A kutatók drónokkal keresik Florida invazív burmai pitonjait

2022. március 09.
66.2011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy egyedülálló vadvilági projektben részt vevő kutatók drónokkal próbálják nyomon követni az Evergladesben és Florida más természeti területein élő invazív burmai pitonokat.

A munka során az Embry-Riddle Aeronautical University (ERAU) és a New Jersey északi részén található Warren County Community College párosult abban a tervben, hogy drónokkal repülve a burmai pitonok vadon élő egyedeit potenciálisan hatékonyabb módon azonosítják. Bár nem tudni, hogy a kígyókból mennyi van Florida természetes területein, a szakértők szerint akár 300 ezer is lehet mostanra.

Az ERAU és a Warren egyetem professzorai és diákjai különböző típusú, drónok által vezetett érzékelőket teszteltek, hogy meghatározzák, melyek alkalmasak a legjobban a hidegvérű burmai pitonok felkutatására, amelyek ügyesen rejtőznek a sűrű fák lombkoronái között vagy a víz alatt.

Amellett, hogy a kígyók egyre nagyobb mértékben jelentenek invazív jelenlétet az Everglades természetes ökoszisztémájában, a kígyók hatással vannak a mosómedvék, patkányok, nyulak és még az aligátorok populációjára is, amelyekre zsákmányul esnek.

A floridai vadvédelmi hatóságok úgy döntöttek, hogy a hüllők nem szaporodhatnak tovább ellenőrizetlenül, és az ERAU-Warren projekt, amelynek célja a felderítési képességek javítása, logikusan az első lépés a populációjuk megfékezésében.
nyomon követni az Evergladesben és Florida más természeti területein élő invazív burmai pitonokat.'>
3 hozzászólás

Repülős

2 éve, 2 hónapja és 22 napja

Levente írta:
Na itt mondjuk a hőkamera nem válna be. röhögő smiley
Tényleg! röhögő smiley

válasz erre

Levente

2 éve, 2 hónapja és 22 napja

Na itt mondjuk a hőkamera nem válna be. röhögő smiley

válasz erre

Chuck

2 éve, 2 hónapja és 22 napja

Ez nem lehet egy künnyű meló, még drónnal sem...

válasz erre