Az indiai Zomato vállalat is utat tör magának a drónos csomagkihordás területén

2019. június 13.
7751
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Túlzás nélkül szédületes iramot diktál a drónos kiszállítás fellendülése, hiszen gyakorlatilag egymás után jelentik be az iparág szereplői, hogy megkezdik a saját programjukat.

Aktuális delikvensünk az indiai Zomato, amely sikeresen abszolválta az első tesztrepülést, ami majd a későbbiekben az ételkihordásos megoldásukhoz fog szolgálni. Egy 5 kilogrammos csomagot vitt ki a készülék 10 perc alatt, ez távolságban egy 5 kilométeres tételt jelent - összehasonlításképp a biciklis futárjuk ugyanezt fél óra alatt teszi meg.

Az erre a célra kialakított drónjuk könnyűsúlyú, és megannyi szenzorral fel van szerelve, hogy kikerülje a statikus és mozgó tárgyakat. Bár teljes mértékben automatikus technológiáról beszélünk, azért még felügyelet gyanánt jelen van egy pilóta a teljes mértékű biztonság érdekében, ellenben a cég abban reménykedik, hogy a későbbiekben emberi beavatkozás nélkül is történhetnek majd a kiszállítások.

Eme bejelentés szinte közvetlenül azután jött, hogy mind az Amazon, mind az Uber jelezte a publikumnak, hogy nagyon hamar megkezdik ugyanezt a gyakorlatot.


2 hozzászólás

Levente

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nálunk vajon ki kezdi el?

válasz erre

Bandita

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Elég kemény, hogy ennyire terjed a dolog!

válasz erre