Az EHang prezentálta működés közben saját dróntaxiját

2019. április 05.
1.5551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Javában próbálkoznak a nagy cégek az önvezető dróntaxik megalkotásával, most pedig egy újabb vállalat köszönt be, ugyanis a kínai EHang a Generali Arena stadionba hívott össze néhányakat, hogy bemutassa saját prototípusát.

Persze túl nagy demonstrációt nem kell várni, hiszen a készülékkel gyakorlatilag egy 10 méter távolságnyi kis repülést mutattak be, amit az egyik jelenlévő újságíró, Joe Klamar úgy írt le, hogy mókás volt, és meglepően hangos. Utóbbi főleg annak köszönhető, hogy 90 decibel hangerőn üzemel a szóban forgó dróntaxi, amit az EHang le akar tornászni 75-re - viszonyításképp még 90-nél is halkabb, mint egy helikopter.

A tervek szerint 50-70 kilométerig tud majd szállítani alacsony légmagasságban a gép, viszont meglepő módon az EHang szerint nem a technológia, nem is a szabályozás, sokkal inkább az emberek felfogása az igazi kihívás, hiszen nehezen lehet majd őket meggyőzni, hogy szálljanak be egy pilóta nélküli repülő taxiba.

A masina 150 kilométer per órás végsebességre képes, üzemideje pedig egyelőre meglepően alacsony, hiszen félórányi repülésre képes. Továbbá panaszolták az újságírók, hogy meglehetősen szűkös az utaskabin, kevés lábszabadsággal. A vállalat elmondása alapján már érkezett is néhány megrendelés a 300 ezer eurós dróntaxi kapcsán, főleg Kínából.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

Bandita

5 éve, 5 hónapja és 19 napja

Pár év és teli lesz velük az ég. mosolygó smiley

válasz erre

zender

5 éve, 5 hónapja és 20 napja

De jó cucc! meglepett smiley

válasz erre

Újfiú

5 éve, 5 hónapja és 20 napja

Mondjuk a fél óra annyira nem rossz ha ez terheléssel van és viszonylag gyorsan (20-40 perc) újratölthető. Tulajdonképpen ez a dolog kulcsa szerintem.

válasz erre