Az FAA változtatásai az eVTOL tanúsítással kapcsolatban megijesztik a légi taxi fejlesztőket

2022. május 21.
89.1961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az a hír, hogy az FAA megváltoztatta a gondolkodásmódját azzal kapcsolatban, hogy miként fogja tanúsítani az elektromos fel- és leszálló (eVTOL) repülőgépeket légi taxiként való használatra, felzaklatta e járművek fejlesztőit - amelyeknek számos prototípusa már jócskán előrehaladt a jóváhagyási folyamatban.

Az emiatt esetlegesen kialakult idegességre válaszul a szabályozó hatóság biztosítja a vállalatokat, hogy a módosítások nem fogják a projektek engedélyezési folyamatát megszakítani.

A változás fő pontja arra a nézőpontra összpontosít, amelyből az FAA az eVTOL járműveket a tanúsításhoz elemezni fogja, és nem feltétlenül a légi taxik és más városi légi mobilitási járművek gyártóival már lefektetett eltérő kritériumokra.

Az FAA nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója, Billy Nolan vezetésével a szabályozó hatóság úgy döntött, hogy a 23. rész előírásait nem alkalmazza a kis merevszárnyú légi járművekre, ahogyan azt korábban tervezték.

Ehelyett az eVTOL-okat a szövetségi légiközlekedési szabályzat 21.17. b) pontjában meghatározott "motoros felhajtóműves" szállítóeszközként fogja tanúsítani.

Ez a különleges osztály valahol a könnyű utasszállító repülőgépek és a helikopterek között helyezkedik el - ami, hogy igazságosak legyünk, nagyjából a következő generációs légi taxik és UAM járművek működési módja lesz.
2 hozzászólás

Chuck

2 éve, 27 napja

Minden országban más a szabáéyozás, erre készen kell lennie annak aki ilyen bizniszbe vág.

válasz erre

Újfiú

2 éve, 27 napja

A szabályozástól mindig mindenki beparázik, pedig azért alapvetően úgy kell nekiállni egy projektnek hogy minden változásra fel legyenek készülve...

válasz erre