A Zipline a Toyotával közösen indítja el a drónos gyógyászati segédeszköz-szállítást Japánban

2022. április 22.
58.1611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Zipline vezető instant logisztikai specialista a meglévő afrikai és amerikai műveletei mellett új drónokkal történő orvosi szállítmányok Japán Goto-szigetekre történő drónszállításával bővíti földrajzi tevékenységi területét.

A Zipline közölte, hogy a japán piacra való belépés a Toyota Tsusho Corp. és a névadó autóipari konszern egyik leányvállalatával kötött partnerségen keresztül történik.

A fogadó vállalat létrehozza a Sora-iina leányvállalatot, amely a Got?-szigetek kórházaiba és gyógyszertáraiba irányuló orvosi termékek drónos szállítását fogja irányítani, így ez lesz a 14. Zipline társvállalat, amely a vállalat azonnali logisztikai technológiáját működteti.

A párosítás a Zipline és a Toyota Tsusho közötti kapcsolatok fejlődését jelzi, amely 2018 óta befektetője a San Franciscó-i startupnak. Ettől eltekintve azonban az új szolgáltatás mindkét vállalat - és egyáltalán az UAV-üzemeltetés Japánban - számára ismeretlen területet jelent.

A Zipline szerint az orvosi ellátmányt szállító drónok kezdeti szállítása legfeljebb 40 kilométeres, látótávolságon túli oda-vissza repüléseket jelent majd, és egyre távolabbi helyszínek elérésére fogják fejleszteni.
3 hozzászólás

Levente

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Ez a Zipline nagyon pörög. meglepett smiley

válasz erre

Bandita

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Toyota hogy kerül képbe? Egyedül nem ment nekik? meglepett smiley

válasz erre

Repülős

2 éve, 2 hónapja és 6 napja

Ez egy jó összefogás!

válasz erre