A Joby vezérigazgatója továbbra is bízik az FAA tanúsítás ütemtervében

2022. május 15.
30.0021
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Joby Aviation a 60 Minutes című műsor Anderson Cooperrel közösen készített, nagy visszhangot kiváltó szegmensének hírverésén felbuzdulva próbálja lecsillapítani az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatalának (FAA) az eVTOL repülőgépek tanúsítását befolyásoló, nyilvánvaló szabályozási változása miatti aggodalmakat.
 

A Joby a május 12-én tartott első negyedéves eredménybeszámolóján azt mondta, hogy nem számít arra, hogy a szabályozási változások befolyásolják a hatmotoros, négyszemélyes (plusz pilóta) eVTOL repülőgépének tanúsítási ütemtervét. A Joby azt tervezi, hogy a járművet a főbb globális piacokon légi fuvarmegosztó szolgáltatások részeként használja majd.

A Joby csatlakozott versenytársához, az Archerhez, és lekicsinyelte az FAA azon döntésének hatását, hogy a szárnyas eVTOL-okat a 14 Code of Federal Regulations 21.17(b) pontja szerinti "különleges osztályú" eljárás alapján motoros felszálló repülőgépekké minősíti át, nem pedig a 14 CFR 23. része szerinti kis merevszárnyú repülőgépekké.
3 hozzászólás

Levente

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

De komolyan néz ki ez a cucc!

válasz erre

Bandita

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem rajta múlik...

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Alkalmazkodni kell az új törvényekhez, más megoldás nem nagyon van.

válasz erre