A RocketFarm lehet az első, aki drónnal vizsgált meg egy naperőművet

2021. november 25.
12.3921
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Delta Drone International mezőgazdasági leányvállalata, a RocketFarm sikeresen végrehajtotta egy koncentrált naperőmű (CSP) drónvezérelt felmérését és javítását, ami a vállalat szerint az első Afrikában, sőt talán az egész világon.

A RocketFarm, amely magát Afrika vezető mezőgazdasági drónos adatszolgáltatójának nevezi, nemrégiben végezte el a felmérést a CSP létesítményt üzemeltető ügyfél számára. Ezek az erőművek hatalmas sorokban elhelyezett fényvisszaverő felületeket használnak, hogy a befogott napsugarakat magas hőmérsékletű hővé alakítsák át.

Ezt aztán egy generátor motorjának meghajtására használják, amely villamos energiát termel. Tekintettel ezeknek a létesítményeknek a méretére, a kézi ellenőrzések hosszadalmasak és fáradságosak, ezért a drónos felmérések logikusnak tűntek, de mint arra RocketFarm rájött, inkább trükkös ez a metódus.

A RocketFarm tisztviselői szerint a vállalatnak valójában mindent, amit a mezőgazdasági drónszolgáltatások hétéves működése során tanult, át kellett dolgoznia a CSP-erőmű által támasztott kihívásoknak megfelelően.
3 hozzászólás

Chuck

1 hete és 1 napja

Menőség!

válasz erre

Levente

1 hete és 1 napja

Az komoly!

válasz erre

Bandita

1 hete és 1 napja

Azta de durva. Ez már scii bakker.

válasz erre