A gyűjtési cél tízszeresét hozta be a pillangószerű MetaFly drón

2019. március 29.
1.8891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Kickstarter főként azért tud csodálatos helynek bizonyulni, mert olyan találmányokat bocsátanak útjára ezen a platformon, amelyek más módon nem valósulhatnának meg, csak és kizárólag közösségi finanszírozás révén.

Az Xtim nevű francia startup MetaFly drónja is ide került fel, és nem is véletlenül, hiszen olyan vakmerő és rizikós projektet hoztak tető alá, amiben nem biztos, hogy a tervezési fázis elején sokan hittek volna. Konkrétan a MetaFly egy pillangószerű készülékként írható le, ami nem rotorokkal üzemel, sőt még csak nem is fényképezésre lett tervezve, sokkal inkább a repülés élményének megtapasztalásra.

Mint azt az alábbi videón is szemügyre vehetjük, a MetaFly szárnycsapásokkal halad, azonban itt a különlegességek sora nem fullad ki, merthogy a komplett hardver kevesebb mint 10 grammot (!) nyom, szárnykiterjedése 29 centiméter, 100 méteres magasságba képes felrepülni, és nagyon gyorsan képes elérni a 20 kilométer per órás végsebességet.

A szénszálas szárnykialakítás miatt nem fog sérülést szenvedni a drón komolyabb becsapódás esetén sem, a rugalmas lábak pedig biztosítják a tökéletes landolást is. Üzemidő tekintetében is érdekes a történet, lévén elviekben mindössze 8 percnyi repülésre képes a MetaFly, ugyanakkor 15 perc alatt teljesen fel lehet tölteni.

30 ezer eurót szerettek volna összekalapozni a projekthez, viszont jelenleg 350 ezer eurónál jár a gyűjtés. Azok, akik legalább 70 eurót dobtak be a közösbe, azok szeptemberig kézhez kapják az első példányokat, utána az árcédulát 130 euróra kívánják belőni.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

rami89

5 éve, 5 hónapja és 26 napja

De kis cuki! mosolygó smiley

válasz erre

Levente

5 éve, 5 hónapja és 27 napja

Ultramenő a kis cucc! meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 5 hónapja és 27 napja

Nem semmi, tetszik az embereknek eléggé! mosolygó smiley

válasz erre

zender

5 éve, 5 hónapja és 27 napja

De durva! meglepett smiley

válasz erre