A DJI óva int mindenkit az FAA azonosítási kezdeményezésétől

2020. január 15.
1.3491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Pár hete mástól sem zeng az amerikaiak körében a drónipar, mint hogy az FAA bevezetné a repcsik távolról történő beazonosíthatóságát, ami kapcsán most a DJI is tett egy-két megjegyzést.

Az FAA 319 oldalas kezdeményezéséről a kínai gyártó úgy vélekedik, hogy alapvetően támogatnák, ám hozzátették, hogy ezzel kockára tehetik a drónos innovációk jövőjét, hiszen véleményük szerint tele van hibákkal a prezentált dokumentumcsomag. Ebben a formában nem tudnak beállni az ötlet mellé.

A DJI szerint az FAA ötlete túlzottan drága, bonyolult és tolakodó, ők sokkal inkább látnának potenciált egy ingyenes, egyszerűbb és könnyebb megoldásban, ami nem igényel a regisztráltak részéről semmiféle szolgáltatás-előfizetést. A DJI ezzel a hasonlattal élt:

Mindenki tisztában van vele, hogy miért kellenek az autókhoz rendszámok: a járművezetőknek elszámoltathatónak kell lenniük. De mi lenne, ha ehelyett jogilag kötelezővé tennék, hogy az interneten keresztül csatlakoztatni kell egy magántulajdonban lévő autókövető szolgáltatáshoz a kocsit, amely ráadásul éves díjat számít fel az autó értékének körülbelül 20%-ára, sőt, hat hónapig tárolják a tulajdonos adatait kormányzati ellenőrzés céljából? Gondolnád, hogy a kormány túl messzire ment?
beazonosíthatóságát, ami kapcsán most a DJI is tett egy-két megjegyzést.'>
3 hozzászólás

zender

4 éve, 6 hónapja és 21 napja

Nem mintha a DJI rendszerében jobban bíznék adattitkosítás terén, de ez így biztos hogy nem a legjobb amit terveznek...

válasz erre

Repülős

4 éve, 6 hónapja és 22 napja

Az ingyenességgel nagyon egyet tudom érteni...

válasz erre

Újfiú

4 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nyilván mindenféle önös érdek nélkül. mosolygó smiley

válasz erre