25 millió dollárral erősítené Amerika a drónos infrastruktúrát

2022. június 19.
8.6641
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Egyesült Államok képviselőháza elfogadott egy törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy két év alatt 25 millió dolláros támogatást nyújtson a fejlett légi mobilitás (AAM) és a jövőbeli eVTOL-műveletekhez szükséges vertiport-infrastruktúra megtervezéséhez és kiépítéséhez.
 

Az először decemberben a képviselőházban benyújtott, a fejlett repülési infrastruktúra korszerűsítéséről szóló törvény (AAIM) kiindulópontja annak, hogyan lehetne a vertiportokat finanszírozni az Egyesült Államokban.

A törvényjavaslat a Nemzeti Üzleti Légiközlekedési Szövetség (NBAA) által vezetett, a légi közlekedés érdekelt feleinek széles csoportja által támogatott és az NBAA AAM kerekasztalán keresztül irányított érdekérvényesítő erőfeszítések eredménye.

Amennyiben a törvényjavaslatot aláírják, a törvényjavaslat a közlekedési minisztert utasítja a támogatási program igazgatására, prioritásként kezelve a jogosult kedvezményezetteket, például az állami, helyi és törzsi önkormányzatokat, a repülőtér-támogatókat, a közlekedési ügynökségeket, a kikötői hatóságokat és a nagyvárosi tervezési szervezeteket, amelyek pályázatukban az AAM szervezetekkel való együttműködést javasolják.
3 hozzászólás

Levente

1 hete és 5 napja

Mennyire menő hogy ilyenekben gondolkodnak!

válasz erre

Chuck

1 hete és 5 napja

Hát az nem sok pénz mondjuk.

válasz erre

Újfiú

1 hete és 6 napja

Hát nem erőltették meg magukat mit ne mondjak.

válasz erre