Az FAA 4,4 millió dollárt ad hét egyetemnek drónok biztonsági kutatására

2022. április 20.
45.3361
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) további 4,4 millió dollárt fektetett be a drónkutatásba a Alliance for System Safety of UAS through Research Excellence (ASSURE) programon keresztül.
 

A támogatásokat - amelyek az elektromágneses kompatibilitás, a légi járművek felismerési és elkerülési osztályozása, valamint a kiberbiztonsági felügyelet területére összpontosítanak - hét amerikai egyetemnek ítélték oda. Ezek az egyetemek az Észak-Dakotai Egyetem, a Kansasi Egyetem, a Drexel Egyetem, az Ohio Állami Egyetem, az Embry-Riddle Aeronautikai Egyetem, a Mississippi Állami Egyetem és az Oregoni Állami Egyetem.

Az ASSURE program keretében eddig összesen 15 támogatást ítéltek oda 18,3 millió dollár értékben a 2022-es pénzügyi évre. Ahogy Billy Nolen, az FAA megbízott ügyvezető igazgatója kifejtette, ez a finanszírozás és az ezekkel az egyetemekkel folytatott folyamatos partnerkapcsolataik lehetővé teszik az FAA számára, hogy biztonságosan integrálja a légteret, amelyet egyre többféle légi jármű használ.
3 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Szép összeg basszus.

válasz erre

Újfiú

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Az komoly, nálunk meg.. :ad

válasz erre

Chuck

2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Abból azért lehet mit csinálni.

válasz erre