Új DJI-termék, az oroszokat felszámoló kamasz - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei!

2022. június 25.
64.0231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ismét eltelt egy hónap, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy megint itt vagyunk egy újabb drónos összefoglalóval. Ebben a drónipar legérdekesebb, legizgalmasabb, legfontosabb híreivel szolgálunk számotokra, és mivel most is egy mozgalmas hónapon vagyunk túl, így megint csak megannyi finomságot tudunk szállítani. Lássuk is, hogy mik történtek!


Mostantól a Parrot ANAFI USA-t kötött drónként is használhatjuk

A Parrot ANAFI USA - a Blue sUAS program által jóváhagyott drón - mostantól kötélzeti megoldásként folyamatos légi megfigyelésre is használható - az NDAA- és TAA-kompatibilis drón ezt a képességet annak az új partnerségnek köszönhetően nyeri el, amelyet a Parrot a francia Arastelle céggel kötött.

A vállalat mikrodrónokhoz tervezett kikötött állomása lehetőséget kínál az 500 grammos ANAFI USA kötött pályán történő repülésre való átalakítására a drón bármilyen módosítása vagy átalakítása nélkül. Az Arastelle állomás önellátó energiával rendelkezik, így a kötélen tartott mikrodrónok gyors bevetését bárhol lehetővé teszi.

Megérkezett a DJI RS3 és RS3 Pro gimbal

A DJI ma két új gimbalt és egy DJI Transmission vezeték nélküli rendszert jelentett be és adott ki, amelyek mindegyike kölcsönöz néhány ügyes trükköt a Ronin 4D-től - az RS 3 a DJI által 2020-ban kiadott RSC 2 utódjának tekinthető.

Nézd nagyban ezt a videót!




Az RSC 2-höz hasonlóan ez a gimbal is támogatja a SuperSmooth módot, amely extra stabilizációt biztosít a szűkebb, akár 100 mm-es zoomobjektívekkel történő filmezéskor. De ha úgy gondolod, hogy a 3 kg túl kevés lehet a kamerarighez, akkor érdemes megnézni a DJI RS 3 Pro-t. Ennek maximális teherbírása 4,5 kg - ami megegyezik elődjével, az RS 2-vel.

Az USA drónok bevetését tervezi a kolumbiai kokaültetvények felszámolására

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma kérelmet nyújtott be egy olyan projekt elindítására, amely - ha megvalósul - kereskedelmi drónokat vetne be, hogy mérget permetezzenek az illegális kokaültetvényekre Kolumbiában, az ország virágzó kokaintermelésének bázisán.

A dokumentum számos, a járművek teljesítményére vonatkozó előírást és követelményt sorol fel, beleértve a kézi és automatikus repülési módokat, az akadályok felismerését és elkerülését, valamint a felmérési és adatgyűjtési képességeket - nem is beszélve a növényvédőszer-tartályok és permetezőszerkezetek hordozására való képességről.

Dánia olyan drónt fejleszt, amely villanyvezetékek segítségével töltődik fel

Dániai kutatók olyan technológiát fejlesztettek ki, amely forradalmi lehet az elektromos hálózat felmérésében - és általában az UAV-k repülési kapacitása szempontjából: egy olyan drónt, amely képes rácsatlakozni az általa vizsgált elektromos vezetékekre, hogy feltöltse akkumulátorait, majd folytassa küldetését.

Új DJI-termék, az oroszokat felszámoló kamasz - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 2. kép

A Dél-dániai Egyetem (SDU) kutatócsoportjának áttörése megoldást ígér az UAV-k működésének egyik alapvető korlátjának - az akkumulátorok viszonylag rövid élettartamának - leküzdésére, mivel a légi jármű repülés közben is feltöltheti tartalékait.

A 15 éves kamasz, aki leszámolt az oroszok konvojával

A Global News kanadai kiadvány számolt be arról, hogyan repült a 15 éves kamasz a drónjával, hogy pontosan meghatározza az orosz hadoszlop helyzetét, és az információt eljuttatta az ukrán tüzérségi egységeknek.

A beszámoló leírja, hogy a 15 éves UAV-rajongó Andrii Pokrasa február végén hogyan kérte fel a Kijev térségét egy orosz offenzívától védő erők segítségét. Lopakodva repült az eszközzel, amíg meg nem találta a célpontot, rögzítette annak GPS-adatait, és átadta azokat a rakétákkal készenlétben álló ukrán harcosoknak.

Elutasította a felvásárlást a Swoop Aero

Az ausztrál Swoop Aero több mint két év folyamatos orvosi drónszállítási tevékenység után Afrikában 16 millió dolláros B sorozatú finanszírozási kört hajtott végre, ami nem kis eredmény. De ami még ennél is lenyűgözőbb, hogy a logisztikai startupnak volt annyi önbizalma, hogy a forduló felénél visszautasította egy amerikai védelmi vállalat 100 millió dolláros felvásárlási ajánlatát.

Új DJI-termék, az oroszokat felszámoló kamasz - ezek voltak az elmúlt hónap legfontosabb drónos hírei! - 3. kép

A B sorozatú finanszírozási kört az ausztrál Main Sequence mélytechnológiai kockázati tőkealap vezette, és csatlakozott hozzá a Giant Leap hatásközpontú alap, valamint az In-Q-Tel, az amerikai nemzetbiztonsági közösség nonprofit stratégiai befektetője.

Ezek lennének hát szerintünk az elmúlt egy hónap legfontosabb, legérdekesebb, legizgalmasabb drónos hírei, ugyanakkor ne felejtsétek el megosztani velünk a kommentszekcióban a saját véleményeteket is!
3 hozzászólás

Repülős

1 éve, 11 hónapja és 18 napja

Elég gyenge hetek vannak mögöttünk drónos szempontból, pedig az ember azt gondolná, nyáron pörög a legjobban.

válasz erre

Levente

1 éve, 11 hónapja és 19 napja

Rendőrségi anyag hogyhogy kimaradt? Pedig az egy fontos lépés hogy először volt ilyen.

válasz erre

Bandita

1 éve, 11 hónapja és 19 napja

Hát, volt már izgalmasabb időszak is.

válasz erre