Az Eve és a Fahari Aviation megerősítette, hogy megállapodtak a városi légi mobilitás fejlesztéséről Kenyában

2022. június 30.
103.5041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Eve, az Embraer városi légi mobilitási (UAM) részlege közölte, hogy szerződést kötött a Kenya Airlines egyik leányvállalatával legfeljebb 40 elektromos fel- és leszálló repülőgép (eVTOL) beszerzéséről, a kezdeti szállítások várhatóan 2026-ban történnek.

Az Eve szerdán hozta nyilvánosságra az eVTOL-megállapodást a Kenya Airlines UAM-egységével, a Fahari Aviationnel, de megjegyezte, hogy az eredeti szándéknyilatkozatot még márciusban írták alá.

A megállapodás értelmében a vállalat következő generációs repülőgépekkel való ellátása mellett a partnerek egy munkacsoportot hoznak létre, amely tanulmányozza a légi taxik és hasonló szolgáltatások fejlesztését és méretezését Kenyában, és az eredmények alapján üzleti modellt hoz létre.

A lépések egy tavaly augusztusban kötött megállapodásra épülnek, amelynek célja az eVTOL járművek használatának megvalósíthatóságának vizsgálata az UAM szállítási lehetőségek elindítása érdekében Kenyában. Az év elején Allan Kilavuka, a Kenya Airways vezérigazgatója bejelentette, hogy a rövid távú elektromos légi járatok bevezetésének terveit továbbviszi.

Ez valószínűleg magában foglalja a Nairobi repülőtere és a belváros közötti légi taxis utazásokat, ami várhatóan a szokásos 90 perces közúti ingázást hatperces repülésre csökkenti.
2 hozzászólás

Chuck

1 éve, 10 hónapja és 20 napja

Kenya bakker, de durva! meglepett smiley

válasz erre

Bandita

1 éve, 10 hónapja és 21 napja

Mindenhol ezerrel megy a fejlesztés... Döbbenet hogy még Kenya is megelőz minket. röhögő smiley

válasz erre