Az angol Norfolk városban elképesztő módon bevált a rendőri drónhasználat

2021. október 17.
60.8051
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A kelet-angliai Norfolk városában a rendőrök beszálltak a légtechnikai programba, és miután kevesebb mint három évvel ezelőtt bevezették a drónokat az operatív eszközeik közé, az elmúlt évben közel 1500 bevetésen vetette be az eszközöket.

A 2020-2021 közötti időszakra vonatkozó éves tevékenységi jelentésében a norfolki rendőrség közölte, hogy 1484 alkalommal repültek drónjaikkal rendőri munkában vagy a tűzoltóság támogatására, míg az első teljes évben 657 alkalommal üzemeltették a légi járműveket.

A küldetések a COVID-19 korlátozás betartásának ellenőrzésétől az illegális marihuánafarmok felderítéséig, a vadon élő állatokkal való visszaélések megállításától az eltűnt személyek felkutatásáig terjedtek.

A tisztviselők elmondták, hogy ezek között a bevetések között 329 előre tervezett repülés volt, és 1226 olyan folyamatban lévő bűncselekményekre adott válaszként, mint például betöréses lopás, autólopás, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények vagy engedély nélküli zenei rendezvények megrendezése.

Giles Orpen-Smellie, Norfolk rendőrségi és bűnügyi biztosa üdvözölte a drónok fokozott rendőri alkalmazását, és elmondta, hogy a jövőben bővíteni kívánja a drónok használatát.
2 hozzászólás

Bandita

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szerintem maximum egy évtized és ez mindenhool így lesz. Kivéve Magyarország.

válasz erre

rami89

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Na ez a tiszta scifi!

válasz erre