Aggyal felruházott drónokat tervez beújítani az Amerikai Légierő

2020. május 02.
1.0761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Amerikai Légierő arzenálja az egyik legfejlettebb a világon, ha drónos távlatokról beszélünk, így a legvadabb fejlesztések általában náluk keresendőek, legyen szó akár például egy aggyal megspékelt drónról.

Igen, jól olvastad: aggyal felruházott drónokat szeretne az Amerikai Légierő. Itt nem arról van szó, hogy egy hangzatos szinonimával dobálóznak a számítógépek kapcsán, hanem egy specifikus rendszert terveznek, úgynevezett neuromorf számítógépet, amely utánozza a tényleges agy működését.

Az egy-nulla digitális számítások helyett a neuromorf chipek az agy analóg természetét a mesterséges idegsejtekkel emulálják. Mint az agy idegsejtjei, nem egyszerűen be- vagy kikapcsolt állapotokról van szó, hanem olyan jeleket gyűjtenek, amelyek felépülnek egy olyan pontra, ahol az ideg elindul, és továbbítja a jelét.

Kezdeti fázisban van még a projekt, a légierő célja, hogy növelje a neuromorf rendszer számítási teljesítményét, várhatóan négy nagyságrenddel az elkövetkező négy-öt évben. Ezen a ponton nem csak egy drónjuk lesz már, amely adatokat gyűjt, hanem egy olyan robotjuk, amely megérti, amit lát, és képes az intelligens üzenetek és visszajelzések adására.
4 hozzászólás

rami89

4 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ez elképesztő, de tényleg!

válasz erre

Direktor

4 éve, 2 hónapja és 26 napja

Naneeeeeee!!!! meglepett smiley

válasz erre

Levente

4 éve, 2 hónapja és 26 napja

Tiszta scifi. meglepett smiley

válasz erre

Repülős

4 éve, 2 hónapja és 26 napja

Az de kemény! meglepett smiley

válasz erre