A kevesebb, de hosszabb propeller jelenti a megoldást a drónok rövid üzemidejére?

2019. július 15.
1.5561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Flybotix startup egy olyan drónnal hozakodott elő, ami mindössze két propellerrel bír, ugyanakkor rendelkezik egy olyan fejlett rendszerrel is, ami a stabilitást hivatott megőrizni, ezáltal pedig sokkal több üzemidő sajtolható ki belőle.

Egészen pontosan a hagyományos drónok üzemidejének duplájára képes a Flybotix masinája ezzel a megoldással, ráadásul kis méretének köszönhetően még olyan helyekre is befér, ahová egy nagyobb darab nem.

Eme innováció azért érdekes, mert általában egy kisebb drónhoz mindig kisebb üzemidő is társul. A Flybotix munkatársai úgy határoztak, hogy kevesebb, de hosszabb propellerekkel kívánják elérni a kívánt hatást, mivelhogy ezen módon kevesebb energiát emészt fel a meghajtás.

Továbbá a propellerek elhelyezkedése esetében megfigyelhetjük, hogy egy gyűrűszerű kialakítás tetején vannak, amin ellenkező irányba forognak, ebből kifolyólag pedig kap az egész készülék egy egyedi küllemet.

A két propelleres idea miatt viszont nélkülözhetetlen az az algoritmus, amivel a stabilitást oldották meg, ugyanis ez egyensúlyozza ki a propellereket, miközben az irányítás ugyanolyan pofonegyszerű marad, mint pl. egy quadcopter esetében.

Júniusban prezentálták a találmányt Kínában, ahol roppant pozitív visszajelzéseket kaptak, így azt reméli a Flybotix, hogy hamarosan piacra tudják dobni a masinát, elsősorban Kínában. A drónnal a cél, hogy veszélyes, avagy nehezen elérhető helyek megvizsgálására alkalmazzák.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

rami89

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Igen jól megoldották, hogy szépen repüljön így is! meglepett smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 3 napja

Levente írta:
Van benne logika, kérdéses hogy mennyire lesz stabil így a gép.
A videó alapján eléggé. mosolygó smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 2 hónapja és 4 napja

De hát két rotorral már nem is drón, nem? meglepett smiley

válasz erre

Levente

5 éve, 2 hónapja és 4 napja

Van benne logika, kérdéses hogy mennyire lesz stabil így a gép.

válasz erre