A Fortem hordozható drónellenes technológiát fejleszt Ukrajna védelmére

2022. május 18.
28.4091
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az amerikai légtérbiztonsági specialista Fortem Technologies azt állítja, hogy a drónok elleni felderítő és semlegesítő rendszereinek kínálatából merített, hogy kifejezetten az orosz megszállók ellen harcoló ukrán erők igényeihez igazított UAV védelmi platformokat fejlesszen ki.
 

A Utah állambeli székhelyű Fortem bejelentette, hogy tovább miniatürizálja és egyszerűsíti drónellenes termékeit, hogy azok még könnyebben hordozhatók és használhatók legyenek az országot az orosz fegyveres erőkkel szemben védő ukrán csapatok számára.

A vállalat közölte, hogy az adaptációs folyamatot az ukrán védelmi minisztériummal szoros együttműködésben hajtották végre, és arra törekedtek, hogy kiterjesszék és javítsák az ország képességét a kisebb orosz UAV-k észlelésére és megsemmisítésére.

Ezt az átalakítási munkát megelőzően a Fortem a SkyDome hordozható drónelhárító megoldásával látta el Ukrajnát. Ez a parancsnoki technológia összekapcsolódik a DroneHunter UAV-val, amely autonóm módon keresi és semlegesíti az ellenséges légi járműveket nappali és éjszakai bevetés során egyaránt. A Fortem helyszíni képzést és támogatást is nyújtott Ukrajnának ezekkel az eszközökkel kapcsolatban.
2 hozzászólás

Repülős

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Lesz ebből még baj...

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Miért kell az amcsiknak ebbe belemászni? Miért sodornak mindenkit háborúba????

válasz erre