A Volocopter a Microsoftot választja a jövőbeli UAM operációs rendszeréhez

2022. május 18.
28.2021
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A következő generációs elektromos fel- és leszálló (eVTOL) repülőgépeket fejlesztő Volocopter a számítástechnikai óriáscéggel, a Microsofttal együttműködve készíti el az operációs rendszert, amelyen a városi légi mobilitás (UAM) teljes skálája futni fog.
 

A Volocopter bejelentette a Microsofttal való stratégiai partnerségét, amelynek célja a felhőalapú számítástechnikai követelmények kialakítása, amelyekre az UAM repülőgépeknek és az üzemeltetőknek szükségük lesz a légi taxi és más eVTOL-szolgáltatások nyújtásához.

A Microsoft Azure felhasználásával felépített platform támogatni fogja a Volocopter egyablakos VoloIQ operációs rendszerét, amely a légi tevékenységekben érintett legtöbb szempontot lefedni fogja.

A Volocopter a VoloIQ rendszerét "az eVTOL ökoszisztémánk agyának" nevezi, és az utasok, az infrastruktúra és a légi taxi üzemeltetése során alkalmazható. A rendszer moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy alkalmazások széles skáláját lehessen hozzáadni egy egységes, összekapcsolt adatfeldolgozási és kommunikációs lánc kialakításához.
5 hozzászólás

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Uhhh van baj.

válasz erre

Direktor

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát abba a légitaxiba biztos nem ülnék be.

válasz erre

Levente

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ajjaj? Nem a legjobb ötlet.

válasz erre

DonBandy

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Pont velük?!?!?
?A rendszer hirtelrn leállt. Összegyűjtjük az adatokat és ujra indul. Ha addig le nem esik??

válasz erre

Repülős

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

RIP.

válasz erre