A FLIR bejelentette legújabb nanodrón rendszerét, a Black Hornet VRS-t

2018. október 21.
2781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
A FLIR a hőkamerák mellett a biztonság és a hadászat területén is jelen van a már bejáratott Black Hornet nanodrónjával, melynek a harmadik iterációjához egy úgynevezett VRS csomagot prezentáltak a vásárlóknak.

A Black Hornet felderítődrón, melynek alapvető feladata a közvetlen környezet gyors felmérése, 2011 óta teszi a mentőalakulatok, kommandós csapatok munkáját könnyebbé. Eleddig a PRS (Personal Reconnaissance System), vagyis a személyes rendszer volt csak forgalomban, ami azt jelenti, hogy kézből indult a kis gép, de a VRS-t (Vehicle Reconnaissance System), a nevéből fakadóan járművekre tervezték, hogy a minikopterekkel való felderítés biztonságosabb közegből (a kocsiból) is elvégezhető lehessen.

A Black Hornet-eket tároló állomás, ugyanis, a minket "óvó" közeg külsejére van erősítve, továbbá csatlakoztatva van egy irányítóplatformra, melyen keresztül tudjuk útjukra indítani a koptereket. Szerencsére a rendszer rendkívül rugalmas, így nem válogatós, bárhol, bármilyen kocsira fel lehet szerelni, és bármilyen modern hadászati szoftverbe könnyedén integrálható.
nincs még hozzászólás