A britek szerint a hadászati drónrajuk túlszárnyalja az elvárásaikat

2020. június 23.
1.4091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A brit légierő már egy ideje olyan drónrajon dolgozik, ami kiegészíti a hadászati erejüket, egy felső tisztviselő pedig úgy nyilatkozott az eddigi próbakörökről, hogy túlszárnyalja a várakozásaikat a rendszer.

Két eltérő projekten is dolgoznak ezzel kapcsolatosan, Annabel Goldie pedig, a honvédelmi államminiszter elmondta, hogy Nagy-Britannia mindkét projektje gyorsan halad előre, amikor a Parlamentben megkérdezték a technológia fejlesztési programjáról. Több terület kapcsán is arról számolt be, hogy meglepően jó eredményeket produkálnak ezzel a megoldással.

Az egyik program célja, hogy egy 20 drónból álló raj katonai felhasználását aknázza ki, amennyire csak lehet, amelyeket mindössze egy személy irányít majd. Goldie szerint a projekt a márciusban megtett első sikeres kísérletek után jutott el a repülési értékelés végső szakaszába.

A második, Project Mosquito elnevezésű program célja, hogy technológiai demonstrációt készítsen a koncepció igazolására. A repülési tesztek a következő évben kezdhetők el.
2 hozzászólás

Bandita

4 éve, 1 hónapja és 27 napja

Megy ám a fényezés.

válasz erre

Repülős

4 éve, 2 hónapja

Jó nekik. röhögő smiley

válasz erre