200 millió dolláros befektetést kapott az Anduril, a drónos védelem egyik legnagyobb játékosa

2020. július 03.
1.3911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A védelmi technológiával foglalatoskodó Anduril Industries jókora tőkeinjekcióban részesült, lévén 200 millió dollárral gazdagodott a vállalat, ezáltal teljesen új szintre helyezhetik a drónvédelmi megoldásaikat.

Hogy pontosan milyen módon fogják felhasználni ezt az összeget, az jelen pillanatban kétséges. Korábban olyan nagyágyúkkal dolgoztak, mint az Oculus, a Google, a SpaceX, a Tesla vagy a General Atomics, illetve az amerikai nemzetbiztonságban is szerepet játszanak a drónjaikkal.

Két drónjuk van: a Ghost sUAS és az Anvil sUAS. A Ghost sUAS fedélzeti objektumdetektálással és navigációval is rendelkezik, amelyek lehetővé teszi az autonóm műveletek végrehajtását. A drón teljesen elektromos energiarendszert használ, ezzel hosszú repülési időt és nagy teherbírást biztosítva. Moduláris sínrendszerrel rendelkezik, amire a külső érzékelők mennek.

Az Anvil sUAS-t arra használják, hogy önállóan navigáljon egy drónos fenyegetéshez, majd vizuális visszacsatolást nyújtson az üzemeltetőnek annak megállapításához, hogy valóban fennáll-e fenyegetés, vagy csak téves riadóról van szó.
3 hozzászólás

Újfiú

4 éve, 20 napja

Védekeznek a DJI dronok ellen. röhögő smiley

válasz erre

Bandita

4 éve, 20 napja

Legalább akkora piac mint maga a drón. mosolygó smiley Durva.

válasz erre

Levente

4 éve, 20 napja

Nem kevés pénz, azzal tudnak mit kezdeni.

válasz erre