A nehéz súlyok cipelése nem álom többé, itt a VoloDrone!

2019. október 31.
9551
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A dróntaxis közeg egyik legígéretesebb versenyzője a Volocopter, akik most egy friss újdonsággal jelentkeznek, nevezetesen a VoloDrone-nal, melynek alapját az a VoloCity kereskedelmi dróntaxi adja, amit nemrégiben prezentáltak.

A VoloDrone is egy VTOL, azaz vertikális felszállással operáló masina, a koronaszerű rotorkihelyezés pedig pontosan olyan, mint a VoloCity esetében. Azonban a VoloDrone nem fog ide-oda szállítani utasokat, sokkal inkább a tehercsomag-szállítás szempontjából lesz releváns.

Az aljára ugyanis fel lehet függeszteni csomagokat, akár 200 kilogrammig is, azonban ez mit sem érne, ha nem lenne nagy a repülési táv. Közel 56 kilométert képes megtenni egy töltéssel, ami lehet, hog nem tűnik soknak első blikkre, de ne feledjük, hogy olyan cégek számára lesz alkalmatos a drón, amelyeknél nem kell nagy távot megtenni a súlyos csomagokkal.

Ami hab a tortán, hogy nemcsak szimpla koncepcióról beszélhetünk a VoloDrone képében. Októberben már megtette első demonstrációs repülését, úgyhogy a jövőben egészen biztosan többet fogunk róla hallani.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Levente

7 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez már komoly szállítmányokat tud vinni!

válasz erre

zender

7 hónapja, 1 hete és 5 napja

Durva cucc bakker!

válasz erre

Bandita

7 hónapja, 1 hete és 6 napja

Az komoly!

válasz erre