Az Amazon kémkedésre használná a kiszállító drónjait?

2019. június 21.
8781
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Négy évvel ezelőtt az Amazon bejegyeztetett egy olyan drónos szabadalmat, amivel kvázi kémkedne a vállalat a háztartásokon belül, avagy egy fokkal pozitívabb megfogalmazás, hogy védelem céljából megfigyelné azokat.

A cég "megfigyelés, mint szolgáltatás" jelmondattal tünteti fel a drónt. Lényegében monitorozza a betörés jeleit, mint például a nyitott ajtót, a törött ablakot, valamint a birtokháborítókra is felfigyel. Az összes gyanús mozzanatot videóra veszi a drón, majd azonnal megosztja azt a háztulajdonossal és a helyi hatóságokkal.

A dróntulajdonos óránként, naponta vagy akár hetente is igényelhet egy házbejárást a készüléktől, valamint a beleszerelt mikrofonnak köszönhetően a hanghatásokra is odafigyel. Értelemszerűen mivel csak egy szabadalom szintjén ragadt meg az ötlet, így nem valószínű, hogy látni fogunk ebből bármit is, főleg hogy komoly kérdéseket vet fel a magánbiztonsággal kapcsolatban.
4 hozzászólás

Bandita

1 éve, 5 napja

Érdekes megoldás lenne. Még akár hasznos is.

válasz erre

zender

1 éve, 5 napja

Komolyan szabadalmaztatta ezt az Amazon? Legközelebb mire nyújt be szabadalmat? Balra le, 35 fokban csak ők nézhetnek majd?

válasz erre

Levente

1 éve, 5 napja

Gondolom ezt ott teszik majd meg, ahol erre le vannak szerződve.

válasz erre

Újfiú

1 éve, 5 napja

Hát... Elég kétséges dolog, kíváncsi leszek a fogadtatásra Amerikában.

válasz erre