A drónos focizásnál betegebb dolgot ma már biztosan nem látsz

2019. december 07.
1.3161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A most december elején megrendezésre került Amsterdam Drone Week során sokak figyelmét elrabolta egy bizonyos "sport", amely kellően furcsa és izgalmas volt ahhoz, hogy elkezdjenek róla cikkezni a drónőrültek.

Lényegében egy drónfocit prezentáltak a helyszínen, amit pontosan úgy kell elképzelni, ahogyan azt elsőre hinnénk: a focizás élményét vegyítették a repülő masinákkal, ami annyira nem új keletű, mint hinnénk, korábban például már Dél-Koreában is játszották, ellenben most az Amsterdam Drone Weeken nagyobb közönséghez is eljutott, úgyhogy ha már most egyébként is felkapott téma, gondoltuk megmutatjuk nektek is.

Ha minket kérdeztek, akkor van egy kis Kviddics beütése is az egésznek, amit meg ugyebár a Harry Potterből ismerhetünk, ezt az alábbi videón ti magatok is szemügyre vehetitek. A játékban nincs külön labda, hanem a drónok kis gömb alakú ketrecekben repülnek, ebből kifolyólag pedig nyugodtan ütközhetnek, a gépeknek nem lesz bajuk, viszont az egymásnak menetel elkerülhetetlen, hiszen így gátolják meg egymást attól, hogy pontot szerezzen a másik.

Pontot szerezni úgy lehet, ha a drón átrepül az ellenfél "kapuján", ami esetünkben egy gyűrű, viszont a csavar az egészben, hogy mindkét 5 fős csapatban csak 1-1 személy drónja mehet át a gyűrűn, csak ezért jár a pont - ő a csatár. Koreában már óriási sikernek örvend évek óta, hamarosan remélhetőleg minél többet és többet fogjuk látni, mert már nézni is egy élmény eme játékot.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Levente

4 éve, 8 hónapja és 4 napja

Oké, ilyen is van. röhögő smiley

válasz erre

Újfiú

4 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ez milyen beteg! röhögő smiley

válasz erre

Repülős

4 éve, 8 hónapja és 5 napja

De állat! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre