam GC-n is régen. mosolygó smiley Jó lenne ha itt is állandósulna.

válasz erre

Levente

4 éve, 11 napja

Ez a gatwicki kárpótlás ez vérlázító!!!

válasz erre

Bandita

4 éve, 11 napja

Így visszaolvasva, azért voltak érdekességek az elmúlt pár hétben! meglepett smiley Közben úgy fel sem tűnik, de így ömlesztve... Mocorog a piac. mosolygó smiley

válasz erre

Repülős

4 éve, 11 napja

Ez tök tetszett. Több ilyet! mosolygó smiley

válasz erre

zender

4 éve, 11 napja

Kéne több ilyen összefoglaló! Jó így visszatekinteni.

válasz erre