A Bell is megvillantotta Nexus névre hallgató dróntaxiját az AUVSI 2019 eseményen

2019. május 04.
1.7251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Önvezető taxikat ma már nem egy cég fejleszt, többek között a Bell is, akik a Nexus nevű drónjukkal készülnek nagyot gurítani, amely akár öt utas elszállítására is képes lesz majd.

A vállalat kint volt az AUVSI Xponential 2019 rendezvényen, a DroneDJ munkatársai pedig kapva kaptak is az alkalmon, hogy kérdezősködjenek a Nexus-ról, amely nem mellesleg ki is volt állítva, igaz nem repült, szimplán állóhelyzetben, csak a díszlet kedvéért volt jelen.

A körülbelül iskolabusz méretű dróntaxi nemcsak külsőségeiben tér el a már látott önvezető taxiktól, de működését tekintve is egyedi darab, merthogy a Nexus nem feltétlenül igényli a pilóta meglétét, lévén teljesen autonóm módon is képes a közlekedésre.

Továbbá VTOL-megoldással operál a hatrotoros masina, az egyik Bell-alkalmazott állítása szerint pedig akár a 241 km/h sebességet is el tudja érni a Nexus, ezt pedig a hibrid gáz-elektromos hajtómű biztosítja.

Végezetül pedig a Bell alkalmazottja elhintette, hogy a dróntaxik azért is válthatják fel a jövőben a helikoptereket, mert jóval olcsóbbak és halkabbak, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a 2020-as évek közepére a Nexus már gyártásra készen fog állni.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Bandita

5 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ez egy király dolog lesz, már várom hogy ilyen futurisztikus cuccokkal repkedjünk! mosolygó smiley

válasz erre

rami89

5 éve, 3 hónapja és 26 napja

De menő lesz mikor ilyenekkel taxizunk. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 3 hónapja és 27 napja

Nem semmi cuccok lesznek ezek. Kíváncsi leszek, mikor jelennek meg tényleg az égen.

válasz erre

Levente

5 éve, 3 hónapja és 27 napja

Pedig kíváncsi lennék rá repülés közben...

válasz erre