Az autók világába is betörtek a drónok

2018. augusztus 31.
5101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Itt most nem arra gondolunk, hogy néhány év múlva kiszorítják a taxikat a piacról a személyszállító drónok, hanem arra, hogy az autóalkatrészekkel foglalkozó gyárakban is sokkal kevesebb veszélyes munkára lesznek majd ítélve a dolgozók a munkadrónoknak hála, ha mindenki követi a Londonban található Dagenham motorgyár példáját.

A Fordhoz tartozó létesítményben, ugyanis, bevetették a Yuneec Typhoon H520-at, egy vállalkozók számára készített drónfajtát, hogy olyan veszélyes feladatokat végezzen el, mint az állványzatok, a csövek illetve egyéb tetőtéri berendezések ellenőrzése.

A hatpropelleres gép átlagban 28 percet képes a levegőben maradni. Ennyi idő bőven elég egy olyan elengedhetetlen feladat elvégzéséhez, mely eddig akár tizenkét órát is igénybe vehetett, és amihez több munkagépet is le kellett állítani. Mostantól ugyanennyi perc alatt elvégezhető ez a kötelesség a munkások életének kockáztatása nélkül, miközben a termelés sem áll le, mely biztonsági okokból mindig szünetelt, miközben a karbantartók a tetőtereket bejárták.
nincs még hozzászólás