Drónok segítenek a kihalás szélén álló kakapó madárfajt megmenteni

2019. február 17.
2.9981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kakapó, ismertebb nevén bagolypapagáj az egyetlen papagáj a világon, mely nem tud repülni, ellenben nagyon barátságos élőlények, akik a legnagyobb bátorsággal másznak rá akár emberek vállára is.

A probléma csak az, hogy a világon mindössze 147 kakapó maradt, de szerencsére az Új-zélandi védelmi minisztérium elmúlt évtizedeiben tett erőfeszítéseinek köszönhetően a kakapó elkerülte a kihalást, és szépen lassan növekszik a populáció. Ezt konkrétan mesterséges megtermékenyítés útján érik el, hogy nagyobb eséllyel szülessenek termékeny tojások.

A hím és nőstény madarak különböző szigeteken vannak tartva, ezért bár nincsenek egymástól messze, a szállítás mégsem volt egyszerű. Ebben segítenek most a pilóta nélküli eszközök, hiszen újabban drónokkal szállítják a hím madarak hímivarsejtjeit a nőstényekhez, ami most például egy Mavic Air segítségével mindössze 10 percig tart, korábban ez akár órákat is igénybe vett.
2 hozzászólás

Levente

5 éve, 6 hónapja és 17 napja

De jó ilyenről olvasni! mosolygó smiley Sokat segítenek nekünk a drónok, remélem ezt azok is látják, akik sokat bírálják ezt a technológiát.

válasz erre

rami89

5 éve, 6 hónapja és 19 napja

Hát ez elképesztően aranyos! mosolygó smiley

válasz erre