Új DJI-megjelenések, rekordok tömkelege - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drón történései!

2020. november 07.
47.9431
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ismételten túl vagyunk egy komplett hónapon, ami megint csak azt jelenti, hogy aktuálissá vált összefoglalni az elmúlt hetek legfontosabb drónos eseményeit. Márpedig az előző hetek telis-tele voltak olyan történésekkel, amikre felkaphattuk a fejünket, hiszen csak úgy szállingóztam a rekordok, a mérföldkövek, sőt még egy vadonatúj drón is bemutatkozott, amire sokan vártunk. Lássuk is az információhalmazt, avagy mennyi minden történt egy hónap alatt!


Megjelent a DJI Mini 2

Talán az ipar egyik, ha nem a legrosszabbul őrzött titka volt a Mini 2, amely a tavalyi Mavic Minit hivatott folytatni. A hivatalos premier megtörtént, magyar árcédulát is kaptunk, és természetesen ezzel egyetemben a hivatalos specifikációk is berobogtak.

Szinte minden téren fejlődésnek tudható be a Mini 2 az elődjéhez mérten, lévén például elhozták a 4K videózás lehetőségét, amire már a korábbi iteráció esetében is sokan vártunk, de ha ez nem lenne elég, akkor mindenképp ki kell emelni még az OcuSync 2.0 jeltovábbi rendszer integrálását is.

Nézd nagyban ezt a videót!
Emellett tartani tudták a 249 grammos súlyt, 31 repülési időt kapott papíron, valamint RAW formátummal is tud dolgozni. A tesztünk már gőzerővel formálódik a masináról, rengeteg időt töltünk el a drón társaságában, úgyhogy hamarosan olvashatjátok a tapasztalatainkat!

A DJI Mini 2 már kapható a Play 24/7 webshopban, két éves gyártói garanciával!

DJI Mini 2 vásárlás
DJI Mini 2 Fly More Combo vásárlás


Rekordot döntöttek 2198 drónnal az égen

Szeptember 3-án ismételten született egy rekord drónos berkeken belül, méghozzá nem másnak köszönhetően, mint az Ubloxnak, akik pozícionálással és vezeték nélküli kommunikációs technológiával juttatták égbe a készülékeket.

Mindez egyébiránt Oroszországban, azon belül is Szentpétervár felett ment végbe, a drónok komplett terjedelme pedig 600 méterre nyúlt - magyarán tehát ütős látványt prezentáltak az égbolton. 10 percig maradtak fent a masinák.A projektben segített az Ubloxnak a Geoscant, akiknek a hatásköre leginkább az volt, hogy helyesen mozogjanak a gépezetek, szóval lényegében ők maguk a koreográfia megfelelő kivitelezéséért feleltek. A végeredmény? Látványos, elképesztő.

Érkeznek az RTK változatok az Autel Evo 2 szériából

Az Autel Evo 2 széria az idei esztendő egyik legnagyobb gurításaként híresült el, ugyanakkor a gyártó nem hajlandó alább adni a sikerszériából, és igyekeznek annyi mindent kisajtolni az aktuális vonulatból, amennyit csak lehet.

Éppen ezért szivárgott ki az RTK változat a frissnek mondható repülőkből, ezáltal pedig a továbbiakban munkásdrónnak is kifejezetten hasznos lehet a megoldás, nemcsak "szimpla" hobbidrónnak. Az RTK változatok nagyobb pontossággal teljesítenek, ami a munkásdrónok egyik legfontosabb ismérve.

Szintet lép az idei Autel-széria!

Szintet lép az idei Autel-széria!


Természetesen mind az Evo 2 Pro, mind az Evo 2 Dual megkapja ezt a frissítést, viszont azt egyelőre még pontosan nem tudni, hogy minderre mikor számíthatunk. Egy biztos: ezzel nagyot lendülhet előre a továbbiakban az Autel.

Japán kitiltotta az országból a kínai drónokat

Míg az egyik oldalon a DJI ünnepelheti a Mini 2 kiadását, addig másfent pedig továbbra is fel kell venniük a kesztyűt a világgal, hiszen a kínai drónok megállás nélkül kapják a támadásokat, mégpedig adatvédelmi aggályok területén.

Most viszont eszkalálódott a helyzet, hiszen Japán egy az egyben úgy döntött, hogy kitiltja a kínai drónok és drónalkatrészek vásárlását a nemzetből, ezzel bevíve egy jókora gyomrost a nemzetnek. A határozat 2022-ben lép életbe hamarosan.

Alapos gyomrost kapott ezzel Kína

Alapos gyomrost kapott ezzel Kína


Itt egyébként fontos leszögezni, hogy nem a DJI és a többi dróngyártó a ludas, hanem leginkább a kínai kormány, akiknek a kommunikációja miatt van a legtöbb ilyesféle probléma, és nagyon úgy fest, hogy egy jó ideig még nem is születik erre megoldás.

A világon először teljesítettek éjszakai drónos szállítást

A rossz hír után zuhanjunk át egy kicsit a pozitív tartományba, és emlékezzünk meg egy igencsak örömteli történésről, ami ráadásul még borzasztóan friss is. Nem olyan régen történt ugyanis, hogy Szingarpúrban sikeresen összehozták a világ első éjszakai drónos szállítását.

Az F-Drone hozta tető alá a szóban forgó mérföldkövet, akik konkrétan az öt kilométeres útvonalat öt perc alatt tették meg. Ez jóval gyorsabbnak tekinthető, mint amit egy hajó vagy helikopter intézne el, úgyhogy ez a jövőben szörnyen fontosnak lesz tekinthető.Igazából most a kérdés csak az, hogy vajon innen hová fejlődhet ki ez az egész, hiszen egy sikeres teszt nem fogja megváltani a világot. További tesztekre lesz szükség világszerte, hogy az éjszakai szállítás realitássá váljon, ugyanakkor meglepődnénk, ha ez 2-3 évnél előbb következne be.

A Ronin S2 is megérkezett közénk

A DJI tényleg nem tétlenkedik mostanában, gőzerővel szivárog tőlük mindenféle jóság, illetve az utóbbi időben a hivatalos megjelenésekre is szépen rákapcsolnak. A Ronin S2 és az SC2 már szeptemberben is pletyka témája volt, azonban nem is olyan régen ki is adták a gimbalt.

Az új szériában tehát van egy normál kiadás, valamint egy "Lite" verziónak tekinthető modell, így kedvezve azoknak is, akik annyira nem szeretnének mélyen a pénztárcájukba nyúlni. A legnagyobb újítás egyértelműen az, hogy kapott egy érintőpanelt a gimbal, ezáltal nem kell külön telefonon nyomkodnunk, hogy vezéreljük.Egyébként árban is határozottan jól sült el a friss széria, tekintve hogy a sima Ronin S2-t 849 dollárért (264 ezer forint), míg a Ronin SC2-t 499 dollárért kínálják (155 ezer forint). Nyilván nem drónos megjelenésről van szó, ugyanakkor ez egy elég fontos sarokkő a DJI portfóliójában.

A hibrid drón, ami rekordot döntött a több mint tíz órás repülésével

És zárjuk is ezt a cikket egy újabb rekorddal, amelynek keretén belül a Quaternium hibrid drónja több mint tíz órán keresztül volt a levegőben. Egészen pontosan a HYBRiX 2.1 gépezet kísérleti változásával van szó, ezzel érték el az eredményt.

16 liter üzemanyag és a totálisan feltöltött aksik segítették a HYBRiX 2.1-et ebben az igencsak fontos és prominensnek tekinthető rekordban, illetve az elektromos üzemanyag-befecskendező szisztéma is gondoskodott róla, hogy az égben maradjon a repcsi.

Reggel 8:20-kor vágtak bele a nagy kalandba a Quaternium emberei, majd 18:34-kor szállt le végül a gép, ergo egészen konkrétan 10 órá 14 perc volt az, amit a HYBRiX 2.1 a levegőben töltött. Videó is készült a nagy eseményről, íme:Ezek lennének tehát az elmúlt hónap legfontosabb drónos történései. Szokás szerint osszátok meg velünk, hogy mely hírek voltak a kedvenceitek, esetleg mit hiányoltok ebből az összefoglaló listából.
5 hozzászólás

Direktor

2 hete és 5 napja

OFF

Mini 2 teszt mikor jön srácok?

ON

válasz erre

rami89

3 hete és 2 napja

Nagyon szeretem ezeket az összefoglalókat. Mini 2 érkezése egyértelműen számomra a csúcs!

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 3 napja

Basszus megint mennyi érdekesség volt. Menet közben ki fel sem tűnik...

válasz erre

Újfiú

3 hete és 3 napja

***** jó ez a hírösszefoglaló, nagyon megkedveltem.

válasz erre

Repülős

3 hete és 3 napja

Kétségkívül a Mini 2 vitte a híreket, de a drónos rekord is komoly volt.

válasz erre