26 millió dolláros szerződést nyert a Leidos a Légierő drónelhárító projektjére

2022. március 04.
28.0171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Leidos amerikai védelmi és biztonsági vállalat 26 millió dolláros szerződést nyert a Légierő Kutatási Laboratóriumával a következő generációs drónok elleni rendszerének szállítására, amelyet az egyéni és a rajban lévő UAV-k támadásainak semlegesítésére terveztek.

Az amerikai Légierő Kutatási Laboratóriuma (AFRL) közölte, hogy a virginiai székhelyű Leidos támogatásával építette meg a THOR-t. A szerződéssel a Mjölnir drónelhárító rendszerének továbbfejlesztésére szerződött, amely mikrohullámú technológiát használ az ellenséges légi járművek kiiktatására.

A platform a vállalat korábbi Tactical High-Power Operational Responder (THOR) prototípusán alapul, amelyet úgy harangoztak be, hogy éppoly gyors és könnyen telepíthető, mint amilyen hatékony a támadó UAV-k kiiktatásában.

A tavalyi tesztelés során a platform 90%-os hatékonyságot ért el, amit a Leidos szerint a további finomhangolással 100%-ra lehet növelni.

A Leidos drónok elleni eszköze elég korán észleli a közeledő légi járműveket ahhoz, hogy elemezze az általuk jelentett veszélyek jellegét. Ezután mikrohullámú energiát használ a rajokban működő járművek hatástalanítására.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Levente

2 éve, 3 hónapja és 19 napja

Ejha, zsíros összeg.

válasz erre

Bandita

2 éve, 3 hónapja és 20 napja

De durva! meglepett smiley

válasz erre

Chuck

2 éve, 3 hónapja és 20 napja

Komoly rendszer!

válasz erre