A drónok villámgyors faültetése óriási fegyver lehet a klímaváltozás ellen

2019. április 13.
8541
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Tavaly szeptemberben Mianmar fővárosában, Yangonban ültettek fákat a Biocarbon Engineering által gyártott drónok segítségével, amik mostanra már elérték a félméteres magasságot is.

Az ültetés metódusa roppant egyszerű: biológiailag lebomló hüvelyeket lőttek a földbe a kis repülőkkel, amik kicsírázott vetőmagokat és a szükséges tápanyagokat tartalmazták. A drónokkal természetesen sokkal gyorsabban tudnak ültetni, mintha emberi munkaerővel tennék ugyanezt, így a drónok általi villámgyors faültetés a klímaváltozás ellen is kiváló fegyvernek bizonyul.

Eme megoldás első lépése, hogy a drónnal első körben körberepülik a kijelölt területet, adatot gyűjtenek a topográfiáról és a talaj minőségéről, amiket aztán kombinálnak a műholdas adatokkal, melyek kiértékelésével azonnal kiderül, hogy mely pontokon a legérdemesebb ültetni.

Persze akármennyi drónt is használnak, nem fogják kiváltani teljesen az emberi erőforrásokat, lévén akadnak olyan vetőmagok, amik egész egyszerűen nem férnek bele egy ilyen hüvelybe. Ettől függetlenül a mostani eredmények jól mutatják, hogy a drónok akár a klímaváltozás ellen is fel tudják venni a harcot.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

rami89

3 napja és 21 órája

De szuper. Ez egy nagyszerű fejlesztés!

válasz erre

Újfiú

4 napja és 9 órája

Ezzel az idő a legnagyobb baj. Több száz évnek kell eltelnie mire a fák szép nagyok lesznek.

válasz erre

Bandita

4 napja és 23 órája

Milyen menő már!

válasz erre

Levente

5 napja és 1 órája

Érdekes terület.

válasz erre