490 percig repült a drón, új rekordot állított be

2020. március 11.
1.4331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Spanyolországban tevékenykedő Quaternium vállalat megdöntötte a multirotoros hibriddrónnal való repülési rekordot, ráadásul nem is egy hajszálnyival, hiszen közel egy órával teljesítettek jobban, mint az előző csúcstartó.

8 órát és 10 percet, azaz 490 percet repült a Quaternium a saját masinájával, ami annyira nem meglepő, lévén hat évvel ezelőttre tehető alapulásuk óta folyamatosan dolgoznak a különféle rekorddöntéseken.

A Quaternium által kifejlesztett drón ötvözi az elektromos rendszereket és az akkumulátorokat egy kétütemű gázmotor alkalmazásával, amelyet egy 95 oktánszámú üzemanyag hajt meg, négy százalék olajkeverék-arány mellett. A pilóta nélküli légi rendszer súlya körülbelül 25 kilogramm, és 10 kg-os terhet bír.

A teljes teher szállításakor a drón körülbelül 2 órán keresztül képes levegőben maradni, miközben a repülő sebessége kb. 13,4-22,4 km / óra lehet.

A világrekordot beállító Hybrix 2.1 drónt úgy módosították, hogy több üzemanyagot tudjon felhasználni. Egyébiránt más, a múltban rekordot felmutató drónok hidrogénüzemű rendszerekre támaszkodtak.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Repülős

4 éve, 5 hónapja és 15 napja

Az szép! meglepett smiley

válasz erre

rami89

4 éve, 5 hónapja és 16 napja

De jó lenne ha a hobbidrónok is itt tartanának már... A fele idő is elég lenne. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

4 éve, 5 hónapja és 16 napja

Az nagyon komoly eredmény bakker! meglepett smiley

válasz erre

Direktor

4 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ilyen kéne nekem is! röhögő smiley

válasz erre