8 év börtönre ítéltek egy francia turistát drónfotózás vádja miatt

2022. január 26.
88.2931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy iráni bíróság kedden nyolc év börtönbüntetésre ítélt egy francia férfit kémkedés vádjával - a 36 éves férfit 2020 májusában tartóztatták le, mert drónt reptetett a türkmenisztáni-iráni határ közelében lévő sivatagban, miközben Iránban nyaralt.

Irán tiltja a fényképezést a területen, és nagyjából teljesen tiltja a drónokat. Briére azonban, aki egy furgonban utazott és élt a térségben, következetesen tagadta, hogy bármi rosszat tett volna. Közben karácsony óta éhségsztrájkolt is, hogy tiltakozzon a rossz bánásmód ellen az iráni börtönben, ahol fogva tartják.

Briére párizsi ügyvédje, Philippe Valent a keddi ítéletet egy tisztán politikai folyamat eredményének nevezi. A francia külügyminisztérium szintén elfogadhatatlannak nevezte az ítéletet, mondván, hogy annak semmi alapja nincs. A múlt csütörtökön kezdődött tárgyalást zárt ajtók mögött tartották.
4 hozzászólás

Direktor

2 éve, 5 hónapja

Jó helyen repkedett... röhögő smiley

válasz erre

Bandita

2 éve, 5 hónapja

Ezt nagyon beszopta. Kicsit utána kellett volna járni, mi hogyan arrafelé...

válasz erre

Chuck

2 éve, 5 hónapja és 1 napja

Most őszintén, ha alaki annyira hülye hogy nem tájékozódik megfelelően utazás előtt, az meg is érdemli... Nyilván kicsit túlzónak érzem én is, 8 év baromi sok, de ha ott ez a tövény, akkor szívás.

válasz erre

Levente

2 éve, 5 hónapja és 1 napja

Ha a területen tiltott a drónozás, akkor tiltott. Ha mégis reptet valaki, a következményeket viselni kell, ami hol enyhéb, hol keményebb. Ez valóban irreálisan soknak tűnik, de hát tenni nem nagyon lehet ellene...

válasz erre