A Zipline újabb lépést tett, hogy Amerika legnagyobb drónos kézbesítőjévé váljon

2021. november 23.
100.3931
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Zipline hamarosan az Egyesült Államok legnagyobb léptékű drónos kiszállításainak üzemeltetője lehet, lévén a kaliforniai székhelyű drónos kézbesítő cég bejelentette, hogy tervezi a receptek és más egészségügyi termékek házhoz szállítását az emberek otthonába Salt Lake City térségében.

Ami különösen jelentős a Zipline amerikai terjeszkedésében, az az, hogy az indulási helyétől számított 80 kilométeres körzetben bárhová lehet majd szállítani, nem pedig a sok más drónos kézbesítési kísérletnél megszokott pár kilométeres körzetben.

A Zipline amerikai terjeszkedése során együttműködik az Intermountain Healthcare vállalattal, amely egy Utah állambeli, 24 kórházból álló, Utah, Idaho és Nevada államokban működő nonprofit rendszer. A projekt 2022 elején kezdődik, a tényleges kiszállítások pedig az év közepén indulnak. A Zipline azt állítja, hogy néhány éven belül napi több száz szállítást tervez, és a Salt Lake City metróövezetben a betegotthonok mintegy 90%-ába képes eljutni.

Egyelőre speciális gyógyszerek és otthoni ápolási termékek kiszállításával kezdenek. A későbbiekben a vállalat a gyógyszerek és termékek széles skáláját képes lesz kiszállítani, beleértve a vényköteles, speciális gyógyszereket és a vény nélkül kapható termékeket is.
4 hozzászólás

zender

6 hónapja, 1 hete

Nagyon nyomul ez a zipline.

válasz erre

Újfiú

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Komolyan tolja ez a cég nagyon. Rengeteg hír is van róluk.

válasz erre

Chuck

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ez egy jó ötlet.

válasz erre

Levente

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Menni is fog nekik, nagyon pörögnek.

válasz erre