A világ legkisebb szuperszámítógépe drasztikus változásokat hozhat a dróniparba

2019. november 12.
1.3041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Nvidia által frissen prezentált Jetson XavierTM NX a világ legkisebb és legerősebb szuperszámítógépeként van hirdetve, amely drasztikus változásokat hozhat a dróniparba, hiszen még egy bankkártyánál is kisebb.

A csökkentett méret és súly azonban nem szabott gátat a teljesítménynek, ami leginkább a mesterséges intelligencia felturbózására tökéletes, ugyanis minél erősebb a szuperszámítógép, annál nagyobb adatcsomagokat tud rövid idő alatt feldolgozni, ráadásképp így akár az automatizálás is egy sokkal magasabb szintre léphet.

Ha a számok világára akarunk evezni, akkor azt mondhatjuk, hogy a kérdéses újdonság 10W energialeadás mellett 14 TFLOPS teljesítménnyel, vagy 15W energialeadás mellett 21 TFLOPS teljesítménnyel dolgozik, ráadásul több neurális hálózat futtatása párhuzamosan, és több nagyfelbontású érzékelőből származó adatot dolgoz fel egyidejűleg.

A szuperszámítógépet egy 6 magos Carmel Arm 64-bit CPU hajtja, ráadásképp 8GB-nyi 128-bit LPDDR4x RAM-mal jön, és akár 51,2 GB-nyi adatátvitellel is képes operálni másodpercenként. Amennyiben valóban hasznosítják majd az Nvidia friss szuperszámítógépét drónok esetében, akkor nem kizárt, hogy nem kell drasztikusan sokat várnunk az ipar fejlődésére, lévén ez masszív ugrást jelenthet.
4 hozzászólás

Újfiú

4 éve, 9 hónapja és 22 napja

De durva! meglepett smiley

válasz erre

Bandita

4 éve, 9 hónapja és 23 napja

Kemény hogy belép az Nvidia erre a piacra! meglepett smiley

válasz erre

Levente

4 éve, 9 hónapja és 23 napja

Újabb lehetőség a Minik irányába tartás mellett.

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 9 hónapja és 24 napja

Az a durva hogy az nVidia a dróniparba lép! meglepett smiley Nekem ők még mindig a videokártya gyártók. röhögő smiley

válasz erre